С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 077
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Ще бъда много благодарна, ако не слагате в устата ми думи, които не съм казала.
Нито съскане, нито шамарене съм предложила като опция.
Проблемът според мен е в несериозното отношение на Ганели към поетия ангажимент и липсата на нормална комуникация със собствения ѝ мъж.

# 91
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Прословутата кръщенка е утре,снощи обаче имахме директен сблъсък със свеки.И о небеса и тримата братя застанаха на моя страна много деликатно разбира се.Ще се опитам да разкажа на кратко.Значи снощи престигаха родителите на етърва ми от Калабрия със самолет трябваше да ги вземе от летището девер ми. Оказва се обаче че им изниква проблем в работата и тряба да отидат в друг град.Та ми звънна мъжът ми и ме помоли да отида да ги взема ,до тук добре съгласих се естествено и започнах да се приготвям ,тъкмо тръгвам и пак ми звънна мъжът ми каза да отида да взема неговата кола че имали много багаж а моята е супер малка.Та отивам аз със мойта до офиса да я оставя и съответно да взема другата. Влизам вътре свекървата с една от дъщерите и децата поздравих отговор няма но както и да е закачих едно от децата при което свеки го грабна за раката и го издърпа .Замълчах и започнах да се оглеждам за ключовете но не ги виждах и попитах свеки нее ли виждала ключовете на мъжът ми .Тя мълчи сестра му започна да ги търси а тя и вика ти какво търсиш колата е на синът ми да си кара нейната барака. Аз излязах бясна ако бях останала нямаше да се здържа повярвайте. Обадих се на мъжът ми и му обясних казах също че никаде няма да ходя и се пребрах. Незнам какво е последвало но после ми звъни тя и ми вика че другия път като реша да му ползвам колата трябва да кажа защо.Незнам кой е ходил да ги посреща и какво е станало но когато се прибра мъжът ми каза че това вече е в повече и само от уважение към брат си и защото няма време да търсят други кръсници утре ще присъстваме само в църквата .После самото празненство да се оправят. Стори ми се правилно решение. Зъняха ми и другите да искат извинение но не и тя.
Oт цялата работа си прецакала родителите на етърва ти, да чакат някой да ги вземе, т.к. ти си се фръцнала в последния момент и го ираеш обидена, ама защо правиш сечено на други хора, понежге свека те изкарала от нерви? Като ти е казала да не пипаш колата на сина й е трябвало кротко, точно и ясно да й кажеш, че когато й поискаш нейната кола - тогава ще може да дава или не разрешение да я караш, както и че не е хубаво да се меси в чужди уговорки. След което да намериш ключовете и да си спазиш уговорката с другите хора, Те не са виновнои, че свека ти е откачена и те манипулира. А къде беше мъжът ти в това време? Не е ли бил в сградата, след като колата му е там, не че има много значение? Не можа ли да му звъннеш и да питаш къде са ключовете на неговата кола, вместо да се навираш излишно при свекърва си, като я знаеш що за стока е?
Ако беше в зградата щеше да отиде той,Извинявай ма след стония път в който малчи и издърпва детето все едно съм прокажена нямах нерви и сили да се обеснявам.И в интерес на истината никой не съм прецакала аз нямам уговорки с никой да взимам от летището просто исках да свърша услуга.
Не е вярно. Имала си уговорка - мъжът ти те е помолил да отидеш и си се съгласила, демек си се уговорила с него. После, в 90тата мин., се врътваш и не отиваш, понеже свека те ядосала???? Ако трябваше да возиш свека - ок, ама ти имаш да возиш дргуи хора, които нямат нищо общо с вашето неразбирателство, та да стоят и да чакат нова организация, кой да ги вземе от летището. Не може да си отстояваш не само мнението, ами нищо. От цялата работа свекърва ти пак възтържествува - изсъскала ти да не пипаш колата на сина й - твоят мъж и ти най - послушно си спряла да търсиш ключовете и си се прибрала у вас??? Иначе казано си й позволила да ти се меша в семейството, т.к. колата е на мъжа ти все пак. newsm78 А хоарата на летището - майната им, да се оправят понеже свека не ти дала да караш на мъжа си колата, за да ги вземеш?! То чак смешно Laughing свекърва ти не ти дава да караш колата на собсвтения си мъж Laughing Laughing Laughing и ти най-послушно навеждаш глава и си отиваш у вас #Crazy?
Како Сиике ако бях иссъскала на свеки че колата е на мъжъ ми сега пак щеше да ревеш колко съм невъзпитана.
Не съм кака ти Сийка, ама понеже моя пост цитираш:
Не е невъзпитано да й кажеш, че търсиш ключовете за колата на мъжа си, а не за нейната. Невъзпитано е да зарежеш хората на летището и то в последния момент, при положение, че те нямат вина за случващото се между теб и свекърва ти!

# 92
Ами, вече е пределно ясно защо Ганели не се разбира със свекървата... Те от един дол дренки и двете.

# 93
Момичета аз спирам до тук.Ясно е че всички който плюят и обиждат не са видяли нищо добро в мен.Добра добра колко да съм добра след повече от едно десетилетие неприязън толкова мога.Или след като ти ударят шамар е добре да подложиш и другата буза.На всички останали благодаря за градивната критика и попътен вятър ви желая.

# 94
  • София
Момичета аз спирам до тук.Ясно е че всички който плюят и обиждат не са видяли нищо добро в мен.Добра добра колко да съм добра след повече от едно десетилетие неприязън толкова мога.Или след като ти ударят шамар е добре да подложиш и другата буза.На всички останали благодаря за градивната критика и попътен вятър ви желая.
А така! Я се фръцни и от тука, като не ти изнася  Laughing.
Еднакви сте със свекърва си: Едната се разпоредила с чуждно имущество, навирайки си носа в чуждо семейство. Другата прецакала хоарата, които нямат общо с караниците ви, да стоят и да чакат с куфарите на летището, понеже го играе обидена на съвсем друг човек /свека/.
Логиката ми убягва - да наказваш трети лица, понеже свека те ядосала???
Ти вместо да си вземеш поука и да осъзнаеш къде са ти грешките, се фръцкотиш само. Фръцнала си се на мъжа си, че няма да му родиш дете докато не отгледаш тоето, на свека се фръцваш за колата /и кой знае още за какво/, сега и тука - за това си на тоз хал. В живота не става с цупене и фръцкотене, а с говорене и адекватно отношение. По последния казус - вместо да се навираш при свекаърва си е можело да звъннеш на мъжа си, да ти каже къде са ключовете или ако не знае, да ги намериш без да намесваш свекърва си и после да си изпълниш поетото обещание, т.е. да отидеш да вземеш хората от летището.

# 95
Ганели, не си го слагай толкова.
Според мен не си постъпила правилно като не си ги посрещнала, но разбирам моментната ти реакция. Адреналинът се качва, главата бучи... Невъзпитано щеше да е се скара със свекървата и да вдигне скандал, а тя се е прибрала да си успокоява нервите. След 13 години обиди, неприязън и лоши отношения и най-малкото нещо може да те изкара извън контрол.
Освен ако си редовна потребителка в бг-мама, тогава си пример за спокойствие, дзен и вътрешен мир.
Но според мен вървете на кръщенето и не бързайте да си тръгват, все пак покана за кръстница е проява на уважение.

# 96
Е, че тя на кръщенето ако не се фръцне... За какво ще ходи изобщо?  Laughing

# 97
  • Варна
Можеше още на място да обърне ситуацията в своя полза ама не е съобразила. Тъкмо щеше и носа на свеки да натрие. Ама сега сама се е прецакала. Реагирала е първосигнално и по детински. След като сама не успява да се покаже като възрастен човек, който тежи на мястото си, как иска другите да я виждат такава...

# 98
  • София
Е, че тя на кръщенето ако не се фръцне... За какво ще ходи изобщо?  Laughing
Те вече са решили да се фръцнат семейно с мъжа й.

Скрит текст:
Прословутата кръщенка е утре,снощи обаче имахме директен сблъсък със свеки.И о небеса и тримата братя застанаха на моя страна много деликатно разбира се.Ще се опитам да разкажа на кратко.Значи снощи престигаха родителите на етърва ми от Калабрия със самолет трябваше да ги вземе от летището девер ми. Оказва се обаче че им изниква проблем в работата и тряба да отидат в друг град.Та ми звънна мъжът ми и ме помоли да отида да ги взема ,до тук добре съгласих се естествено и започнах да се приготвям ,тъкмо тръгвам и пак ми звънна мъжът ми каза да отида да взема неговата кола че имали много багаж а моята е супер малка.Та отивам аз със мойта до офиса да я оставя и съответно да взема другата. Влизам вътре свекървата с една от дъщерите и децата поздравих отговор няма но както и да е закачих едно от децата при което свеки го грабна за раката и го издърпа .Замълчах и започнах да се оглеждам за ключовете но не ги виждах и попитах свеки нее ли виждала ключовете на мъжът ми .Тя мълчи сестра му започна да ги търси а тя и вика ти какво търсиш колата е на синът ми да си кара нейната барака. Аз излязах бясна ако бях останала нямаше да се здържа повярвайте. Обадих се на мъжът ми и му обясних казах също че никаде няма да ходя и се пребрах. Незнам какво е последвало но после ми звъни тя и ми вика че другия път като реша да му ползвам колата трябва да кажа защо.Незнам кой е ходил да ги посреща и какво е станало но когато се прибра мъжът ми каза че това вече е в повече и само от уважение към брат си и защото няма време да търсят други кръсници
утре ще присъстваме само в църквата .После самото празненство да се оправят. Стори ми се правилно решение.
Скрит текст:
Зъняха ми и другите да искат извинение но не и тя.

Много правилно решение, няма що! Пак наказваш други хора, които нямат нищо общо с караниците между теб и свекърва ти. На всичикото отгоре подкокоросваш и мъжа ти да прецака брат си и семейството му, заради това, че ти не може да се дишаш с майка му??? Логика нулева отново.
Според мен, да те поканят за кръстница на бебето и ти пак да се фръцнеш и да го играеш обидена е върха на неувъжението и много невъзпитано. Освен това ще скапеш един изключително скъп за родителите на бебето момент. Все пак кръщенето е веднъж в живота, не е като РД /приемерно/ всяка година.  И пак не си спазваш уговорката - съгласила си се да си кръстница, ама след църквата ще се фръцнеш и ще си идеш. Явно като цяло такова ти е държанието - неспазване на уговорки и фръцване.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 16:28 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 99
  • I want it all and I want it now.
Абсолютно правилно си е постъпило момичето. Като не ги дават ☺ колата си тръгваш. Ангажимента е бил на друг 😊. Не разбирам защо се излива такава злоба в темата. Преди години пишеха повече от 5 човека . Жалко е че едни и същи мнения се циклят нон стоп. 😂 

# 100
Аз  се чудя, защо е толкова тихо на свекървения фронт, а вие сте се преместили в нова тема Simple Smile

В случая на Ганели, и аз мисля, че е сгрешила, като се е фръцнала и не е изпълнила уговорката, както и че ако утре си тръгнат с мъжа й веднага след църквата, ще сгреши още повече. Демонстрациите са добри, само ако са между двамата воюващи. Когато засягат и други хора, полза за демонстриращия няма. Ако развали празника на хората, те ще престанат да й съчувстват и да са на нейна страна.

За новото момиче - защо въобще отиваш да преспиваш при него, щом и майка му е там, ако си имаш квартира! Освен ако не си в нея с още 2-3 момичета и просто няма къде да заведеш мъж. И колкото и да се разбирате сега с жената, започнете ли да живеете заедно, няма начин да не възникнат проблеми. Всъщност, ти още от сега си започнала да недоволстваш и мрънкаш. Или променяй нещо, докато е време, или се отказвай от него навреме.
В днешно време мъж на 35 години не е стар ерген, но разлика от 13 години си е множко за мен. Явно той тепърва няма да се промени, щом отсега е на "моето легло", "моят диван", "моята кола", "моята къща" и "моята майка"... Ако ти, като по-млада и гъвкава, мислиш, че ще успееш да се нагодиш към него, може и да се получи, но иначе - не. По-добре си търси момче на твоята възраст!

# 101
Аз моити синове, като станат на 25 максимум 30 години, ще ги изгоня да живеят самостоятелно, да си плащат наем или ние да ще им купим апартаменти.   

# 102
А, не! По стандартите на форума 25-30 е късно! Навършат ли пълнолетие... вън! Ама, моля ви се... записвайте си ги тея работи, да не стане после сакатлък.

# 103
Те тук обикновено от 13годишни са без мама.

# 104
Реално го избрах. Той ме стимулираше интелектуално, разговорите ме вълнуваха с него, изглежда добре, висок е, отговорен и работлив. Аз не харесвам мъже лентяи. Аз бях тази, която бягаше от сериозни отношения в началото. Той не винаги е мил. Често е назидателен, не само към мен. Аз, обаче, имам избираема чуваемост. Старае се да не ми дава поводи за ревност и като цяло всичко да ми харесва. Работи и в останалото време е с мен. Понякога се вижда с приятели на кафе. Майка му е с чудесно отношение и на фона на мой предишен плачевен опит (ще напиша някой път за бившата кандидат-свекърва, че може да конкурира всички чудовища, за които е писано тук), тя ми се стори голям плюс.

Тоест, всичко изглежда цветя и рози... останалото. Само, въпроса е как да подходя така, че да не съм на гости във вече подредения живот, в който аз няма ролята, която искам.

Всичко с него става с много мъка. Всяка промяна. Всеки компромис. В крайна сметка, отстъпва... започва да променя неща, но преди това трябва да е имало минимум един скандал и сплашване от моя страна (с действия, не думи), че отношенията ще приключат.

Да си на 22 години, от 2 години да си с този мъж, преди това да си съжителствала с друг със съответната бивша кандидат-свекърва, вероятно отново значително по-възрастен от теб, както и останалите мъже, с които си била, щом всички са били печелели добре, говори доста и за твоите дефицити.

Разбира се, след като съм написала за възрастовата разлика, очаквах и такива мнения. Първо, искам да уточня, че мъжа, с когото живях е значително по млад и съответно “кандидат свекървата” беше неговата майка. Следващият мъж беше значително по-голям. Сега съм в отношения от 5 месеца, далеч не 2 години и именно затова се уплаших от бързото развитие на нещата.

Специфично за мен е, че допускам хора за връзка от кръгът ми на приятели и близки познати. Всеки един от тях първо беше в приятелската ми среда.

Да, открито мога да заявя и категорично, че аз харесвам и на външен вид, и по поведение, значително по-възрастни от мен мъже. Това дали значи, че имам дефицити? Не знам. Трудно се прави самооценка, а камоли адекватна и безпристрастна. Със сигурност, след като е по-рядко срещано, има нещо, което е довело до там - не споря. Това, което намирам в по-възрастни мъже е сигурност, стабилност, житейски опит, адекватно държание, емоционална интелигентност и подкрепа. Имам ли daddy issues? Определено, да. Заможен определено не бих казала, че е бил всеки един от тях. За предните двама (с 20г разлика помежду си), смело мога да кажа, че започнах относношения с тях в най-бедния им период и най-тежкия. В последствие, приключих като си бяха стъпили сериозно на краката. Аз не съм материална, а камоли материалистка. Не умея да изкарвам пари аз самата - просто защото нямам мотивация за изкарване на много пари, не съм алчна и нямам този хъс. Разбира се, за мен е здравословно да имам до мен един стабилен мъж, на който сметките са му чисти, здраво стъпил на земята е и ми вдъхва сигурност. Но това съм аз.

Всеки един човек има дефицити. Всеки един има и някакви комплекси, които трудно се превъзмогват. Аз и този мъж сме се избрали и да сме равни - като мъж и жена. Съвсем спокойно може да разглеждаме проблема ми, като проблем на една двойка, независимо от възрастовата разлика. Преди това сме били приятели - значи сме комуникирали като равни. Сравнявайки с отношенията ми с млад мъж... Ами не бих намерила много разлики. Пак имаше хубави моменти. Имаше и проблеми. Но съществена разлика няма.

Обичам мъжа до мен да се грижи за мен - да ми дава сигурност, да черпя от неговия опит, да му се възхищавам. Може да не е правилния модел на поведение и на връзка, но пък не правя нищо лошо на никого. Няма нужда от словестно линчуване.

Общи условия

Активация на акаунт