Насилие срещу жени - средства за самозащита /дискусия/

• 43 164
  • 870
  •   1
Отговори
# 810
И с какво ще принудиш един изкукал човек да не подпали къщата на родителите ти?

# 811
  • София
Ще потърся по-големи мутри от него да му "поговорят". А сигурно и той има роднини/близки в града

# 812
Simple Smile

Господ създаде хората, Колт ги направи равни.
Ако наблизо няма някой полицай, не се сещам за по-ефикасна мярка срещу куковците.

# 813
За съжаление или радост не всички имаме познати мутри, нито знаем къде да ги намерим... И Колт нямат повечето хора.

# 814
Много е лесно да се говори, когато нещо не ти се е случвало.

Девойката е млада, възможно е да е нямала много приятели. Изглежда ми, че няма и бащинска фигура в семейството. Възможно е да има комплекси и травми. Насилниците не си избират силни, независими жени, които ще им се опълчат. Или поне, когато го правят, отделят много време за началната фаза на gaslighting.

# 815
  • София
Впрочем, и в една книга от Роулинг (авторката на Хари Потър) беше разказана история как жена бяга от Лондон и от Англия, за да се спаси от гаджето си - италиански мафиот. А доброволно се е хванала с него, обаче той започва да заплашва баба и дядо й, като същевременно й предлага брак.

Аз също не познавам мутри, но ако се разтърся - все някой познат на познат ще знае нещо.
А за колта съм съгласна - трудно се намира незаконно оръжие и малко хора са с нагласа да убият. Но не е невъзможно....

# 816
Като го убиеш ще се влачиш по съдилища за превишаване на неизбежната отбрана или направо за убийство, както излезе. Не е като по филмите. В Сливенския затвор едва ли е ваканция.

Да, бягство в чужбина е един вариант, но пак оставяш близки на произвола на съдбата. И за всичко трябват пари. Ако ги имаш.

# 817
  • Най-красивата страна
https://blitz.bg/prestplenie/eto-koy-e-ubietst-razchlenil-40-g-m … o_news857735.html

Поредната жертва-40 годишна майка на три деца е убита и разчленена в Разград от съпруга си-мексиканец с испанско гражданство.

# 818
А като намериш въпросния колт, по/вероятно е или да се нараниш с него или да ти го вземат... За човек, който не знае какво да прави с това нещо, по добре е да не го размахва насам, натам.

# 819
Напълно съм съгласен, че ако не можеш да боравиш с оръжие, най-вероятно няма да ти  помогне много.
От друга страна, ако имаш някакви умения, става прекрасен изравнител ня шансовете.
И както казваше един познат - щом  е толква лесно да се взема оръжието от някой, просто си го вземи обратно от нападателя ти!
Wink

# 820
  • София
Е, добре, тогава си трайте, сакън да не ядосате насилника.
Не съм го казала аз: "От затвор се излиза, от гроб не се излиза"

# 821
Кой е казал да си траеш?
Просто, ако ще разчиташ на оръжие, трябва да се научиш да боравиш с него. Това казах аз.

# 822
И ще ходиш по цял ден вкъщи със зареден пищов на кръста??? Че даже и тогава трябват секунди за да се извади, да се прицелиш и стреляш. Това е безумие - пистолет за защита от домашно насилие.

# 823
  • Най-красивата страна
Ми аз мога да боравя с оръжие.И с пистолет и с автомат Калашников даже.
Ама не съм сигурна,че ще мога да стрелям срещу човек.

# 824
Ми аз мога да боравя с оръжие.И с пистолет и с автомат Калашников даже.
Ама не съм сигурна,че ще мога да стрелям срещу човек.

Нямаш и право да стреляш по някой, който според теб иска да те набие. Чак като почне да те бие и ако се увлече и почне да те пребива вече може евентуално да се говори за самоотбрана, ама ти тогава вече няма да имаш оръжие.

Общи условия

Активация на акаунт