С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Снахата на Креми всъщност изобщо не и е снаха.
Аз се чудя как така на тази девойка не и е неудобно.
Тя живее в чужда къща и не плаща никакви сметки,а пък е просто приятелка.
И след като не работи най-малкото ,което може да направи е да почисти къщата и да пусне пералнята.
Като не може да готви, поне може да измие чиниите и да сложи масата.
Защото човек по някакъв начин трябва да е полезен с нещо...

+1.
За мен е показателно, че те не са поискали да се изнесат на квартира хем тя им я е намерила. Ако толкова зор виждаха в живота с Креми (нали тук изкарахте кифлата слугиня - странно,  в предвид, че тя май не върши абсолютно нищо) да са избягали през глава. Май им харесва. Това е достатъчен аргумент.

И нека съм смачкана домакиня от 18 век (май?), но не мога да си представя да съм по цял ден вкъщи и да не си мръдна пръста да свърша нещо докато всички останали са на работа. Ясен ми е довода с книгите, почивката, филмите, спорта и разкрасяването. Ама колкото и да четеш, да се разкрасяваш и да спортуваш, това са минимум 8-9 часа, в които ти си абсолютно свободен да правиш, каквото си искаш и все някога можеш да отделиш 1 от тях да свършиш нещо полезно. Иначе не знам, аз бих полудяла и бих изпаднала в депресия - ако над 6 месеца съм напълно безполезна и единствената полза от мен е да крася стаята. Как става да си 8 часа вкъщи и да чакаш майката на милото да се прибере да сготви и милото да си дойде от работа да изхвърли боклука? Е, не ми го побира акъла. В смисъл, ако си се скъсал от работа и изведнъж си в почивка - ОК, ще полежиш няколко дни, нека е седмица-2 дори, но след като си отпочине човекът е същество, което има нужда от цел и някакъв стремеж в живота - да върши нещо. Да си напълно бездеен 7 месеца ми се вижда меко казано странно.
Това ли е животът им в крайна сметка? По цял ден вкъщи и вечер на разходка в мола? Ужасно.

# 646
Не, не им е това живота, това е украсения и преувеличен разказ. Опитала се е да готви и това онова, но не им е харесало и е получила само критики, ми много ясно, че няма да си мръдне пръста. Ината е по-силен от скуката.

# 647
Не знам за такъв инат, Салсиша. Абе може и аз да съм сбъркана, но ако видимо никой не ми харесва манджите, просто ще пренасоча старанията си в друга посока - като не готвя като хората, ще чистя, подреждам, ще се грижа за тревата, ще пускам пералня и ще простирам и ще се оправям с миялнята - все дейности, с които всеки се справя. Така ще съм от полза за общия бит пък който може да готви - да готви, няма лошо. И едва ли Креми щеше да е толкова възмутена, ако девойката подхващаше нещо без да се проявява точно в кухнята. Ама да зарязват общата кухня с мивка пълна с чинии и боклуци, да завъждат мухъли и плесени и да въдят хлебарки от чист мързел - стига бе. Това сигурно и по ромските махали го няма. И преди да се преиначи този пост - не е нужно да "слугува" на всички целодневно като черна робиня, но може понякога да подхваща по нещо и поне да разчиства след себе си. Това много ли е за млада, здрава, силна жена на 20 години?

# 648
Съмнявам се, че ще го направиш, до колкото ти знам разбиранията. По-скоро би се изнесла. А кой е възмутен ... понякога хората не разбират, колко ги мрази някой всъщност, дори и една забележка, обръща колата.

# 649
  • France
И аз съм на мнението на Гугъл.

# 650
  • София
Естествено, мнението на Гугъл е мнението на нормален човек Grinning

# 651
Те някои толкова виждат себе си в госпожицата, че скачат като ощипани като се каже нещо за нея.
За да работи Кремена на 2 места, явно имат цели. И като чета ги постигат.
Мъжа ми изкарва добри пари, майчинството ми също влиза в бюджета. Половината от парите ни остават чисто спестени и въпреки това излезе ли нещо частно го взимаме, повечето той, при мен няма кой да гледа децата, ако него го няма. Това е защото и ние имаме цели, все пак повечето дето сме напуснали България сме го направили най вече от финансовата страна. С моя обичаме да пътуваме- това също е скъпо удоволствие. Преди години не разсъждавахме така, тъкмо се роди дъщеря ми, сменихме квартирата и ограбиха шефа му (източиха му сметката), забави се повече от месец със заплатите. Тогава нямахме почти никакви спестени пари и още нито майчинство, нито детски получавахме. Беше много тежък период и от тогава се стараем винаги да имаме сума която може да покрие минимум разходите за месец-два. Всеки с приоритетите си Wink

# 652
Това с виждането на "себе си", и "злобата" излизат, когато вече се изчерпят всички аргументи. По тази логика, всички които не разбират поведението на мърлата, виждат себе си, тоест - имат синове и снахи мърлячи? Не мисля.

За всяко нещо има много гледни точки, причини, обяснения и който го отрича е абсолютен губещ в отношенията с хората.

За мен най-правдоподобното обяснение за момента е, че Кремена е заслепена от ревност, озлобление/разочарование и затова доста украсява историята и затова се опитва да убеди всички, на всяка цена, че само и единствено любовницата на сина и е проблем. Което не е така, разбира се, защото за всяко описано действие и бездействие се изисква и участието на още четирима възрастни индивиди.

# 653

Не вярвам "те" да са молили. По-скоро сина на Кремена е молил и майка си, и любовницата си, да се съгласят на този вариант, защото е жив зян и не може да осигури нищо сам.
Аха, значи мъжът трябва да участва в домакинството на равна нога, за да не се мине момата,  но жилище трябва да осигури сам?
Като е обидно и ориенталско да чака манджа от жената, защо тогава покрива се чака само от мъжа?

# 654
Ами, защото е така Кати. Всеки си има разбирания. Да не е първото момиче, което очаква от мъжа до нея подобно нещо? Всеки е свободен да си иска разни неща, кой и защо му ги дава е отделен въпрос.

# 655
Да де, ама разкостихте мамин, задето искал да му пържат яйца и сготвят ориз, а това се приема за нормално?

# 656
Да де, ама разкостихте мамин, задето искал да му пържат яйца и сготвят ориз, а това се приема за нормално?

Бъркаш се. Никой не може да приеме цялата тази история за нормална, от началото до края и не я приема. Поне аз не прочетох такова нещо. Обяснения и вероятности, защото се е стигнало до там - да, но никой не го приема за нормално.
А мунчо Кременин е разкостен, защото той е свързващото звено в случая и защото любовницата е временно явление, но той ще си остане Кременин мунчо цял живот и ще продължи да мъкне такива и да прави глупости.

# 657
Креми, грешна си, злобна и неблагодарна.
Приеми критиките на Салсиша, посипи си главата с пепел и отивай да се срамуваш в ъгъла, за да преосмислиш поведението си към кандидат снахата.
Аман вече от дъвкането на едно и също вече десетки страници.
Салсиша винаги е права.

# 658
  • Най-красивата страна
Девойката ,ако не иска да слугува на чужди хора ,нека да отиде да живее на квартира.
Креми ,мъжа и синовете и са си вкъщи и не са длъжни да хранят,издържат и търпят чуждата девойка,която даже не им е роднина.И гостенка не е.
Аз на мястото на Креми много отдавна щях да и обясня какъв е реда в къщата ми и какви ще са и задълженията.А като не и харесва-да се изнася.

# 659
Да, ама Креми дълго е търпяла нахалството й и сега избухва.

Общи условия

Активация на акаунт