Аз все си мисля , че той вече не е моя грижа, а нейна.
Възрастен човек е нечия грижа, когато е невменяем или инвалид. Мислиш го за невменяем или за дете?
Не по някакъв, а по всякакъв начин трябва да допринася. Безкрайно лесно е, когато всеки от двамата свърши по нещо. Но! Когато мъжа няма самочувствие, което обикновено се постига с доходи, критериите му към жена са ниски. А такива мъже са много лесни за контрол, от жена, защото имат безброй слаби места, по които да бъдат ударени.
Мисля, че тази двойка е зациклила много сериозно. Ако ти се занимава да ги мотивираш - има начини, но не знам дали си струва, честно казано, да възпитаваш чуждо дете. По-скоро заложи на сина си. Но не с критика. Хвали го пред другите, че вече е сериозен, че ще има семейство и дрън, дрън, той сам ще започне да се държи така, както трябва, защото всеки харесва да го хвалят и да е пример. А мъжкото его е толкова огромно и бездънно, че сам ще почне да кара любовницата да се държи достойно /за да го хвалят още повече/ или просто ще я смени.
С възрастните, не може да контролираш действията - избърши това, нарежи онова, но може да контролираш процесите - да иска да избърше нещо, или да нареже друго. Така мисля.
щот неговите ръце са в г.... до лактите.