Аз се чудя как така на тази девойка не и е неудобно.
Тя живее в чужда къща и не плаща никакви сметки,а пък е просто приятелка.
И след като не работи най-малкото ,което може да направи е да почисти къщата и да пусне пералнята.
Като не може да готви, поне може да измие чиниите и да сложи масата.
Защото човек по някакъв начин трябва да е полезен с нещо...
За мен е показателно, че те не са поискали да се изнесат на квартира хем тя им я е намерила. Ако толкова зор виждаха в живота с Креми (нали тук изкарахте кифлата слугиня - странно, в предвид, че тя май не върши абсолютно нищо) да са избягали през глава. Май им харесва. Това е достатъчен аргумент.
И нека съм смачкана домакиня от 18 век (май?), но не мога да си представя да съм по цял ден вкъщи и да не си мръдна пръста да свърша нещо докато всички останали са на работа. Ясен ми е довода с книгите, почивката, филмите, спорта и разкрасяването. Ама колкото и да четеш, да се разкрасяваш и да спортуваш, това са минимум 8-9 часа, в които ти си абсолютно свободен да правиш, каквото си искаш и все някога можеш да отделиш 1 от тях да свършиш нещо полезно. Иначе не знам, аз бих полудяла и бих изпаднала в депресия - ако над 6 месеца съм напълно безполезна и единствената полза от мен е да крася стаята. Как става да си 8 часа вкъщи и да чакаш майката на милото да се прибере да сготви и милото да си дойде от работа да изхвърли боклука? Е, не ми го побира акъла. В смисъл, ако си се скъсал от работа и изведнъж си в почивка - ОК, ще полежиш няколко дни, нека е седмица-2 дори, но след като си отпочине човекът е същество, което има нужда от цел и някакъв стремеж в живота - да върши нещо. Да си напълно бездеен 7 месеца ми се вижда меко казано странно.
Това ли е животът им в крайна сметка? По цял ден вкъщи и вечер на разходка в мола? Ужасно.