С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 064
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Късно е либе за китка.Щом до 21год. не си го научила да се грижи за себе си и за дома в който живее,надали ще стане от сега нататък.Момата пък не я коментирам изобщо .Единствения изход е незабавно изнасяне,ако трябва с ваша помощ и ясно да се каже,че път назад няма.

# 301
Късно е либе за китка.Щом до 21год. не си го научила да се грижи за себе си и за дома в който живее,надали ще стане от сега нататък.Момата пък не я коментирам изобщо .Единствения изход е незабавно изнасяне,ако трябва с ваша помощ и ясно да се каже,че път назад няма.

Това е почти невъзможно - да изгони детето си, защото го е възпитавала някак си ... няма логика. А и продължава да възпитава другите деца по същия начин, но ще изгони само този, защото си има любовница. Не е честно и не е достойно. Може да изгони само любовницата, или пък всички деца заедно.

От желание за по-добро, ще стане така, че го наказва, защото има личен живот и едва ли някога ще и го прости. На другите пък ще се даде пример, че ако си стоят ергенчета, всичко им е позволено. И общо взето всички ще са емоционално осакатени.

# 302
  • София
Един въпрос към всички.Моля отговорете ми честно.Вие всичките , които пишете тук как се грижите за мъжете си?Как всеки един от вас допринася за семейния уют.Как сте разпределили задълженията си?

Вкъщи само и единствено моя грижа са: миене на чинии, пране, простиране и гладене и по-основното чистене на банята.

Грижа изцяло на ММ са: всичко по котката (хранене, тоалетна, ветеринар), всякакви майсторски неща- нанесохме се преди половин година и все има нещо за сглабяне или дупчене, и всички сметки- и плащане, и занимаване да ги следи.

Всичко останало делим:
- чистене- аз бърша прах и подрежда всичко разхвърляно, той прахосмукачка. По-силно замърсените неща, за които просто нямам нерви да чегъртам, той ги поема.
- готвене- и двамата готвим. Аз повече по задължение, той повече с желание (и въображение).
- пазар - аз правя големите седмични пазари, той тича до магазина по спешност, защото вечно съм забравила нещо.

Сигурно изпускам нещо, но минах основните моменти.

Като цяло, той е много грижовен - ако кихна два пъти, веднага хуква да ми прави топло бульонче. Grinning

А пък аз излязох мързелана... Joy

# 303
За мен най-странното е, че двама млади и здрави хора нямат амбиции, нямат стремежи, мечти и план за утрешния ден. Това е далеч по-притеснително от мърлявата баня.
Въобще не смятам, че тая девойка е с младежа, за да го омае и да се омъжи за него заради статуса си в Америка. Ако беше така, щеше да готви, чисти, пере, посреща с песен, питка и мед бъдещите свекъри, за да се забързат нещата и да сложи халка на пръстта. Но на мен ми се струва адски пасивна за подобни кроежи.

# 304
  • ЯМБОЛ
Дали ако се изнесат и видят,че е много трудно,пари,битовизми,няма да се разделят набързичко и младежът пак при мама???

# 305
А на мен ми се струва че те са супер наясно с това колко ще им е трудно сами и затова гледат да отложат колкото могат изнасянето.

# 306
  • София

Това е почти невъзможно - да изгони детето си, защото го е възпитавала някак си ... няма логика. А и продължава да възпитава другите деца по същия начин, но ще изгони само този, защото си има любовница. Не е честно и не е достойно. Може да изгони само любовницата, или пък всички деца заедно.

От желание за по-добро, ще стане така, че го наказва, защото има личен живот и едва ли някога ще и го прости. На другите пък ще се даде пример, че ако си стоят ергенчета, всичко им е позволено. И общо взето всички ще са емоционално осакатени.

Пишеш откровени лъжи.
Жената обясни, че другият близнак не може да готви, но чисти, пуска пералня, миялна прахосмукачка, коси.
Малкият е на 9 ако не се лъжа и също няма нужда от дундуркане, а си има задължения.
Мъжът ѝ работи всичко вкъщи, наравно с нея.

Така че, хайде се спри- да се чуди човек, какво толкова ти се е случило, та лееш жлъчка без спирка.

# 307
Креми, късай синджира и по с време.

Много поучителна история как живеенето заедно и недоизказаните и ескалирали изведнъж случки прекратяват отношения ...почти завинаги.

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 16:09 от Анонимен

# 308
Чета и се чудя дали това са го писали Жени или 16годишни кифли.. (липсва ми човечето дето си чеше главата Satisfied )
До колкото разбрах къщата са си я купили Кремена и мъжа и, сина по това време е живеел другаде, не участвал по никакъв начин в закупуването. Ми къщата си е нейна и на най малкия докато завърши и почне да си докарва доходите сам. Правилата в НЕЙНИЯ дом са нейни. 'Снахата' не само че трябва, ами е ДЛЪЖНА да поддържа дома и да готви, и след като яде от чуждото ядене е логично че и тя трябва да сготви за всички. И да щом не може да готви няма лошо някой да я научи. Той мамин може и сам да си направи яйцата, но след като е бил цял ден на работа дали той те първа трябва да почва да готви. Само не ми е ясно защо е занимавал майка си, а не е дигнал един скандал на принцесата..
Аз съм в майчинство, мм работи, след като аз съм в къщи е изцяло мое задължение да сготвя, изчистя, изпера. Остана да съм била цял ден вкъщи и да го чакам да се прибере, че да сготви (ааа когато каже че иска да готви нещо специално го прави като се прибере, но пак му приготвям всичко).  Почива само в Неделя, достатъчно е че той прави закуската на децата, а аз спя до 12-1 на обяд, даже и това е много понеже му е един почивен ден....

# 309
  • София
И господарите могат да ѝ отпуснат едно стайче под стълбите, след като си заслужи подслона.

# 310

Ми къщата си е нейна и на най малкия докато завърши и почне да си докарва доходите сам. Правилата в НЕЙНИЯ дом са нейни. 'Снахата' не само че трябва, ами е ДЛЪЖНА да поддържа дома и да готви, и след като яде от чуждото ядене е логично че и тя трябва да сготви за всички.

Аллах акбар.

От къде изпълзя, уважаем акаунт? Joy

Ако така ще си делиш децата, по-добре хич не прави повече от едно. Дано не са момчета, ще ги обзаведеш с някой безгръбначен парцал, който да спи на килимче и да чисти от тъмно до тъмно, за да и дадете да яде. Също така и ще е минала специално обучение за командите - седни, легни, лай, дръж.

На теб колко ядене ти дават за чиниите и прането? Ако пуснеш пералня два пъти имаш ли право на еклер за награда?

# 311
Ам аз ако дойда във вас дали ще ме гледаш и ще ми готвиш всеки ден? Или ще ме оставиш да се излежавам по цял ден защото все пак това е твоята къща и аз съм гост. (Съжалявам за обръщението на 'ти', обаче с 'вие' не ми се получаваше израза)
Значи тук сме феминисти в 21век, където домакинството е = робство/слугуване??? Ох миличката ще се мине понеже е цял ден вкъщи и ще свърши нещо повече от другите....
Когато/ако почне работа ще разглеждаме въпроса под друг ъгъл.

Креми защо не говорите да се върне тя в България и да замине легално, така когато и да я хванат, каже ли някъде че е живяла при вас винаги ще имате проблеми... Да помислят малко, дори да се оженят там, тя е дошла нелегално- винаги ще е проблем. А деца ако/като имат? Как сте се хванали на хорото не ми е ясно.

# 312

Ам аз ако дойда във вас дали ще ме гледаш и ще ми готвиш всеки ден? Или ще ме оставиш да се излежавам по цял ден защото все пак това е твоята къща и аз съм гост. (Съжалявам за обръщението на 'ти', обаче с 'вие' не ми се получаваше израза)

Ако се случи ... такъв къч ще отнесеш, че ще се върнеш обратно в цивилизацията, да се научиш, че и жените са хора, а робството и ангарията не съществуват в днешни дни.

Гости тип любовница, на син не приемам. Щом иска да се забавлява, да си изкара пари за хотел, квартира, ипотека. Ако го мързи - да стои на сухо, или да си намери жена с възможности. Не е мой проблем.

Гости за ден, два, няма да ги карам да мият банята, за да ги нахраня.

# 313
  • София
Ако съм поканила някого и той се разболее, разбира се, че ще се погрижа за него. Ако е здрав, отговорността за изхранването му е негова. Нито ще очаквам той да ме изхранва.
А да определям гостите си кога да стават или да си лягат е абсурдно – обидно е и за мен, и за тях. Ако искат ще стават, ако не искат – няма, моят живот не се върти около тях.
Полът на госта ми е абсолютно без значение.

Да очакваш гостите да си заслужат подслона е... Close

# 314
Скрит текст:

Ми къщата си е нейна и на най малкия докато завърши и почне да си докарва доходите сам. Правилата в НЕЙНИЯ дом са нейни. 'Снахата' не само че трябва, ами е ДЛЪЖНА да поддържа дома и да готви, и след като яде от чуждото ядене е логично че и тя трябва да сготви за всички.

Аллах акбар.

От къде изпълзя, уважаем акаунт? Joy

Ако така ще си делиш децата, по-добре хич не прави повече от едно. Дано не са момчета, ще ги обзаведеш с някой безгръбначен парцал, който да спи на килимче и да чисти от тъмно до тъмно, за да и дадете да яде. Също така и ще е минала специално обучение за командите - седни, легни, лай, дръж.

На теб колко ядене ти дават за чиниите и прането? Ако пуснеш пералня два пъти имаш ли право на еклер за награда?

Искрено ме разсмя. Да обясня цитираното, че явно не схвашташ. Понеже не знам възрастта ти  ще дам пример така- Родителите ти си купуват къща и ти се нанасяш там. На кого е тя? И си довеждаш някой дето не мърда цял ден от леглото? Ама родителите ти трябва да  го отглеждат, че той все пак е на гости?

И не, децата ми се учат че задълженията НЕ СЕ ДЕЛЯТ ПОРАВНО! Който е вкъщи домакинството е негова работа.

П.С предния коментар беше към milenaka, но явно пишем едновременно се получава след твоя

П.С И за да не стават няколко един под друг допълвам тук, че виждам новия, чак като публикувам
Ами гост както се каза е за ден-два тука си става съжителство. Ам тук или всеки е за себе си, като гледа се да поддържа общото или се съобразяваш с другите. След като нямаш покритие да се оправяш сам би трябвало да си полезен на околните. Ако не си един паразит Wink

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 23:31 от Kaya

Общи условия

Активация на акаунт