На компютъра паролата смени, за да не цъка СЕДМОКЛАСНИКЪТ игри

• 46 962
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Шарлот, отговорям
1. Кръгова диаграма
2. Ресторант с 2 менюта, избрани 8 неща, 10% отстъпка, доставка-предполагам дасе намери сумата
3. Многочлен, да се преведе в нормален вид, даден бил и х= нещо със степен и дробна черта
4. Логическа
5. Геометрична-паралелепипед, търсил се е е обем, като страните са били дадени с пропорции
Извинявам се за лаишкия отговор, но набързо препредаде по телефона, а и на мен не ми е силата математиката...виж питай ме за тези...хихи

1.В кръговите участват обикновено проценти, части от цяло, пропорции, уравнения и ъгли. Но тъй като последните не са учени, значи задачата е изцяло върху материал  за 5- 6 клас.
2. Пак материал за 6 клас.
3. Материал за 7 клас.
4. Тя си е  вероятно просто логическа, едва ли е подчинена на материал конкретен за 6 клас, още по-малко за седми с взетото дотук.
5. Материал за ръбести тела от 5 и 6 клас.

Тоест съвсем очаквано вторият модул изобилства на неща от 6 клас. Макар че в школите вече е минат и материалът от разлагане и биха могли да дадат както някое по-завързано разлагане, така и   някаква комбинирана между геометрия (квадрат, правоъгълник) и разлагане  на многочлен, представляващ примерно лицето на фигурата.

# 466
  • Sofia

И моят беше тази неделя в Междучасие, стигнало му е времето за всичко, дори за чернова и белова, друг е въпросът как се е справил...И аз се присъединявам към въпроса как излизат резултатите, има ли разбивка и някакъв коментар, може ли да се види работата? Аконякой е запознат, моля да сподели...
Това, което ми направи впечатление е за преразказа: имало е два варианта, децата в стаята са гласували, кой вариант да им прочетат (без да знаят точно кои са) Паднал им се откъс от Том Сойер. От темата разбрах, кой е бил другият вариант - ами и двете произведения мисля са познати, защото са били давани за лятно прочитане, т.е. не са непознати текстове Rolling Eyes

Някой по-напред писа, че може да се види работата в офиса на школата, но много по-добре би било, ако заедно с резултата има поне разбивка за кое колко точки (теза, преразказ и т.н.). Иначе грешки открих и аз, а представям си тезата и преразказа как ще бъдат оценени Confounded
На нашия нито Емил, нито Том Сойер са му познати Rage Виж за асасини може с часове да разказва.

Не ми се видя труден изпита по БЕЛ в Междучасие. Ако съфорумката, която предложи да го сканира, не успее, ще  забеля и кача аз. Предполагам, че скоро и в нета ще се появи Hands Plus1

# 467
  • София
В какъв смисъл ще се появи скоро  в нета? Не знам за нито една  школа, която да си качва пробните в  нета. Резултати някои качват ( едни поименно, други с входящи номера, трети като статистика), някои може и отговори да качат, но условията на задачите - едва ли. Ако има обмен на тестове между седмокласници,  то това става на  ниво родители след сканиране, преснимане и споделяне в съответната поща или фейсбук група (ако има направена такава) Simple Smile

# 468
  • София
Ди миналата година, включително, Междучасие не качваха разбивки по модули. Обаждах се по телефона.

# 469
  • Sofia
пенсионирана русалка, аз видях техни предишни ПИ в izpitai.me и реших, че не са тайна, след като мине изпита.

Иначе много ме учуди това, че двата дни дадоха един и същи ПИ. То вярно, че в интернет пространството не съм виждала различни варианти на ПИ, но по този начин остава на съвестта и заинтересоваността на родителите и децата да не го разпространяват, преди да са минали всички дати.

# 470
  • София
А те седмокласниците, като ги гледам не са се разтичали да видят един ден по-напред какво би им се паднало на ПИ. Де да имаха този ентусиазъм. На моята и бях разпечатала от миналата година ПИ на "Междучасие" по БЕЛ. Деликатно ѝ го поднасям и ѝ казвам да погледне какъв е вида на задачите, формата. Отговори ми, че много добре знаела какъв е формата, нали и в училище се упражнявали и изобщо не погледна теста. Аз се надявах да го направи ха-ха.
Иначе ги сканирах вече листите, сега ги зачиствам с фотошоп, че там където е редакцията на текста е драскала директно отгоре и между буквите.

# 471
  • София
Теста е в пощата, в папка ПИ БЕЛ

# 472
Благодаря, МIA!

# 473
Моля, напишете я тази поща (като адрес), защото явно не влизам там, където трябва. Парола имам, но се оказва излишна. Общата препратка "седмокласна поща" не върши работа.

# 474
  • София
Аз защо разбрах,че пробните изпити се връщат на децата? newsm78

# 475
Аз защо разбрах,че пробните изпити се връщат на децата? newsm78
Ако се разходите да вземете работата, няма да ви откажат.
Не помня Регалия или Бултест имаха срок. После явно не ги пазят повече.

# 476
  • София
Преди четири години в "Междучасие" връщаха проверените работи на децата и имаше точките.

В пощата видях и един ПИ по математика по новата програма. Благодаря на дамата, която го е качила.

Ако някой има други дати, освен тези на "Междучасие", изпратете ми ги, за да ги обобщя.

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 21:12 от Спунк

# 477
24.11. - 8.30 математика Милениум. Същата дата - по-късен час /след обяд/, същата школа - БЕЛ.

# 478
  • София
ПЧМГ са си публикували също датите за пробните. Ако не ме лъже паметта първия ПИ по МАТ е на 9.12

# 479
Дъщеря ми също беше на БЕЛ в Междучасие. Направи ни впечатление, че е застъпен още непредаден материал ( съставно именно сказуемо), но не отдадохме голямо значение на това. Днес обаче дъщеря ми сподели, че нейно приятелче, което посещава школата казало, че този материал бил предаден точно заради изпита. Чудя се, как тези ПИ ще ни ориентират в действителната обстановка...

Общи условия

Активация на акаунт