Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 14

• 90 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
По някое време имахме и телешко варено

ами - такива са вечерните снимки

# 661
  • София
Шницел.

# 662
  • София
Готово! Стана! Няма да се хвърля, ама как да го хвърля като маслото му е 350 г и 200 марципан, сърцето ще ме заболи,  направо е повече от прекрасен. По идея на приятната Петя Аргирова Оригинален дрезденски щолен с марципан - https://uhaena.blogspot.com/2014/10/blog-post_21.html

Това беше първото, по-късно се започват и сладките.  Wink Да споделя, че няма нищо общо вкусово с тези които се предлагат по магазините, много по-различен и много хубав, споделям го, защото аз не съм много по щолените, но май вече съм.
Сега го завивам, увивам и го оставям на студено до декември. Това е.

# 663
Разкош!

# 664
Марчева, щоленът ти изглежда по-добре от оригиналния. Откъде се купува марципанът? Ще ми се да го пробвам.

Аз тези дни готвя и снимам, но не качвам, защото лаптопа се повреди и не мога да прехвърля снимките. После ще компенсирам. Wink

# 665
После изсипваш с лопатата, а ние се наслаждаваме Simple Smile

Марчева, браво! Много хубав щолен. Аз никога не съм правила, защото не изявяват желание. Свеки прави едни коледни хлебчета, които са нещо подобно, с много сушени плодове вътре, алкохол. Вкусни са, ама никой не посяга, ако има меденки, локумки, линцери, та сме си казали за тая година, че няма да правим много. Малко слепени меденки, малко локумки и това е.

# 666
Марципан има в Лидъл.

# 667
ХА добро ви утро! Sparkling Heart
Скрит текст:
То бива, бива но вие сте изписали цялата тема Flushed Човек да не позачезне за няколко дни. Но да знаете, следях ви почти ежедневно. И понеже други се грижеха за храната, нямаше как да показвам чужда кулинария Nerd
Много вкусни, разнообразни и прекрасни неща видях. Няма да изброявам че...... Но вие си знаете - една група от вълшебници, която постоянно расте. Flowers Hibiscus
 Добре дошли на новите момичета Flowers Bouquet

Така, след като бяха заредени хладилника и шкафа с продукти вчера, днес вече може да се готви.
* Хачапури за закуска

* и едни макарони във фурната - да има нещо сладичко Smiley

останалото още го мисля
Приятен и успешен ден пожелавам на всички ви. Flowers Four Leaf Clover

# 668
Лек обяд или бърза вечеря. Любимото ми, напоследък! 😋❤️
Омлет с рикота и черен трюфел.

# 669
  • София
Марчева, щоленът ти изглежда по-добре от оригиналния. Откъде се купува марципанът? Ще ми се да го пробвам.

Аз тези дни готвя и снимам, но не качвам, защото лаптопа се повреди и не мога да прехвърля снимките. После ще компенсирам.
Ще те почакаме.  Simple Smile
Марципанът , този който работих сега, е купен от ул "Н . Рилски", - Аромас Хаус - 200 г - 10 лв. Добър е. Но за този щолен ми отиде цялото количество . Съжалявам само, че го настъргах,  както си мислих да го направя, но спазих както е по рецепта изписано, а не го поставих на руло., щеше да се вижда,  и още повече да се усеща. Марципан много ми трябва и скокнах до Метро , там се продава на калъп от 1 кг  - 20 лв. и няма никаква разлика много е добър. В Лидл няма марципан, поне в този в който аз ходя, много отдавна е свършил и повече не се зареди, изкупили са го. Наистина този щолен който приготвих е много по-хубав от тези които се продават.  Не си падам много по този вид сладкиш, но по този си паднах, отрязах си една тъничка филийка да го пробвам, чуден е.

Мереленда, при мен всяка година са по -много от сладките. Унищожават ги,  Mr. Green искам-неискам ще правя така както всяка година, не ми пречи, удоволствие ми е да се занимавам, лошото е, че основно ги работя късно вечер, защото първо нямам време през деня, и второто е, че работя добре само когато съм сама в кухнята, никой не трябва да ми се мота и да влиза и излиза напред-назад  и да ми разнася боклучките които са паднали по време на работата ми. Страшно мразя  така и страшно се изнервям и накрая нищо не превя, а само нервнича.  Mr. Green
Някъде декември ще започна и другите си сладки, едно по едно ще ги направя. Те имат дълъг срок на годност, а и колкото повече стои на студено масленото  тесто, толкова по-хубаво става.

# 670
  • Montana, Bulgaria
Отново питка с масло и сирене. А и едни свинщинки се мариноват и чакат да се сложат в плик във фурната.

# 671
  • София
Лудите пържат зимата тиквички.Пържени на резени и палачинки от тиквички, от външните(овалните) страни на тиквичката, тези, които не стават за паниране.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 18:43 от Тайна

# 672
Лудите пържат зимата тиквички.
а други луди пекат патладжани за фризера Grinning ама девойката сега преоткри кьопоолуто и в събота замъкнахме от одрин половин чувал Simple Smile
не ми пречи, удоволствие ми е да се занимавам, лошото е, че основно ги работя късно вечер, защото първо нямам време през деня, и второто е, че работя добре само когато съм сама в кухнята, никой не трябва да ми се мота и да влиза и излиза напред-назад  и да ми разнася боклучките които са паднали по време на работата ми. Страшно мразя  така и страшно се изнервям и накрая нищо не превя, а само нервнича.  Mr. Green

все едно аз съм го казала Simple Smile Но тази година ще прескоча сладкоправенето явно.
Сем, много апетитни хачапури Simple Smile Добре си се появила!

пържени дробчета с лук и сос от нар http://pep-4o.blogspot.com/2015/07/blog-post_8.html , като тези, но без месото.

Червена леща Simple Smile  която щях да правя на крем-супа, но се отказах.

# 673
  • Калифорния, САЩ
   Sem, добре си си дошла 🤗.

Ей тези яйчица с бекон, праз и чушлета заминаха в кутийката на ММ за обяд.

А с това ще го изненадам за вечеря - свински крехки карета с праз, гъби, моркови и маслини. И една млечна салатка ще прибавя.

А аз съм де самонаказала (ходя последната седмица минимум по 10 километра пеша и кантара все нагоре да му се не види ) - вкусно нещо с банани, бадемово мляко, пукан амарант, канела и малко тахан; два дни ще си хапвам тази вкусотийка.

# 674
  • В царството на игрите:)
Скрит текст:
Картофени джаджи (конфекция)
Как се приготвят?

Общи условия

Активация на акаунт