Къванч Татлъту-в очакване на "Carpisma-Сблъсък" /&"Искрите на отмъщението"/-76

• 45 525
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Добър вечер, момичета!
Липсвахтееее ми. 🤗🤗🤗

Не знам от къде да започна , защото имах много за четене.
Ще започна с големи благодарности към Айрето 😍 за новата прекрасна тема , на която нищо не ѝ липсва!
Нека да я изпишем с удоволствие. 😊 А ти,Айре 😍 отново си свършила чудесна работа. 💐🤗❤

Фенче 😍
Ее , зарадвах се , че съм ти липсвала. 🤗

Не знам все още какви са ми чувствата относно новото попълнение в “Сблъсък”. Онур ми е сякаш безразличен , честно казано с нищо не ме е грабнал и аз не мислех , че бяха добра двойка с Туба. Но щом са го избрали значи има добра причина.

За Секиз не мога да кажа нищо. Както сами се досещате нямах време да изгледам тези епизоди с негово участие. Но пък от вашите постове разбрах адски много, за което благодаря. Макар и като гост в “Езел” този негов образ мисля , че има голяма тежест и важност. Аз никога не бих забравила лошия му поглед. И как този човек всъщност е бил Мехмед, ами Халил...
Думите са излишни.

Както знаете сега почнах да гледам СЮ. И съм доста афектирана , че нямам време да продължа с гледането. 😫 А толкова ми хареса и не искам да остава да виси във въздуха и ще се радвам , ако имам повече време , за да наваксам пропуснатото.
Мисля си , че Кузей почти е станал един от любимите ми Къванчови герои. Толкова добър,честен,справедлив,истински мъж,добродушен, с едно голямо сърце. И все недооценен,пренебрегван ,унижаван,виновен без вина. И от кого- от майка си и брат си. Просто нямам думи да опиша този оригинален и прекрасен сюжет. Обожава Кузей със всичките му плюсове и минуси. ❤❤❤

А за Музафер какво да кажа. Пак благодарение на Вас се докоснах до този , за мен,  шедьовър. С тази роля Къванч отново доказа какъв Голям талант има. Да, не е само красотата, важен е таланта, способностите. А той толкова добре се справи като Музафер. Не, изразих се погрешно, той е Музафер. Аз изпитах неговата болка, неговите трепети- на поета Музафер. Докоснах се до този велик човек. ❤❤❤

А със “Сблъсък” има ли нещо ново освен присъединяването на Онур?
А да - ще участва и актьорът , който участваше в Ичерде- “мюдюрум-а”. Но не знам как се казва. 😀
Радвам се , че имаме и нови момичета и че новият сериал бива очакван от много фенове.

Благодаря ви още веднъж! 💐

Лека вечер! 🤗🤗🤗

# 31

Айре  Heart Eyes  сложих  Башак в последния момент.Мисля ,че знаеш . че след Киво най-харесвам съпругата му!

# 32
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета,привети! Hug

Айре, Heart Eyes благодаря за чудесната тема!

Със здраве да я изпишем,само с добри новини да я изпълним!

Благодаря за споделеното! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Най-любимият ми от всички Кузей пропуснах да отчета,съжалявам,за което. Но вие сте се постарали доволно! Чудесни постове и снимки! Поздравления!

Днес е денят на друг много ценен и скъп Кивов герой-младия писател Музафер.

За мен това е шедьовърът на Къванч. Hands V
Толкова скоро след енергичния,пълен с живот,обичлив Кузей,олицветорение на надежда,на сила,на любов дори,Къванч дава живот на Музафер.
Къде потули всичката жизненост,която кипи от него,къде скри целият този пламък,който носи,за да пресъздаде бедния крехък писател,който мъждукаше като пламъчето на свещичка....
И нямам предвид само физическата трансформация.
Невероятен талант!

Радвам се за присъединяването на Онур С. към каста на Сблъсък.

Айре, Heart Eyes с удоволствие ще погледна интервюто,само да се докопам до компютър малко по-късничко.

Хубава вечер,момичета!

# 33
Себи,  Heart Eyes

Ире, Дива, Алина,  bouquet bouquet bouquet

Снеже Hug
ако се чудиш какво сме писали толкова Laughing, отбелязвахме РД на Киво-10 дена , 10 негови герои/по идея в ТТ/

ама нали знаеш, че 3 от твоите любимци са в един ден... ooooh! Tired Хазал, Керем и Киво

Айрре, Heart Eyes bouquet Къде мога да видя за кои става въпрос, или по избор? Като имам повече време ще се включа с всички накуп. Wink Честно казано, Хазал доста я позаразях, ама да видим другите двама как ще ги съвместя....  newsm78 Трудна работа.  Peace

...забранено е само Киво и Башак Wink Wink

Чак пък забранено... но то само аз не я обичам тук, пък ми омръзна да я плюя вече. Joy Joy Joy Joy  Joy

# 34
  • AMS

Благодаря за постовете на всички ви!!!
 Фенче, благодаря за превода!!!
 Откраднала си ми яйцата, а си ги бях приготвила
 малко по-едрички за Гости от вчера.
 Имам и още нещо в допълнение за К/Г
 и пеперудата >>>

# 35
  • Плевен / София

Благодаря за постовете на всички ви!!!
 Фенче, благодаря за превода!!!
 Откраднала си ми яйцата, а си ги бях приготвила
 малко по-едрички за Гости от вчера.
 Имам и още нещо в допълнение за К/Г
 и пеперудата >>>

Дива, благодаря.....ревах като магаре , когато умря Али...а тази сцена от пазара със сутиените ми е любима....

# 36
Леле, не мога да се въздържа. Много красива жена е Башак! И нежна като кошута.

Айра, поздравления за хубавата тема!
Чета ви, момичета, благодаря за всичко!

# 37
Ире Heart Eyes, и на мен ми липсвашее Simple Smile Wink
мерси за прекрасния ти пост bouquet
Онур Сайлак не знам къде си го гледала, но последните години много израстна като актъор Peace
за сериала няма нищо ново.....

Алинка Heart Eyes
и на теб тешекюрлер bouquet
Цитат
За мен това е шедьовърът на Къванч. Hands V
Толкова скоро след енергичния,пълен с живот,обичлив Кузей,олицветорение на надежда,на сила,на любов дори,Къванч дава живот на Музафер.
Къде потули всичката жизненост,която кипи от него,къде скри целият този пламък,който носи,за да пресъздаде бедния крехък писател,който мъждукаше като пламъчето на свещичка....
Невероятен талант!
newsm10 smile3521

Снеже Hug ето>>

дано да се задържат и двата проекта...за радост на многобройните им фенове Peace
а това, че е забранено, беше шега.... Wink

Себи Hug, Вале Hug
снимката и на мен ми е любима Heart Eyes
и много обичат да я колажират Mr. Green ooooh!
Скрит текст:

от същата вечер

стари публикации за СП

лека вечер Hug

# 38
Снеже  Hug wavey
Айре  Heart Eyes от мъжкия каст познавам само 4- ма и имам що-годе представа как играят  Wink
Да, много ми е любопитно дали наистина така е казал за Едже Тамер бей  newsm78 Все си мислех, че са продължили работата по нейния сценарий, защото действително се промени историята, много избелиха Тахсин, да го съжалиш чак  Mr. Green  но не личеше чак пък толкова много смяната  newsm78
И деня на Музафер отбелязахме добре, браво на нас!  Peace Утре имаме доста повече материал  Laughing

Алинка  Heart Eyes wavey Благодаря ти за прекрасния коментар!  bouquet Особено това ми хареса много  Heart Eyes
Цитат
Невероятен талант!
Много ще съм ти благодарна за интервюто и аз!  bouquet
Ирка  Heart Eyes newsm44 Наистина липсваше, радвам се, че се включи , днес не те очаквах честно казано, хубаво ме изненада  Laughing
Благодаря за всичко споделено, хареса ми ! bouquet Не се ядосвай, ще наваксаш със сериите на КГ  Peace Важното е, че ти харесва и ти е удоволствие да го гледаш  Peace
Себи  Heart Eyes а, така! Peace Laughing Щом Киво си я обича, обичаме я и ние , нали си е наш човек вече  Party

Диве  Hug ами крада ги, толкова ме кефят  твоите кивчета  Peace От къде да знам, че си мислила и ти да ги постнеш Laughing Благодаря за останалите!  bouquet
Снеже  Hug никога не си я плюла Башачка, само си споделяла, че не я харесваш, това е друго  Peace
Вале  Hug и на мен ми е хубава! Не чети само, а пиши и ти понякога, че рейтингът ти е нисък напоследък  Joy Joy Joy
Айре  Heart Eyes  newsm62 уби ме с тези колажи 
Лека ти вечер и на теб!  Hug

# 39

Снеже  Hug никога не си я плюла Башачка, само си споделяла, че не я харесваш, това е друго  Peace

Айре  Heart Eyes  newsm62 уби ме с тези колажи  

newsm47

и за Снежка съм съгласна,че не е плюла по Башак...или поне не си спомням Peace
то след всички тъпотии, които чета по неин адрес, нейното си е направо харесване Joy Joy

Алинка ще преведе по-важното от Тамер бей Peace

............
Еирини е направила клипче за Музафер

и нашия човек Peace на сета бил.....

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 22:37 от Airra

# 40

Алинка bouquet и да исках не можех да направя такъв смислен коментар.

"Къде потули всичката жизненост,която кипи от него,къде скри целият този пламък,който носи,за да пресъздаде бедния крехък писател,който мъждукаше като пламъчето на свещичка....
Невероятен талант! "

Айре Heart Eyes Laughing освен ,че бъркам букви когато пиша  се хващам и на колажите Sad Embarassed Laughing, а ги обичам-колажите.

Снеже Heart Eyes и аз Hug

Лека нощ и до утре  Heart Eyes

# 41
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart
Коментарите ни са сърдечни и вълнуващи,защото вдъхновението ни е такова!

Минавам по никое време да сложа интервюто на Тамер Левент специално за Къванч Татлъту Северна Америка форум. Доста е дълго,но се увлякох и го преведох цялото. На мен ми беше много интересно,надявам се и за вас ще е такова!

П.-Господин Тамер,преди всичко искам да Ви благодаря,че ни отделяте от ценното си  времето.
Честит Празник!(интервюто е по време на техния празник Байрям)
От мое и от името на целия KTNA форум сме признателни!
Първо бих искала да ви направя кратко описание на администраторите и групата като цяло.
Ние сме фен група с приблизително 65 000 последователи,имаме 10 администратора,натоварени с различни отговорности в групата.Аз съм една от тях и отговарям за преводите.
Нямаме никакви облаги от групата,тя не ни носи никакъв доход.
Наша цел е да подържаме актьори като Вас,които влагат в играта си страст.Искаме да предадем точно вашето послание към феновете в СА.Нашата работа е съсредоточена основно около това.
Сега..публиката в СА Ви познава от ролята ви в ДК.като скандалния Тахсин Корлуда.
Обичахме да Ви гледаме,за нас е чест да бъдем свидетели на блестящите Ви актьорски умения.
Сега имам няколко въпроса за сериала.
Преди всичко американската публика се чуди защо епизодите са  с продължителност приблизително 2 часа и половина и как се чувствате в тези условия за работа?
Как се отразява това на работата Ви като актьор?

Тамер-Отговорът всъщност е много прост.Запълване на времевите пластове.Какво имам предвид- цялото това време точно след централната емисия новини в 8 часа,цялата нощ,чак до полунощ,хората гледат сериали,докато си легнат.С четири дълги рекламни паузи. Поради тази причина,те не гледат друг сериал в същото време.А рекламите носят огромни облаги.Ето затова каналите предпочитат този начин.Но това създава тежки условия за работа за каста и екипа.Дори и за зрителите е трудно.

П.-Като зрители ние гледаме серия,дълга 2 часа и половина.Колко време отнема да се заснеме?Може би седмица?

Тамер-Отнема около 5,максимум 6 дни.

П.-Колко часа всеки ден работите?

Тамер-Работим около 16-17 часа дневно.

П.-Това са изключително тежки и трудни условия за работа по американски стандарт.

Тамер-Зная.Аз бях член на комитета на Световната Актьорска Организация.Затова съм наясно.В САЩ има Американска Организация на Актьорите.Те отделят голямо внимание на правилата и условията,които ти спомена.Тази организация работи наистина добре.Но за нещастие тези правила не са наложени в Турция.

П.-Добре.Друг въпрос:ежедневно ли получавате сценария си,или седмично?Или пък още в началото целия сценарий на сериала?Седмично ли пишат сценаристите всяка серия и тогава ви  дават сценария за всеки епизод?

Тамер-Пише се седмично.

П.-Тогава вие не знаете нищо за следващия епизод.В началото на всяка седмица ли ви дават сценария?

Тамер-Да.

П.-Чудим се колко време ви отнема да научите сценария?

Тамер-Учим сц. наистина бързо.Един актьор в САЩ получава сц.за цяла година или за целия сериал.Следователно той прочита цялата история.И те подготвят поне два или три епизода преди да започне излъчването на сериала,а може би дори и целия сериал. Следователно,докато сериалът се излъчва по тв,същият актьор може вече да работи и по друг проект.И тъй като по време на снимки сериалът не се излъчва,това е един спокоен работен период за актьора.Искам да кажа,те снимат един епизод за един месец.Като игрален филм.Но при нас случаят е друг.Ние снимаме 2 часа и половина дълъг епизод,по-дълъг от игрален филм,за 6 дни.Значи ако приемем,че средно един игрален филм се снима за месец,как би могъл да бъде заснет за 6 дни? Възможно ли е това?

П.-Да,точно това и ние се чудим.Особено аз като американски зрител.За условията,в които работите.....Имате ли организация,която да защитава правата ви?

Тамер-Да,има,но заради авторските права,ние не сме в състояние да търсим правата си.Не можем да търсим права,които би трябвало автоматично да ни се полагат.Защото, че актьорството е професия,не е определено достатъчно ясно в Кодекса на труда.Определнието му е смътно,неясно.Не е съвсем ясно и за тези,които работят в сектора също така.Какви точно са дадените ни права,не е ясно.Например един актьор в САЩ може да е участвал в много малко проекти,но благодарение на добре поставени авторски права,може да продължава да получава доходи от тези проекти.Което не е така в Турция.Един актьор може да е участвал в много проекти,но тъй като няма закон за авторските права,те продават проекта с права на продуцентската компания върху него,а актьорът не получава повече никакви доходи от следващите излъчвания.Докато няма авторски права,актьорите няма да получават допълнителни облаги от всички последвали излъчвания.Ние наричаме това "вързани права" или "права на съседа".По време на ерата на...(ранните години в киното в Турция) хиляди актьори са живеели в бедност и са умирали в мизерия.
П.-Сега бих искала да навляза в специфична  тема.Особеност на турските сериали е,че основната тема е любовта и измяната.Как казвате предателство на турски?......Почти всички актьори,без значение в главна или второстепенна роля,изглеждат сякаш наистина се опитват да заобичат героите си и да внесат в тях истински емоции.За зрителите в СА това качество е основна харектиристика за турски сериал.Може би вие не знаете за съществуването на израз на английски "Кралица Драма"Също така има съвсем нов термин сред зрителите "Не ми разигравай турска драма!"

Тамер-Оооооо,наистина ли???

П.-Понеже в днешно време турските сериали са доста близо до хората,това вече е част от лексиката.

Тамер-Много интересно!Наистина,това е чест.

П.-Наистина това е много важно,истинска чест.Затова исках да се срещнем,за да Ви обясня лично.Искам да кажа,че има сериозно увлечение по турските сериали сред американските зрители.Един друг въпрос те се питат.Извън Турция,сред толкова световни култури,как мислите,защо турските сериали намират отзвук сред чужди култури?Смятате ли,че любовта е универсален език,или нашите култура,традиции,семейни ценности....н например аз открих,че мексиканската култура и традиции са много близки до турските такива.Те имат силни фамилни връзки.Защо според Вас турските сериали имат такова дълбоко въздействие и са станали толкова популярни? Какви са основните причини?

Тамер-Вярвам,че това се дължи на приликите между хората по света.Имам предвид,когато нямахме турски сериали по тв,съпругата ми,която е режисьор в турската асоциация за радио и тв,стартираха  първите турски сериали по тв. Те бяха написани въз основа на исторически разкази.Турски новели и истински събития. "Госпожа Ферхунде и дъщерите ѝ"

П.-Да.Вашата съпруга ли написа този сц.?

Тамер-да,тя.Като в този сериал се показваха ежедневните случки в едно семейство.Но когато сц. станаха по-комерсиални,за да се печелят повече пари,форматът се промени.Млад актьор,звезда,млада актриса,звезда..и тяхната любов..Този тип сц. са насочени към младите хора.Винаги има добавени и майка и баща в историята.Те или трябва да разведени,или да се разделят не след дълго,или пък едната страна има необикновен начин на живот,като родителите на момичето са много богати,а от другата страна,семейството на момчето е много бедно.Или пък обратното. Бразилските сериали бяха също много известни в Турция,ако си спомняш.Те имаха същите сюжети.Имам предвид,че или много си приличат едни с други,или пък интелектуалното ниво на хората е на различна степен в различните ери.Например сега хората не харесват вече тази тематика.Защо? Причината се приписва на интернет и на соц.медии.Откакто навлязоха в живота ни, го промениха.Промениха се и тв навици на хората.Факт е,че младите хора станаха по-интелигентни благодарение на интернет.Те започнаха да гледат на подобни сериали като на глупост.И сега,вместо да има една звезда в главната роля,целият каст е съставен от топ актьори и актриси.Защото главният актьор или актриса не е способен да изнесе целия сериал.

П.-Да,прав сте за това.Сега бих искала да се прехвърлим на ДК.СА Ви познава с ролята на Тахсин Корлуда.Възхищаваме се на изпълнението Ви.Всички ние обичахме да Ви гледаме.Можете ли да опишете тахсин К. от Вашата гледна точка?

Тамер-Тахсин К. беше интересен герой.Той знаеше как да се възползва от слабостта на хората около него.Имащ на разположение свои лични подчинени,притискаше останалите,постоянно печелеше пари и това го правеше да изглежда значим.Той беше спечелил дори избори,ръцете му стигаха и до полицията.Всъщност,както сме свидетели на политическа корупция из целия свят,така беше и в неговия град.Тахсин Крлуда е същиснки пример за днешните политици,които се преструват на невинни,но всъщност не са.

П.-Да,много вярно.

Тамер-По мое мнение Тайсин К.може да е даже и по-невинен от тези,които виждаме днес.Освен това,дори ако той използва властта си срещу хората,дори ако може да  направи така,че някои хора да изчезнат,той не го прави лично.Той използва други хора.Следователно той никога не е намиран за виновен.

П.-Без значение колко силно Джесур се опитваше да докаже,че е...

Тамер-Да,той не е виновен.Не и толкова,колкото Джесур се опитваше да докаже.От друга страна той е обичана личност.Той е много обичан от неговата дъщеря.Той я е взимал от училище,когато тя е била малка,знаем това,тъй като беше споменато в историята.Смята сина си за бездарник и по тази причина винаги му е ядосан.Смята дъщеря си за талантлива.След като е изгубил съпругата си,става съучастник на Адалет,защото,докато е била в сиропиталище,директорът се е опитал да я изнасили.Той я спасява,но друго дете,Ръза,има роля в това също.По настояване,сериалът приключи рано.Ако не беше,може би щяхме да видим какво е правил Ръза.
П.-Ние също бяхме любопитни за това.Освен това забелязахме,че имаше поток от промени във втората половина на сериала.Според нашето проучване,става ясно,че сц. се сменят.Ние, американските зрители,усетихме разликата.С други думи,развитието се промени,от пленително,стана еднообразно.Това е въпрос в две части:Като актьори можете ли да изразите своето мнение по сценария? Имате ли свободата да кажете"това не е логично,ако беше написано по този или онзи начин,би било по-добре"или нещо подобно?Имате ли някакъв контрол върху развитието на сц.?

Тамер-Не много.Защото,например, на този сериал сц. беше Едже Йоренч и тя го създаде сама.Тя написа наистина интересни сюжетни линии за този сериал.Първоначално ние започнахме с тази история в ума си,но мисля,че след 16 еп. сц. се промениха и друга група от сц. се зае.Разбира се Едже имаше в главата си някаква представа за историята.Новата група не знаеше тя е замислила.Затова те създадоха своя собствена история.Опитаха се да следват същия ритъм,но се отрази на развитието на историята.Например,по мое мнение, моята роля.Но ние не можем да се намесваме,защото писането на сц. е много трудна задача.Само помисли,сериалът ще бъде гледан месеци,години от зрителите,а те имат само няколко дни да напишат сц.Например дясната ръка на Тахсин не трябваше да бъде убиван.Защото Салих беше черна кутия.Той съхраняваше много информация,засягаща миналото.Съпругата на Тахсин Адалет също не трябваше да бъде убивана,защото имаше недовършена работа с Ръза.Какво се е случило между нея и Ръза ние никога няма да разберем.Ако те бяха работили по тези линии,сюжетът щеше да се развие по съвсем различен начин.

П.-Да,може би сериалът щеше да бъде продължен и да има нов сезон.Ние като зрители винаги се чудим за тези неща.

Тамер-По време на процеса на писане,ние нямаме много влияние върху него.Докато снимаме,на сета,понякога правим предложения.Но е невъзможно да направиш промени на от 5 до 15 страници или пък на цялостния сценарий.

п.-Друг въпрос,не само за ДК,но базирано на Вашия опит и по други сериали също,сцените в хронолигеч ред ли се заснемат или няма ред.Например,ако нямате участие в един епизод,да не ходите на сета цял един ден?Заснемате ли всичките си сцени наведнъж и след това да си вземете няколко дни почивка?Само тези,които участват в епизода ли се явяват на снимки?

Тамер-Сега...какво наричаме основен сет,тези,които са главните актьори и актриси,няма епизод без участието на главните герои.Ако нямаме участие тази седмица,това означава,че няма и доход за същата седмица.Защото всички права са продадени на продуцентите в Турция съгласно договрите.По мое мнение актьорите трябва да имат права над продуцентите също.Актьорите  да биха могли да уточнят това в договорите си.Те да могат да изискват да няма епизод без тяхно участие.Това е първото нещо.Второто е за участие във всеки епизод,това не работи така,то е,например,още в началото,като отвориш първата страница от сц.,просто защото виждаш Тахсин на първата  страница,това не означава,че ще започнеш да снимаш с Тахсин.Може да се започне от средата.Ние започваме според местоположението.Понеже започваме в понеделник,ако е необходимо сцената да се заснеме в офис,мястото трябва да се наеме в понеделник.Този офис може да не е на разположение в понеделник,ако е свободен за наемане в неделя,ние може да се наложи да снимаме в неделя.Понеделник може да сме наели замък.Вторник може да сме наели чифлик,сряда трябва да сме освободили центъра на града и сценичните декори са преместени.Тогава става така,че последната сцена би могла да се снима в началото,първата би могла да се заснеме накрая.Сцените не се заснемат в хронологичен ред,по-късно ще бъдат редактирани и подредени.

П.-Добре тогава,запомняте сценария,много добре знам отговора ба този въпрос,но беше зададен от членове на групата.По време на снимките импровизирате ли?Добавяте ли щрихи,или променяте ли нещо,според настроението Ви в този  момент?

Тамер-Сега,както знаете,наученото наизуст е безполезно в живота.Не е ли? Например в един стар американски филм,да кажем нов лейтенант,който тъкмо е завършил военно учиище е изпратен в подводница.Той дава заповеди така,както ги е наизустил в училище.Но войниците,които вече знаят как се случват нещата на подводницата,не го взимат насериозно.На турски се казва "чуруликащ лейтенант"Лейтенантът се ядосва истински на войните и на неподчинението им.Но по време на битка,след като войниците доказват,че са били прави,лейтенантът им казва,че са били прави и стигат до разбирателство.Ние сме изпробвали това и в истинския живот.Хората трябва да докажат своята ефективност по време на кариерата си.Те не реагират със заучени отговори на събитията.Когато наизустяваш нещо,ти не можеш да разбереш ролята,която играеш.Както и да е,ако разбираш напълно ролята си,ако знаеш защо тази личност се държи по определен начин,как би отвърнал героят,как би се държал,как би се смял,когато вземеш предвид всичко това,вече не е наизустяване и сц. би могъл да бъде писан под формата на разказ.И когато ти като актьор,можеш да се нагодиш към стила на своя герой,тогава си способен да направиш своя герой незабравим.

П.-Друг въпрос:Докато играеше ролята на своя герой имаше ли чувството,че си повлиян от него в ежедневието си?

Тамер-Не!

П-Не.Излизаш от роля скоро,след като снимките приключат?

Тамер-Тези актьори,които твърдят,че живеят със своите герои,го казват,за да привличат внимание.Има някои актьори,играещи роли,докато заявяват това.Дори в САЩ добре познати актьори го заявяват.Например един от тях казва-играя моята част даже и на улицата и така мога да видя реакциите на хората.Той казва,аз пробвам ролята си навън..А интервюиращият пита"Играеш ли роля и вкъщи също?"Той отговаря,добре,хайде да не говорим за това.Добрият актьор е като добър учен,познаващ хората,като психолог,като социолог..На всичкото отгоре,ако той е способен да развива себе си,той може лесно да разгърне своята ролята в главата си.Не е необходимо да остава в роля и навън и да се разболее.Иначе всеки актьор би се разболявал след всеки проект.Или това би се отразило на личността му.Аз не намирам това за добра практика.

П.-Ок.Бих искала да се върнем отново на ДК.Можете ли да ни разкажете за забавна случка по време на снимките на ДК?Би могло да бъде с Къванч или с Туба?Някаква забавна случка с тези актьори,която сте запомнил?

Тамер-Имахме случки през цялото време.Например Тахсин К. е сложна личност,но има и много нежна страна.Например аз говорех с турска двойка,която беше гледала сериала.Той каза"Аз наистина харесах Тахсин К."Аз попитах "Защо?И вие ли сте сложна личност?" "Не,не съм,отговори той.По мое мнение и Тахсин не е." Аз попитах "Означава ли това,че оправдаваш Тахсин?" Той каза"Да" По мое мнение хората намираха начини да оправдават Тахсин.И да се върна на въпроса ти,един ден снимах с Еркан,който играеше мой син,в една сцена Тахсин казва"Подай ми хляба,гол каубой",защото той беше заловен с друга жена.И така,аз казах репликата си спонтанно,много естествено и всички много се смяхме на тази сцена.Имахме много сцени като тази и с Къванч също.

П.-В истинския сц. няма реплика "гол каубой",нали?

Тамер.-Не,всъщност Еже беше написала това,но тя очакваше да изрече по различен начин.Например,ако го бях казал строго,никой нямаше да се засмее.Но какво направих аз,погледанх го и го казах с тона,точно с който Тахсин би го казал.

П.-Виждаш ли,дори аз се смея на сега,защото си спомням тази сцена.

Тамер-Защото понякога,даже и да е написано по определен начин,актьорът може да го промени,емпатизирайки на героя си.Наричаме моменти като този "спонтанна игра" или "неочаквана игра".Еркан има дори име за такава игра "игра от другия ъгъл".Актьорът трябва да е готов да прави такива промени,но без да прувеличава,да бъде естествено.

Едже е имала измислено движение с ръцете за Тахсин,което е характерно,когато искаш нещо да ти бъде подадено,Тамер обяснява,че не са го включили,тъй като било остаряло.

Тамер-За нещастие зрителите често вярват,че играта на актьорите е част от личността им живота.

П.-Имаш ли някакъв спомен с Къванч?

Тамер-Разбира се.Имаме много спомени.Не мога да се сетя за някой точно сега,но когато се срещнахме за пръв път в първата ни обща сцена,той ми каза "Батко Тамер,не те изпускам от очи,защото ти можеш да бъдеш няколко неща едновременно.Къванч е един от онези хора,които наистина харесвам.Той има силно присъствие.Веднъж той се приближи и ми каза "Батко Тамер,ако забележиш,че не правя нещо,както трябва,кажи ми"Тъй като аз имам години натрупан опит,всички те подхождат с уважение.От друга страна,аз също мога да отида при по-млад актьор и да попитам"Как мислиш,получава ли се,или не?" Защото техният поглед е от другата страна.

П.-Да и те биха били обективни.не биха Ви критикували,както казваме ние в Америка-градивна критика.Има ли нещо,което би искал зрителите на ДК да знаят?Нещо,което зрителите не знаят за сериала,но е интересно?

Тамер-Сериалът ДК...имаше един холивудски филм "Дълго горещо лято"(1958 г.)...историята е вдъхновена от този филм. Орсън Уелс е в каста,Пол Нюман е в главната роля.Ролята на Тахсин се играе от Орсън Уелс,а ролята на Джесур от Пол Нюмън.Като цяло историята не е съвсем същата,а след определен момент,развитието прие съвсе различна посока,както казахме.Но адаптацията придава на продукта глобален облик.Виждаме тук,че различните народи се държат по един и същ начин,даже и да става въпрос за бразилски сериал,излъчван в Турция.Хората обичат да гледат тези преувеличени любовни истории.В Турция жените не могат да се откажат от сериалите.Същото е и по света.ДК беше излъчван в Грузия,в Колумбия и там има също фен клубове.В този смисъл,докато историята е близка до американски филм,може да намери своето място в Турция и следователно и човек от Америка,Колумбия или пък Грузия може също да намери нещо близко до себе си.

Прощавайте,ако съм пропуснала да поправя някоя грешка!

# 42

Aли, благодаря много за превода.

Ние си знаехме доста неща. Както и от коя серия закуцука сериалът. За продължителността на сериите. 

Повече информация получих относно невъзможността да могат да си заащитават правата. Получава се нещо като експлоатация, май на труда на всички. А то ясно, че всичко се върти около рекламите, продуцентските компании, т.е. около парите. Потвърждава се напускането на Едже, нищо, тогава се изтъкваше, че била наблюдавала...

Благодаря, момичета за всичко, което правите в тази тема!

Следващият сериал, който имаме за обсъждане  никога не бих го загледала повторно. Дори и по любимата ми телевизия, която пускам като фон. Не ми допадна. Освен с хубавата музика на бала на Петербургското висше общество.  Самият бал много постен. Някой тогава възрази, че понеже било война.
Хайде, холан, сякаш не сме гедали други филми по тази епоха. И то руски /съветски/, които  представят историята си автентично.

Тук, в сериала,  много ми хареса аристократичната осанка и вид на Биркан Соколу.

# 43
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря на Али за превода на интервюто...
Оставам кафето да го поднесе Айра нейното ще е по сладко и красиво...нали е тематично Whistling
От мен чай...

Днес е денят на Курт Сеит и Шура....

https://www.youtube.com/watch?v=NPFfvxNz8-4

# 44
Добро утро!  Hug Hug Hug

Алинка  Heart Eyes много, много ти благодаря за превода на цялото дълго интервю, голям труд си хвърлила, оценявам го!
Беше ми страшно интересно. И в същото време едва сега оцених наистина работата на тези хора, които ни радват всяка седмица ! Знаех, че им е много трудна работата, но тяхното е ... ooooh! Много ми хареса, благодаря ти още веднъж!  bouquet
Орси  Hug знаем, че не ти хареса КСШ   Peace Сигурно си изгледала и много по-неинтересни сериали от него обаче, басирам се  Laughing Аз пък не мога да се насиля да гледам например този Фазилет и нейните дъщери посмъртно, не ми харесва, не ми е интересен и това е. Въпрос на вкус  Peace
И така ... днес е денят на Сеит Еминов - една роля, благодарение на която имахме честта да прочетем горното интервю  Peace Колкото и слабости да има сериала / както повечето, щом се пишат седмица за седмица / дори и само заради великолепната игра на актьорите си заслужава гледането, но на мен ми хареса и историята, а снимките в Санкт Петербург мога да ги гледам безброй пъти ...
Във връзка с КСШ снощи  намерих едни преводи, ще ви ги припомня, надявам се на новичките ни дружки в темата да са интересни  Peace
Този превод е от една статия, която беше написана от един турски актъор ветеран, веднага след края на КСШ, Айрето  Heart Eyes я беше превеждала  Peace
Цитат
"Не линчувайте Къванч!!

Когато рейтингът на КСШ започна да пада надолу, цялата тълпа от хейтъри и завистници чакаше тази възможност да започнат всякакви критики.
Някои казат, че Къванч играе  ролята на Сеит също както и на Кузей, други, че представянето му в КСШ се е провалило, защото е спрял своите уроци по актъорско майсторство при Ипек Билгин(това е актрисата, която играе сляпата майка на Езел) и т.н. бла, бла, бла. Ипек. Б. е много добра актриса и отличен педагог, тя е дала своя принос в обучението на Къванч, но неговата изключителна дисциплина в работата и неговото много силно представяне във всяка една от ролите му е без всякакво съмнение.
И тези които виждат някаква прилика в играта му като Сеит и Кузей трябва да посетят очен лекар, ще им е много полезно.
Ако някой беше на мястото на Къванч, след Забранения плод, щеше да продължи да разчита на изключително привлекателната си външност, и да избира само подобни роли, печелейки купища пари.
Но какво направи той...отслабна с 20 кг, за да участва в Сънят на пеперудите. Никога не съм виждал, актъор, който преди това се е занимавал с моделство, да е успял да достигне това ниво на развитие, на което е сега Къванч. Това  зависи от най-вече от таланта му даден му от Бог. Той не е разглезен. И не е учудващо , че пътят му ще го заведе на върха.
Но за съжаление критиката се придържа към чудовището рейтинг
„Ако рейтингът е добър, то всичко е добре, ако не е, критиката започва да го проваля.
Докато Къванч с достойнство продължава по пътя си, има хора , които с огромно удоволствие вървят по стъпките му, стараейки се да го провалят."
А това е мой превод за снимките в Петербург
Цитат
Великолепна Санкт - Петербургска нощ с " Курт Сеит и Шура" От едната страна е кримски татарин, един от най-важните офицери от царската армия , от друга - дъщерята на руски аристократ Шура. Наближава тежката за Русия 1916 година. Истинска история за любовта... А всичко започна на Нова година, в полунощ цяла Турция прилепна към екраните и със затаен дъх наблюдаваше красивия валс на КТ и Фарах Зейнеп Абдулах. Курт Сеит и Шура станаха украсата на екрана. Не минаваше и ден , без да се носят клюки, без новини за тях. За да реши организационните въпроси, сценаристът на КСШ Едже Йоренч отпътува за Санкт Петербург. Ето какво ни разказа тя самата:
" Тогава не успях да се свържа с Къванч. Не му работи телефонът с турски номер. Къванч постоянно е носил два телефона със зарядно, но аз от къде бих могла да зная това ? Веднага след като пристигнахме в Питер посетихме ресторант " Барбареско ", където ни бяха запазили маса. И там ни очакваше огромен сюрприз - Къванч Татлъту! Беше приказна питерска нощ. КТ, който всички тук наричаха вече Курт Сеит , беше седнал на най-уединеното място до прозореца , държеше чаша в ръка и се беше загледал някъде. Като човек, който току-що бе пристигнал в толкова суров климат бях облечена в топъл пуловер и даже цяла нощ не смеех да си сваля шапката. Къванч беше облечен в лек пуловер с V образно деколте и джинси, явно за месец беше свикнал с тукашните времеви условия. Той ми каза тогава : " Извини ме, но аз само малко ще похапна и ще тръгвам, защото утре рано сутринта имам снимки ". Аз, разбира се, се съгласих и на това. Помня, че поръчвайки супа на някакъв модерно облечен млад сервитьор , поръчах още и местната лазяня, която настоятелно ми  препоръчаха. Това място е доста известно в Петербург, беше привлякло вниманието и на Къванч, и той често го посещава. Студеното време, прекрасния въздух, чуващите се звуци на джаз предразполагат за един непринуден разговор. Тази вечер ние говорихме за много неща, обсъждахме и слуховете около него. Какво ли наистина не написаха за него по това време ... едни, че е отслабнал, други, че е напълнял ... мога да ви уверя мили почитателки, нашият Курт Сеит е в отлична форма!. Самият той казва, че заради брадата лицето му изглежда слабо, но килограмите са му все същите. Единствената разлика - бакембардите му са станали още по запомнящи се от Кузей Гюней. Без допълнително тегло и с брада - пригответе се да видите един нов Къванч.
Къванч е свикнал вече с Русия, но му липсва Истанбул. " Най- много ми липсва семейството и  Парс. Наех  човек, който ще се грижи за него. Заради паспорта и климата не успях да го взема със себе си " - казва той. Каза, че след като си изяде супата, ще тръгва, и аз през цялото време следях кога супата ще свърши и се молех никога да не свършва, за да може да ми разкаже, колкото се може повече. Освен супата, той си поръча и още нещо и разговорът ни продължи. Тази роля за Къванч не е първата, той, както винаги се усмихва, но се отнася много сериозно към ролята. Тъкмо когато се разприказвахме около детайлите в сериала и дойдоха и останалите му колеги - Фарах Зейнеп Абдулах, Биркан Соколлу, Берк Ерчер. Всички седнаха на нашата маса и се веселихме като ученици. Те всички заедно живеят в един хотел. Всяка вечер се събират в стаята на някого, гледат филми, разговарят , клюкарстват. Къванч каза : " В сравнение с Истанбул, тук може да ви се стори много студено, но на нас ни се струва, че пролетта е дошла. Защото, когато пристигнахме , тук беше -30 градуса " Биркан добави : " Беше толкова студено, че веднъж, докато се разхождахме, усетихме как ни скърцат брадите, помислихме, че ще паднат, затова намерихме веднага топличко местенце да се постоплим" В това студено време е най-трудно да правиш това, което иначе е най-голямото удоволствие - да яздиш. " Наистина ли Къванч е падал от коня ?" - питам аз и получих веднага отговор " Да, и не счупих 4 ребра, както се писа, а 5. Други инциденти не е имало по време на снимките. Аз от дълго време умея да яздя. В този злополучен ден яздих кон, за да привикнем един към друг. Бях на коня дълго време, изхабих доста енергия и когато започнаха снимките, загубих равновесие и паднах. В началото дори и не усетих колко е сериозно всичко , след това установих, че съм си счупил няколко ребра".  Не обръщайки внимание на това, той не е прекратил снимките, продължил е да снима. След това ми показа видео на телефона, където са снимали с коня. Независимо, че всички улици на Питер са били заледени Къванч е яздил с голяма скорост. Попитах го :" Не се ли уплаши след падането ?" а той ми отвърна " Ако в течение на два дни отново седнеш на коня - то страх няма да има "
Ах, Русия! Ах! Ако за паспорта на Парс е имало проблем, то сега има заради Шахир. Така се казва коня, с който е снимал Къванч. Той много обикнал този кон. Снимките, които ще продължат в Истанбул също ще бъдат с участието на Шахир. А Къванч е решил, че още с връщането си в Истанбул ще си вземе кон. След ресторанта отиваме в един от най-известните барове "Хонг Конг" Това заведение е в списъка на първо място на най-любимите места на Къванч. Собственикът на заведението и Къванч много се сприятелили  и често си общуват. А сега за разговорите ... Екипът на актьорите разговаря помежду си на един собствено измислен език. Такива странни думи се чуваха ... Аз ги питам как се е получило, за да говорят с този единствено понятен за тях език, на което Къванч ми отговори следното:" Цял месец ние сме тук сами, цялото си време прекарваме заедно и между нас се създаде този език, който никой друг не разбира." Когато ги помолих и мен да ме научат този език ми отговориха:" Извинявай, но това е лично, ние на никой не можем да разкажем за това "
Заради това, че нашата нощ продължи особено дълго, на другия ден се събудих в 11.00ч. и заради това пропуснах закуската. Снимките отдавна бяха започнали...  В този ден бяха планирани снимки в дома на Шура.  За тази цел послужи дворецът на восъчните фигури. Този дворец е бил на братът на царя. Запознахме се с всички тайни на Шура и нейното семейство.  Дори за излизането на балкона трябваше да обуваме ботуши. Почти всички снимки се провеждаха в музеи и дворци. До този момент бяха снимани около 25 места, в това число Руския държавен музей, Мраморния дворец - където се снима валса, Петербургския държавен исторически музей , Руския драматичен театър - "Пушкин". Първата, която срещнах на снимките беше Фарах , която четеше някаква книга и по нищо не се отличаваше от въображаемата за мен Шура.  Фарах изглеждаше като истинска руска принцеса - нежна и вълшебна. Беше облечена в бяла лека рокля, но тъй като беше много хладно се беше наметнала с яке. Когато я видях в този вид, така облечена, имах чувството, че съм попаднала в миналото. Да мръзне не се наложи само на Фарах.  Скоро пристигна Къванч в униформа. Казах му колко привлекателен изглежда в тези дрехи. А след това му зададох въпрос:" С какво се отличава тази роля от другите ?" " КСШ е много интересен проект, но аз не искам сега всичко да разказвам, да не се развалят нещата. Когато сериалът излезе на екран, тогава ще гледаме всичко заедно." - отговори ми Къванч. Веднага след това го извикаха, за да започнат снимки с него. А аз отидох при останалите актьори."
Колко хубав беше патрона в тази роля ...  Heart Eyes

Хубав ден!  Hug Гости  Hug wavey благодаря!  bouquet
Изловили са нашето момче репортерите, но какво го питат, какво отговаря, ким билир  newsm78 Laughing
https://vk.com/feed?z=video316629766_456240782%2F00b8c7edaf4bcab … _-62215399_226315

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 10:30 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт