Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 14

• 90 775
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не зная. Rolling Eyes Малко по-различен става вкусът. Нашите винаги са слагали. Ако някой знае, да каже.

естествен консервант.
както и хряна.
Simple Smile

# 196
От снощи: последните чушки от градината на бабинка пълнени с кайма и ориз, както и салата

# 197
  • София
Палачинки

Торта с бишкоти

Рецептата може ли ?

# 198
И аз бих искала рецептата за бишкотената торта.
Сега да се оплача - снощи се опитах да направя апетитния тутманик на tutulina, но не се получи нищо. Мисля, че се сещам къде сгреших, но да ми кажете и вие, че с маята все още се уча.....
В рецептата пишеше 3ч.ч брашно, на които аз добавих цяло пакетче суха мая..... След това прочетох че пакетчето мая е за 500гр. брашно....а моите 3 чаши определено не бяха 500гр, а по - малко. Резултата беше, че не се опече,остана сурово.....дали е от това?

# 199
Според рецептата не си объркала нищо. Чаена чаша с брашно е 120 г, а с вода е 200 мл, ако ползваме стандартните мерки. Пакетчето суха мая си пише, че е 7 грама. Значи всичко е точно.
Предполага се да е влажен вътре, от това което виждам, но не съм правила и само предполагам.
Правя другия бърз, който е със сода, не с мая. Бърз тутманик или бъркана баница му казват.

# 200
Според рецептата не си объркала нищо. Чаена чаша с брашно е 120 г, а с вода е 200 мл, ако ползваме стандартните мерки. Пакетчето суха мая си пише, че е 7 грама. Значи всичко е точно.
Предполага се да е влажен вътре, от това което виждам, но не съм правила и само предполагам.
Правя другия бърз, който е със сода, не с мая. Бърз тутманик или бъркана баница му казват.

Да, този със содата и аз го правя. Аз го наричам мързелива баница или солен кекс, добавям му и ситно нарязана шунка и настърган кашкавал. При него няма грешка, винаги се получава.....но нещо с маята явно не мога да работя. Ще трябва практика повечко..... Както и да е, да не разводнявам темата.

# 201
В бишкотената торта няма нищо сложно

http://recepti.gotvach.bg/r-108708-Лесна_бишкотена_торта_без_печене

# 202
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Flowers TulipFlowers Four Leaf Clover
Сега да се оплача - снощи се опитах да направя апетитния тутманик на tutulina, но не се получи нищо. Мисля, че се сещам къде сгреших, но да ми кажете и вие, че с маята все още се уча.....
В рецептата пишеше 3ч.ч брашно, на които аз добавих цяло пакетче суха мая..... След това прочетох че пакетчето мая е за 500гр. брашно....а моите 3 чаши определено не бяха 500гр, а по - малко. Резултата беше, че не се опече,остана сурово.....дали е от това?
rozi4ka222, видях че Ванката Пейчев е дал линк, но аз леко импровизирам с основната рецепта.
Съжалявам, че едва днес влизам да ви погледна и разбрах за  проблема ти. Ето как го правя аз:
мързелив тутманик - 4яйца, 2 ч.ч.брашно с 1 бакпулвер, 1 ч.ч.кисело мляко, 1/2 ч.ч.олио, 1 ч.л.сол, 1 ч.л.захар, сирене. Разбивам с вилица в голяма купа яйцата, сол, захар, добавям кис.мляко, олиото и брашното с бакпулвера.Трябва да стане хубава гладка смес и добавям сиренето натрошено по на едро. Като дойде време да слагам сиренето включвам фурната. Пека на 180* С около 35 мин.за моята фурна, проба с клечка. Завивам с кърпа да се позадуши след изпичането. Изключих от рецептата маята, защото нямам време да чакам да втасва тестото.
Правила съм и по рецептата с маята и не съм имала проблем, какъвто описваш ти.

и да не е без нищо   -   чушки бюрек

галет със сини сливи по рецепта на Лабрекс

Нямам възможност често да се включвам, за това сега ще поздравя част от вас,
без да ми се сърдят останалите.....идва и вашия час!  Flowers Four Leaf Clover
много ми се понравиха едни палачинки, торта с бишкоти и пиленцето с ориз на mspasov,
брънч рататуя на  marchеva14,
чушките и салатката на Mирa,  на ir74 цялото меню, на Dara888 пилешките хапки,
velvet* твоето зеленце няма да го коментирам, че едва гледам .....
matze, тези кИфтаци много яки, бе душа, Yum  Heart Eyes
а на Vanja77 панирания телешки дроб и картофените  кюфтета ми взеха  здравето...
lipodve  и infiniТy, не бъдете лоши с другарчетата си, моля...Hands Clap
rozi4ka222, тутманика може и да не го докара както искаше, но пък кренвиршките
ти са разкошни, и
sem22 да не остане по-назад, опъва ми нервите  и тя...Smirk
спирам до тук -  коментара е само от последните страници  Yum
приятна вечер  Flowers Hibiscus 

# 203
# 204
  • Den Haag
Привет Simple Smile
Бюрек в гювече
телешко с грах

трушията на баба за бърза консумация Simple Smile

# 205
Ориз с грах и кайма, със заливка за мусака.

# 206
  • София
Американска картофена гарнитура, дрън-дрън та пляс, със заливка от топъл винегрет ,  това е първото, а основното следва..

и към гарнитурата спретнах виенски шницели

Точно съм като "копче за балтон", заради една гарнитура, за да я пробвам, пържих и шницелите.

Направих и мармалад от сини сливи и ябълки, ще го покажа след малко. По тази рецепта - http://angellovescooking.blogspot.com/2018/10/damson-and-apple-cheese.html Снощи го завъртях, днес изсъхва и май е готов.

# 207
Tutulina не се притеснявай....аз не съм сигурна дали все пак проблема е в рецептата, по скоро е в мен. Иначе този вариант без мая е сполучлив. Кренвиршките бяха първото нещо,което правя с мая и понеже що годе се получиха и си повярвах доста.....Grinning
Нищо де, неуспеха не ме обезсърчава....даже напротив. Скоро пак ще запретна ръкави само да харесам някоя рецепта.
Иначе за днес пак нещо набързо,
Малки рулца стефани с картофено пюре и салата:

# 208
  • София
Скрит текст:
Tutulina не се притеснявай....аз не съм сигурна дали все пак проблема е в рецептата, по скоро е в мен. Иначе този вариант без мая е сполучлив. Кренвиршките бяха първото нещо,което правя с мая и понеже що годе се получиха и си повярвах доста.....Grinning
Нищо де, неуспеха не ме обезсърчава....даже напротив. Скоро пак ще запретна ръкави само да харесам някоя рецепта.
Иначе за днес пак нещо набързо,
Малки рулца стефани с картофено пюре и салата:

И аз имам несполучливи опити,въпреки,че правя отдавна теста с мая.Или съм избързала и не съм изчакала да втаса, или ми е превтасвало, или маята не струва.Случва се.

# 209
  • Калифорния, САЩ
   Днес го давам по-просто. Картофено пюре, талапия филе на фурна, зеленчуци с масло и салата.

И порцията на малкия ми първокласник 😘.

Общи условия

Активация на акаунт