Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? Тема 12

• 36 059
  • 811
  •   1
Отговори
# 315
А бе, явно аз съм много глупава. Досега в нито една от квартирите не съм си искала нещо допълнително от хазяите Grinning Виждам имота, преценявам състояние, наем и други неща, които са ми важни и наемам или не. По едно време изпитах нужда от допълнителен гардероб - ми купих си.

# 316
  • Варна
И аз съм много смотана, че исках профилактика на климатика и смяна на капещата батерия в банята. Трябваше да кажа направо нов климатик и нова баня! И една миялна, че нямам, пък ми се иска да имам. Grinning

# 317
Що за мирезник трябва да си да чакаш да ти донесат две крушки, вместо да идеш да си купиш?!

Гал,  Hug За котката и аз така  newsm56
Мисля, че става въпрос за лот от луминисцентни осветителни тела като тези:
Скрит текст:
Пипкаво и неудобно е смяната на пурите.
Относно котето, то предната ми си живя на тераса.
Имаше си къщичка с топлоизолация, като вратичката беше приспособена само да си отваря.
Чудно си живуркаше.
В жилището  котака бе допускан само по празници, за да си получи подаръка. Christmas Tree
Скрит текст:

# 318
Румка, честито)) Дано имаш късмет и няма проблеми.
Аз с моя се видях днес, още не се е нанесъл, другия месец ще стане. Та бях викнала човек да смени дограмата на терасата и сложим нещо по-хубаво (на винкел) е от старите) Да видим каква цена ще ми иска , само мерки взе и какво ще бъде записа, офертата ще ми я прати тези дни. Момчето се разписа , нали двама брокера не видяха договора , че негов подпис няма. Но пак нещо ми е притеснено, като влезеш във филм от неприятности, все ти е свито.
Не го мисли сега, попитай ги колко временно ще е тази котка и какво ще я правят, защото си алергична и после няма да можеш да живееш в жилището примерно (това се сещам в момента)

# 319
Pav1 - точно такова еосветителното тяло. Затова за лампите не се сърдя, защото в СГ като живях имахме такива. И макар че съм си оправна мома, се наложи да викам някой да смени пурата.
Та така;-)

# 320
  • Варна
Бе какво има да се оправдава като ученичка и да си измисля алергии. Ако има проблем с животното, да си каже и да ги маха, или да им вдигне наема, или де да знам, каквото си реши, ако няма проблем, няма.

fanfanito, твоят наемател чак декември ли ще се нанася?

# 321
Ако им го каже в прав текст и имат намерение да я оставят , ще я излъжат. То как и да е, ако някой лъже ... няма да го хванеш веднага.
Моят в края на другия месец каза, той се мести от друг град, уж тук има вече осигурена работа. Нещо ме съмнява и той, ама аз съм вече дефектна отвсякъде. Иначе момчето (то си е мъж де) си е платил за месеца и един депозит, но още не е напуснал в старата работа , а тук уж е сигурна и ...бе не знам и аз вече, то вярно трябва бележки за доход и месторабота. Ни го знаеш кой е женен и с деца, идва един , а после ... Нито знаеш какво работи , казват едно, после друго излиза и не се знае пари имат ли , нямат ли.... Трябва си нещо да ти даде поне отчасти някаква сигурност в преценката, но като не го правим всички и ....
Решението за дограмата е моя, имах такова желание, но ще видя цената каква ще бъде. Проблемът е, че не живея наблизо и няма кой да се разправя с майсторите, защото има и изграждане и замазване , пък после е дограмата, та... не знам.
Надявам се да се получи, досега не съм имала проблеми , но последните години нещо не се получава.Сега всичко е ново и сменено, боядисано , та и за това ми е притеснено, ама няма как.И врата хубава сложих , каквото можах направих. Но ..не знам, май не си заслужаваше този труд.
Ще видим . Или ще е много точен и коректен и няма да имам никакви проблеми, или ще излезе и той като последния.Средно положение няма ми се струва.Не мога да го определя още какъв е.

# 322
Pav1 - точно такова еосветителното тяло.
Може да не е изоряла пурата, а стартерчето.
Скрит текст:

# 323
Според мен при предаване на жилище Наемодателят трябва да се погрижи за крушките, също за вида на жилището - да измие прозорците, пералнята, пода и т. н.
Дребните ремонти (до определена сума) са за Наемателя.
При излизането в края на наема  Наемателят предава жилището в същия вид - измито, със светещи крушки.

# 324
Пепина, така е редно и правилно.
Проблемът е, че наемодателят в повечето случай го отдава излъскано и с работещи уреди. Дори се проверяват преди подписване. Когато обаче наемателят напуска , винаги на последната дата и ако може и минута, то все е нямал време, бил работещ, бил зает, бърза и изобщо...ако има вреди , то така си било. Не знам при другите как е , но при мен в последно време е така.При това и момиче да е било , още по-лошо дори. Малко са тези , дето имат съзнание.
Да ви питам , защото съм в чуденка и пак си намерих за какво да се притеснявам. Моят наемател е от друг град, за първи път идва да живее в София и се мести. Така поне знам и ми е казано. Проблемът е , че не му казах за регистрацията, вероятно си мисли да иска настоящ адрес. Има и кола. Това проблем ли ще е за него. Досега не давала съгласие, но и не са толкова настоявали. Сега не знам, май ще се скараме , защото той ще настоява си мисля. Знам , че го коментирахме, но пак да питам, за наемодателя има ли после някакви последствия, като не можеш да го накараш да се отпише. И ако откажа категорично, може ли някаква санкция аз да отнеса. Ми то за по 1 година  , ако живеят, ще изглежда все едно хотел съм отворила.

# 325
Според мен при предаване на жилище Наемодателят трябва да се погрижи за крушките, също за вида на жилището - да измие прозорците, пералнята, пода и т. н.
Дребните ремонти (до определена сума) са за Наемателя.
При излизането в края на наема  Наемателят предава жилището в същия вид - измито, със светещи крушки.
Да, наемодателя и една тава сладки да им опече и играчки за котката да купи, най малкото!
Румка пак ще има да ремонтира след тези дето са две ръце наврени където слънце не огрява, иначе имат животно.
Имахме котарак дълги години, аз го донесох вкъщи когато бях на 9г. Гледахме го като човек, чистеше се ежедневно след него и пак след кончината му се прави основен ремонт.

Румка, бъди твърда, зла дори. Без котки, иначе наема със 50лв нагоре. И всеки месец им ходете на посещение на тези сестри.

# 326
Лъки, не е лесно това. Как да ходи, като май живее в друг град и има 2 дечица.
Това е извиване на ръцете при подписан договор. Това за отделни твои клаузи също е проблем. Ти искаш нещо, ама те имат типови договори. Става, ако работиш с една фирма и те ти доведат човека и ти направят договора . Аз имам мой договор от адвокат , изпипан както искам с клаузи, но идвайки с фирма подписвам техния. Не защото не става с моя, но после поне да имам някакви изисквания (рядко съдействат , но..) Тук с всичко са съгласни и добри, докато вземат ключовете и се подпише. После си мислят , че им взимаш парите и богатееш. Мен това ме ядосва. Никой не карам да взима жилището и ако има някакви проблеми казвам предварително и показвам. Но хората са различни и все по-рядко май ще се разбират двете страни. Манталитета на българина се промени и станахме други за мен.
За Румката, не искам да я настройвам и да се притеснява , но... въздържах се снощи , ама все пак ... да внимава. Може и да са любители на котки. Не е казано , че са такива и така ще стане, но... На първия етаж в блок, където живях години наред една жена събираше уличните котки, отделно си гледаше множество нейни. Нищо не помогна да спре. Направо всичко вонеше. А жилището на Румката е на първия етаж и има рампа, както разбрах. То е идеално. Не , че така ще стане, не че ще събират котките на квартала, ама... просто има и такава вероятност, защото не са казали и крият. За крушките може и да искат да е наред всичко, а щом са и по-специални за слагане...аз например нямам такива и ако отида в такова жилище  няма да знам какво да направя , ако има нещо по-така за слагане.Но си е и до дребнавост донякъде, все пак има мъж с тези жени и дете.
Лошото е при Румката , че е голямо жилището , а кварталът не е много търсен май. По-бързо там се взимат малките жилища. Но и това не е успокоение. Пак не знаеш какъв ще дойде, вярно повече кандидати, ама...кой ги знае какви са. Да подпишат клауза под договора до колко време да е там котката и че няма да има животни занапред. Да се свържат с фирмата и искат съдействие. Все пак за какво взимат тези пари от наемодател и наемател. Първо да говори с фирмата дето е дала жилището и каже какви притеснения има , да дойдат техни хора и да се допълни договора. Ако това успее да направи , после ще може да ги изгони и има някакъв коз (според мен поне)

# 327
Румка, цял живот съм имала котки, сега по изключение от две години съм без, и трябва да ти кажа, че си нанасят щети - тук ще си наточи ноктите по килим или мебел, там ще се покатери по пердето и т.н., особено докато са млади. Мъжките маркират - къде от любов, къде от инат. Не ми се вярва да я оставят на балкона.

# 328
То това, че е на терасата не е по-добре , дори и така да е.
На Румката е нисък първи етаж жилището, някаква рампа писа , че направили. Не знам колко е ниско , но.. тази котка , ако е на терасата ще се движи, мяука и привлича и други котки. Може и да ходи през деня някъде и после да се прибира. Не знам какво правят, не съм имала котки, ама знам от тази жена , че това правеха. Ако са милозливи и обичат котки, наемателите ще хранят и другите котки дето идват на гости на тяхната(( Бе...може и храна под терасата съм виждала , наскоро даваха такъв репортаж , пък и преди. Има си хора дето си обичат животните и ги гледат с дузини. А жилището на Румката е подходящо, ако беше висок етаж друго е. Мен това ме притеснява повече, да не са търсили нарочно първи и да са изгонени , защото веднага са се нанесли.  То не значи , че е така, ама аз нали вече се страхувам от всичко и .... Може и да е само тази котка и да е временно , ама колко да е това временно. Те си имат котето за дете  Пък и имало дете с тях, това животинче му е любимо. Не вярвам да го махнат.

# 329
Румка, за гардеробите: не бих ги купила за своя сметка. Ако искат нещо допълнително, да си го плащат.
За котката: много неприятно и ми се струва, че умишлено са скрили тая подробност, което не говори добре за хората. Моите първи наематели, за които пиша оди на възхвала, имат котка (направих изключение). Сами предложиха да почваме с огледите седмица преди изнасянето им, за да може да го дадем на други хора (почти) веднага след изнасянето им, като поеха ангажимент да викнат някой с "Рейнбоу" да изчисти след тях.  Преди няколко дни в разговор с тях им се възхищавах колко страхотна е котката им и как въобще не си личи, че гледат животно, но те самите се оплакаха,  че има косми навсякъде от нея (макар да не съм ги забелязвала). Като се замисля, независимо, че ни позволиха огледи, докато са там, това не е особено добра идея именно заради наличието на домашен любимец, а за следващите съм категорична, че не искам да са със свободно разхождащо се животно. Заради изместените във времето огледи подписването на договора с новите ще се забави поне още с десетина дни, което си е 1/3 наем. Може да се наложи и след професионалното почистване да додпочиствам, ако е толкова страшно положението с космите. Така че от всякъде сине набутвация с домашните любимци.

Общи условия

Активация на акаунт