Насилие срещу жени - средства за самозащита /дискусия/

• 43 152
  • 870
  •   1
Отговори
# 75
Ако имаш по-добро решение от това да не обикаляш сама посред нощите, моля, нека го чуем?

# 76
По-доброто решение е не да се приберат жените от улиците, а престъпниците.
По-сериозни и ефективни присъди, никаква толерантност към изнасилвачите и насилниците на жени и деца. И други разни подобни мерки.
Светът трябва да стане безопасен за нас, а не ние да се заключим зад решетки и катинари, за да оцелеем.

# 77
Съгласна съм. Но докато това не се случи, е добре да си имаш едно на ум и да внимаваш какво правиш, откъде минаваш, по кое време и т.н.

# 78
Поемаш риск като го правиш, вече всеки да си преценява сам дали нямаш и вина.

Щом сме стигнали дотам дори да си помислим, че имаме вина, пък камоли и да я изпитаме, значи приемаме постъпката на престъпника като нещо абсолютно нормално, което сме си заслужили.
В такъв случай мисля, че никакви средства за самозащита няма да помогнат.

# 79
mardji1, много черно и бяло гледаш на нещата. В никакъв случай не обвинявам жертвата, най-малко пък твърдя, че постъпките на престъпниците са нормални, но грижата за собственото ти здраве е твоя работа.
Ако посред нощ по улиците обикалят пияници и наркомани, каква работа имаш сама навън? Не можеш ли сама да прецениш, че най-добрата защита е компания/такси, извикано по телефона (не някой случаен)?

# 80
За съжаление дори при първо престъпление да ги прибират - пак вече някоя невинна жена ще е пострадала - това е.

# 81
Никъде не казвам да са виновни жените, които се прибират по тъмно - ако няма друг вариант поне да подсигурят безопасност -например имах колежка , която работи нощни смени - беше се уговорила с един таксиджия да я прибира винаги , даже я изпращаше до вратата . Може и жена-таксиджия да се намери , че аз на мъжете нямам много доверие.
Това е вариант . Също казах вече - колело , още един човек за компания и така . В моя случай имах възможност да прекратя вечерното излизане и го направих , ако нямах щях да търся начин , но не да бингам като малка черна нинджа.

И на Бойко му е последна дупка на кавала дали сме защитени , така че това даже не вариант. Една Германия се пропуква- как очаквате с толкова бежанци -изнасилвачи и крадци да си мислим , че ще живеем скоро в по-безопасен свят. Тъкмо напротив - ще става по-зле.

# 82

Гузни за какво?
Коментарът ти е абсурден.
За протокола нито ми се налага да работя на смени, нито да ходя по нощите. За разлика от теб обаче напълно разбирам хората, работещи до късно, както и учениците втора смяна.

Моя приятелка беше нападната от таксиджия навремето. Та,  да се прибираш с такси е рисковано. Сменяй си работата.

Ето това е дървено философстване - цитираш ме, написала съм, че и аз работя до късно, и ми връщаш, че не разбирам хората, които работят до късно?! Но все пак си го прочела, защото си запомнила, че се прибирам с такси.

Такива разговори по инерция, убиват всяка дискусия. Идва един момент, в който просто трябва да млъкнеш, ако си се изчерпал, вместо да се излагаш.

# 83
  • Най-красивата страна
Според мен най-добрата защита е пистолет и умение да го използваш.

# 84
Ако не си разбрала, беше ирония на това как жените трябвало да си напуснат работите, за да се прибират по светло.  ooooh!
Темата я опорочихте още от самото начало,когато няколко човека споделиха какви мерки може да се вземат, а други скочихте, че трябва да се излиза по светло и да се минимизира риска. Ама, както се вижда, и в такси не е безопасно.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 18:08 от Дъждец

# 85
Такива разговори по инерция, убиват всяка дискусия. Идва един момент, в който просто трябва да млъкнеш, ако си се изчерпал, вместо да се излагаш.
Жено, добри съвети даваш, сега остава и сама да се вслушаш в тях. Rolling Eyes При други обстоятелства щеше само да ме е срам да те чета, но тъй като темата ми е чувствителна, направо се отвращавам от някои неща, които пишеш. Бродене, нощи, вина, таксита... а дали можеш да излезеш за миг от твоя филм и да проявиш емпатийност, на каквато са способни всички, освен психопатите?! Ако една санитарка, примерно (а примери с лопата да ги ринеш!), вдовица, няма на кого да разчита, на около 50 г., се прибира от втора смяна (не нощна!), около 19.30 ч. Зимата в България е черен мрак в 17.30 ч. Ти дали знаеш какви са заплатите на много работещи в тази държава? Какви таксита?!? Или трябва да си смени работата, казваш... чудесна идея просто, то в България има листа на чакащи работодатели за всеки един кандидат работещ. А сметките за плащане вървят всеки месец, не те питат чака ли те някой в храстите след 17.30 ч., та ти да си помислиш ще се прибираш ли по тъмно, няма ли...  

Elunaria, коментарът ми е към твои реплики също. Нямам намерение да търся коя от двете ви какво казала, че да репликирам точно, впечатли ме гледната ви точка, която е меко казано потресаваща.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 18:20 от soul81

# 86
Вече видяхме, че и посред бял ден се случват тези неща, тук си говорим за начини да се защитиш, а не кой е виновен. Ясно, че изродът е виновен.

Днес гледах интервю със северин, твърди, че с Виктория са се сблъскали на алеята, разменили реплики, той я ударил, (уж) понечил да си заминава, а тя тръгнала след него да го скубе и да му бие шамари....

Не вярвам на нищо от това, което казва той, но по принцип такава ситуация е добър пример за какво не трябва да правим в конфликт с непознат мъж на улицата.

# 87
Жените, които си мислят, че могат да набият мъж са ми меко казано забавни. Нито можеш с един удар да го проснеш, нито нищо такова. Само ще го ядосаш още повече.
Зависи от мъжа. Този например може да го набият доста жени. Така, че не е смешно една жена да твърди, че може да набие един мъж

# 88
А дали този скелет (или такъв като него) ще има смелост да нападне който и да е, е друг въпрос. Grinning

# 89
  • BG
Аз ще повдигна и друг проблем-има доста луди, които ги прибират за няколко месеца, полекуват ги и после пак ги пускат. Наскоро баща ми ме предупреди за един такъв, който обикалял из нашият квартал. Да не говорим за един друг, който е убил роднина преди години и в момента пак се разхожда на свобода из града, защото нали е невменяем. #Cussing out #2gunfire ooooh!
Как човек да опази себе си и детето си от такива?

Общи условия

Активация на акаунт