Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 35 354
  • 811
  •   1
Отговори
# 510
Аз не го знаех това, че в малко жилище може да се регистрират макс двама човека. Тогава лесна работа - казваш, че вече сте регистрирани двама - ти и мъжът ти например, и повече хора не може...

# 511
Аз не го знаех това, че в малко жилище може да се регистрират макс двама човека. Тогава лесна работа - казваш, че вече сте регистрирани двама - ти и мъжът ти например, и повече хора не може...
E, хубава работа, регистрирани със мъжа, ама го дават под наем. Не ми се връзва.
Не може ли просто, да кажеш "не регистрирам наематели" и точка.

# 512
Мисля, че е възможно - например, живяли са си преди в този апартамент, съответно си имат регистрация там, след това се местят и не им се занимава, или не им трябва да си сменят постоянния адрес..

# 513
Мисля, че е възможно - например, живяли са си преди в този апартамент, съответно си имат регистрация там, след това се местят и не им се занимава, или не им трябва да си сменят постоянния адрес..
Това ние, по младите го правим, да не ни се занимава. На една определена възраст, хората си оправят адреса според къде живеят. Иначе идеята , да се измъкне от положение, е добре.

# 514
  • Варна
Абе какво ще се обяснява като ученичка?? Ако реши, ще го регистрира, ако не иска - няма. Не е длъжна да се обяснява, да изтъква всевъзможни причини и да си измисля. Тия неща се усещат. Един човек ако лъже, е готов да извади вода и от 9 кладенеца... Нали са подписали договор вече. В него едва ли пише нещо по въпроса. Ако не му изнася на господина, да си търси друга квартира и да забрави за депозита. (ако се направи на обиден и реши да напусне веднага без месец предизвестие).

Фанфанито, още не си направила ремонта на терасата, още не си РЕШИЛА дали ще има такъв, а си хукнала нови сушилници да купуваш. Цялата ти история ми е малко сбъркана. Успокой се малко. Дииишааай.

# 515
Това ние, по младите го правим, да не ни се занимава. На една определена възраст, хората си оправят адреса според къде живеят. Иначе идеята , да се измъкне от положение, е добре.

Е да, аз го казвам в смисъл, че може да послужи за извинение за отказа. Колко е реално това е друг въпрос, но пък и не е работа на наемателя да умува дали наистина е така и защо не са си сменили постоянните адреси и тнт.

# 516
  • София
На договорът не се ли пише постоянния адрес на наемодателите и наемателите?

# 517
  • София

Това ние, по младите го правим, да не ни се занимава. На една определена възраст, хората си оправят адреса според къде живеят.

Явно съм млада по дух - не съм прехвърлила  повечето  партиди в имотите ми.
И за други документални пропуски се сещам.
Иначе май с Фанфанито сме набори.
Лъки, ще черпя когато дойдеш при свеки.  Wink

# 518
На договорът не се ли пише постоянния адрес на наемодателите и наемателите?

Хммм да, така е, но все пак винаги можеш да кажеш, че имаш регистрирани вече двама човека без да даваш обяснения какво що, може да са мъж, деца, стринки.. Simple Smile

# 519

Това ние, по младите го правим, да не ни се занимава. На една определена възраст, хората си оправят адреса според къде живеят.

Явно съм млада по дух - не съм прехвърлила  повечето  партиди в имотите ми.
И за други документални пропуски се сещам.
Иначе май с Фанфанито сме набори.
Лъки, ще черпя когато дойдеш при свеки.  Wink
Айде, аз да почерпя да не идвам. Mr. Green
Партидите не е ли хубаво да са на твое име? Не съм сигурна, аз бягах като луда да гоня някакво срокове, че имало глоби (поне така ме плашеха тук). hahaha

# 520
  • Варна
Има глоби ако не си декларираш новозакупеното жилище в данъчното в срок (май месец след сделката беше). За партидите уж има някакъв срок, но реално глоби няма. Повечето хора си ги прехвърлят едва, когато дойде време да продават. По принцип естествено, че е хубаво да са на твое име, в случай, че ти се наложи да правиш нещо по-специално в дружествата. Моите са още на името на майка ми и понеже знам, че ако се наложи нещо, винаги можем да ги прехвърлим, още не съм си дала зор да я свърша тая работа. Grinning

# 521
еййй, ще ме побъркате с таз дограма))
не съм обещавала нищо , подписахме договора и брокерите казаха , че имали хора да чистят и оправят , че имали техници и такива неща.... те имат и услуга да се дава под наем и ти да не се занимаваш, не помня как се казваше.
та оттам и тръгна , попитах имат ли за дограма хора и те имали уж,
да , ама не
дали на някакъв от някаква фирма жилище и това им връзката
казах на момчето, че мебелите са нови, вратата , има телевизор нов, измазано е и там са отишли парите , а е трябвало да сменя дограмата, че е по-мръсно пък и си е вид на имота
той предложи , ако искам и имам желание да е преди да се нанесе и видя , ако реша да я сменя, нали даде наем и депозит
та така стана.... аз реших да действам, ама...тази оферта ме удари в земята. Подведох се, че над мен същата фирма за 1000 лв им е взела, но пък момчето отгоре си е строител и си разбира, някой неща сам си е правил и само дограмата са му сложили тези, аз това не отчетох като сума другото дето фирмата ще ми прави и ще излезе доста по-скъпо-изграждане, измазване , махане на старата дограма.... такива неща.
не съм го подвела, защото не съм му обещала
желанието не е обещание и ясно казах , че зависи и каква сума ще ми искат, дали ще мога да се вместя.
офффффф откога разправям за тази дограма , ама все съм подвела човека
не съм бре
иначе за регистрацията ми е ясно , че ще иска , той си има познати тук
и аз да бях наемател и аз щях да помоля и искам, нормално е
още повече и с кола , като е
проблемът е , че се притеснявам да не се скараме, иначе е ясно, че ще откажа.
на адреса има регистриран един човек за постоянно жилище , а това не му пречи да си взима лекарства , лекари и всичко да е на друг адрес някъде си.
просто никога не съм попадала някой да ми иска , освен едни и видях как реагираха
затова и сега се чудя .... просто не ми беше ясна разликата в постоянен и настоящ адрес .Знам , че има такива ,знам постоянния , но не знаех за какво е настоящия и къде се отразява, вадят ли се други документи и изобщо...сменя ли се лична карта , шофьорска книжка и там да пише вече настоящия. Чудех се за какво толкова се иска и какви ползи им дава, а за мен негативи.
Дори и този да не иска, което е невъзможно , други ще искат. Затова и попитах , не знаех разликата точно каква е.
оффф, пак се отнесох

# 522
  • Варна
Айде сега, ние сме щели да те побъркаме... ти сама се побъркваш достатъчно. Wink
Никой не те е обвинил, че си обещала дограма и не мога да повярвам колко реда изписа, за да се защитиш. Grinning

# 523
Лъки, глоби за партиди няма според мен , поне от енергото
Като изключих тока , трябваше да сменя партидата, защото се водеше на стария собственик. Хванаха се за главата (то човекът междувременно и починал вече бил). Та чак след години смених и то защото нямаше как да свалят  електромера .Не са ме глобили. Като купихме жилището исках да сменя партидата, но се плащаше и се отказах. Сега е безплатно.
За парното пък сами ме преименуваха като слагаха топломерите и не помня какво стана , ама си ме написаха, същото и със студената вода. Не съм ходила да подавам , ама станаха незнайно как на мое име с годините. Но тока си беше на стария собственик до тази година.
Диди, не се защитавам , а обяснявам. То и преди го бях написала, ама се е разбрало , че едва ли не го давам с нова дограма. Не, не съм казвала , че ще я сменям за него. То и наема би трябвало да се вдигне при това положение, ама... няма дограма да има засега нова и това е. Няма пари.

# 524
Аз само не разбрах защо това, че човекът е с кола, вдига шанса да поиска адресна регистрация (нали не е в зона). Интересно ми е просто Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт