Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 14

• 90 735
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • out of space
Бате, може ли рецептата за баничката?

# 646
  • Wonderland
Много съм горда и не мога да не се похваля при вас за първи път правя крем брюле с тиква! Heart Eyes

# 647
  • София
Цвете, много  много добре изглежда, браво!  chef Не съм приготвяла така крем-брюле.

# 648
  • Wonderland
Марчева, много благодаря! Hug От теб да чуя такъв комплимент означава много за мен! Ти си една от любимите ми кулинарки вълшебници и следя всички твои творения. Heart 

# 649
  • DE
Манджа с кюфтета, диви гъби и зеленчуци

Пържени кюфтета(кайма смес, кисели краставички, кашкавал)

Пилешки филета

Картофени джаджи (конфекция)

# 650
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Пилешко с картофи Poultry Leg

Понички Wink

# 651
  • София
Марчева, много благодаря! Hug От теб да чуя такъв комплимент означава много за мен! Ти си една от любимите ми кулинарки вълшебници и следя всички твои творения. Heart 
Стига де, Цвете,  Embarassed Embarassed бъркам аз едни глупотениви, понякога не стават и аз бързо ги хвърлям за да не ги гледам и много ме я ад, и започвам отначало. Ей сега, след малко ще видиш как ще хвърля щоленът , не ми изглежда, че се справих, но няма да го започна отначало, щото маслото му е много - 350 г, а, благодаря от тоз разкош.  Един човек от семейството ми е във Виена, за 10 дни и ще донесе от там оригинал.  Joy Joy Ама и аз що се боря не ми е ясно.  Simple Smile Не че толкова си падам по този вид сладкиш, ама на, да има и да не се мина, случайно.  Wink
Благодаря, Цвете!  Hug

# 652
# 653
  • В царството на игрите:)
И аз да се наредя с едно гуакамоле върху тортиля. За постите е супер, а иначе не ми е много любимо.

# 654

Топки с извара и стафиди на Рудолф ван Веен

и продължавам с крекерите по наша семейна традиция - хареса ли ни нещо, прави се до втръсване...

# 655
Кекс с миринда

Лабрекс, може ли рецепта за "топките"? Много са апетитни.

# 656
  • Пловдив
Масленки - с локумче

# 657
  • Калифорния, САЩ
   След тези вкусотии от изминалите дни, с които ме затрупахте, най накрая намирам няколко минути да ви покажа и нашите ежедневни готвения от изминалите дни.
    Снощи - сьомга; картофено пюре и зелена салата с добавки.

Вчера на обяд - бобец, а за закуска им правих пенкейкс с ябълково пюре и канела.

От онези дни - пиле с ориз тика масала (с индийски подправки), касапско сирене, телешки пържолки на грил тигана; яйчената салата с праз (обогатена с маслини и горчица); салата.

От четвъртък - бъркани яйца; запеканка с броколи и салата.

И за един пикник навън - кренвиршки и пица с хляб.

# 658
Днес си " краднах" вкусотии от две вълшебници,за които има огроооомни букети и благодарности от моето семейство 🌼🌻🌺🌹🌸

Суджукакя на Ил

Капсалон на Мереленда( преди сглобяване)
Ужасно вкусно е при всички-няма да ми стигне страницата,ако изброя всички...🍴👏
Лабрексче,моля,когато ти е удобно да споделиш таз поредна вкусотия с извара(отивам да я гуглирам така по име,но ако не я открия,моля за съдействие)Благодаря!
П.п.Май намерих рецептата,тази ли е ?(твойте изглеждат страхотно!)

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 21:14 от denyil

# 659
Кекс с миринда
Скрит текст:

Лабрекс, може ли рецепта за "топките"? Много са апетитни.

Dara888, чудих се каква е тая миринда в кекса, накрая взех та включих! Simple Smile bouquet

Топките не са лоши, имах малко извара за оползотворяване и затова ги набърках. Избягвам да правя рецепти от вестници, че имаше мои кифлички снимани с друга рецепта, някакво май свинско представено за телешко, имахме тема едно време за крадени снимки, но се прежалих, просто защото обичам извара и каквото и да се получи, нямаше да го хвърля. Рецептата така ще сложа:

И да напиша, че си месих по моя начин - течната част в купа + останалите съставки, поразбих с тел, добавих стафидите (без накисване), брашното и забърках първо с лъжица, после на плота доомесих. Оформих с леко навлажнени ръце. Направих 14 топки, приблизително по 52-54 грама, които пекох 20 мин. в керамична тава без да намаслявам. В рецептата пише 6 броя да се оформят, за моята фурна времето за печене идва малко, така че, ако ги прави някой, съобразявайте печенето с вашите фурни. Не са много сладки, бих добавила следващ път още малко захар. Нещо като бързите добруджанки са, но сладък вариант, стават за закуска, за похапване след обед, по всяко време.  Peace

denyil, същите са, като гледам снимката, случайно ги зърнах във вестник.

Общи условия

Активация на акаунт