На компютъра паролата смени, за да не цъка СЕДМОКЛАСНИКЪТ игри

• 46 999
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честит празник!

Да попитам тези от вас,чийто деца посещават курсове,ще имат ли занятия през тази ваканция?
Въпросът ми е информативен.

# 151
# 152
  • София
В нашата школа са си ваканция. Възползвах се от случая и пратих момчето на математически лагер.

# 153
Не, ваканцияяя! Поне да се наспи детето, че всяка сутрин излиза в 7 ч.

# 154
  • София
Моята щерка има бел в събота, но разрешиха да пропусне, ще ходи на Витоша да сади дървета! С госпожата по математика Joy

# 155
Нямат занятия. За сметка на това, а и явно заради Коледните празници, през един от уикендите на декември имат занятия и в събота, и в неделя.

# 156
Олимпиада по български език и литература
VII клас – тест с 30 (тридесет) задачи и отговор на литературен въпрос. (В теста се включват задачи с четири възможни отговора, от които само един е верният, както и задачи със свободен отговор. Системата от задачи по български език се определя от задължителното учебно съдържание, включено в учебните програми от V до VII клас вкл., а по литература – от задължителното учебно съдържание, включено в учебната програма за VII клас. Отговорът на литературен въпрос е до три страници.)
VІІ клас – 3 (три) астрономически часа
Оценяването във всеки кръг за V клас, за VI клас, за VII клас и за VIII – X клас е с точки, а за XI клас и XII клас – с оценки по шестобалната система с точност до 0,25 (двадесет и пет стотни).
Максималният брой точки за VІІ клас е 100 (сто), като тестовата част се оценява с максимум 60 (шестдесет) точки, а отговорът на литературен въпрос – с максимум 40 (четиридесет) точки. Ученици от VІІ клас се допускат до областния кръг, когато са получили от 90 (деветдесет) до 100 (сто) точки, като се класират по низходящ ред.

Повече подробности  в пълния текст на регламента.

# 157
Има ли публикувани някъде предходните олимпиади по БЕЛ? В сайта на МОН намирам от 2014 година назад. По- нови теми 2015, 2016, 2017 не виждам.

# 158
  • София
И моята си има курсове - по двата предмета е в 2 различни школи.

# 159
И ние в събота сме си на курс- и по двата предмета. От сряда до днес са на екскурзия в Русе. Ще се върне, предполагам доста изморена от това дълго пътуване и дано утре да не дреме в курса!

# 160
  • Варна
Ех, познах, че остава ОЛВ Simple Smile

# 161
  • През девет земи в десета
Записвам се в новата тема, която почти сте преполовили, да ви следя! Моето чаве в края на лагера с отбора се разболя много сериозно и още борим последствията. На курсове няма да ходи, отказахме се, няма време и мисля, че един или два дни седмично са прекалено малко за сумите, които струват! Аз решавам с нея задачи по математика всеки ден, брат й се занимава съботно - неделно по български език и литература. Все още основно желание е немската гимназия, като второ и трето са 9 ФЕГ и 133 А. С. Пушкин. Но както каза детето, ако не й стигне балът, ще отиде в Ломоносов и неграмотна няма да остане. Като цяло е изключително спокойна и изобщо не се притеснява. За допълнително занимание оставихме тренировките по баскетбол, които са ежедневни и приключихме с  народните танци. На английски език тази година няма да ходи, защото ще й дойде в повече, трябва да има поне малко време и за себе си.

В потрес съм от начина по който минават през учебника по математика! Взимат уроците през три урока, примерно от 7-ми, направо на 10-ти, после 14-ти, 17-ти и направо в края на раздела,, следва контролна работа! От уроците, които са взели, решават едва по 3-4 задачи. Вкъщи запълваме дупките и пропуските, обяснявам пропуснатите уроци и решаваме всяка една задача, която са пропуснали. Чудя се, дали да се поинтересувам на следващата родителска среща какво се случва, така ли се готвят за НВО ли, какво ли! Или може би в учебника за заложени повече уроци, отколкото часове по математика има.
За сметка на това, класната ни е по БЕЛ и готви децата за матурите още от 5-ти клас.

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 17:13 от Зла Гад - Пиги®

# 162
Моята е за олв, пред нещо друго.

# 163
ОЛ В досега са правили само веднъж в 4,5 клас. Един, два часа да са отделили.

# 164
  • София
Честит празник!

Да попитам тези от вас,чийто деца посещават курсове,ще имат ли занятия през тази ваканция?
Въпросът ми е информативен.

При Йонова са ваканция с голямо домашно.

Общи условия

Активация на акаунт