Капе вън капчука, а априлчето гугука

• 11 518
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
мимка, моя случай е абсолютно същия като твоя Grinning
досега хранех беба с Чико, но бибероната се скапа, купих нова която отвсякъде тече Sad и затова взех на Авент, те с тези силиконови биби...и от вчера явно и е трудно сукането...не си язяжда храната...остават и по 40-50мл. Sad и аз се чудя какво да правя.

Дали отново да се върна на каучукова Чико? навсякъде има мляко у нас, по плочките, паркета, чаршафите #Crazy

Чакахме лятото да дойде и се оказа че сега се крием по домовете си, разходките са мъчителни, вече хич не си позволявам да излизам дори след обяд. Единствено засега запазихме разходките от 8сутринта до 11-12ч. максимум Crossing Arms Не ми се рискува, а и за мен е мор...

# 256
Юлче, ти ме притесни! Стаси яде минимум през 3 часа, а напоследък и през повече, яде не повече от 15 мин, ако му се набутам в утата  Mr. Green пак цоква 2-3 пъти и винаги след такова "набутване" връща или повръща, от което съдя, че е преял. Плаче между храненията, но и през ум не ми е минало, че може да е от глад. Утре сме на консултация и ако си наддава добре не би трябвало да се притеснявам нали?  Thinking

Няма zа какво да се притесняваШ. И ние големите ядем раzли4но, бебетата съЩо и Щом наддава нормално, няма място zа тревога  Peace  И ние се храним на около 3 4аса и zа 2 месеца сме наддали 2 кг, което е съвсем нормално.
А виж, на една приятелка бебето, което е родено на 18.4., яде преz 6 4аса и наддава пове4е от Милена. Вси4ко е индивидуално. Бебетата не винаги пла4ат от глад  Wink  но по4ти никога не откаzват цица  Mr. Green  Ти сама си zнаеШ кога е гладен и кога пла4е от неЩо друго  Peace  

Аааа Дан4е, Айфеловата кула ми е много дале4е, на 1000 км, не мога да ида zа един постинг във форума  Mr. Green  Леси, ако zнаеШе колко е гореЩо във Франция (т.е. там където сме ние, на Лаzурния Бряг)...Русе ряпа да яде, големи жеги са. не се диШа. Аz ли4но бих искала да съм там до юни или след септември, ама няма как  Sad

Сок не давам и не виждам zа какво. До 6тия месец, живот и zдраве, само на кърма. А в книгата "Моето дете от 1 ден до 3 години" съветват преz 3тия месец да се дава zелен4укова супа  Shocked  Shocked  Shocked  ooooh!  Паднах като го про4етох.

СлънцеzаЩитен крем няма да полzвам понеже е вреден zа кожата zа толкова малки бебета  Naughty  Дълъг ръкав и дълги кра4оли, така каzват вси4ки педита и акуШерки тук. А ако бебето иzрита zавивка, не бих се обzалагала 4е е zаЩото му е топло. И моята много рта, просто сега са по активни и едва ли могат да правят връzка между отдеалото и температурата.....

Последна редакция: пн, 19 юни 2006, 17:24 от Tatjana

# 257
Aз купих на Симона днес слънцезащитен крем на Avene (50, минерален, UVA i UVB).  Aз реших за себе си, не успявам да я предпазя от слънцето, а от него повече ме е страх.

# 258
Хмм а по колко пъти акат хранените на АМ бебета??
Сок не давам и немисля да давам до 4-5 месец.
Крем не ползвам-слънцезащитен

# 259
Хмм а по колко пъти акат хранените на АМ бебета??
Дени е само на АМ и ака по 3-4 пъти на ден. Аз мисля, че е толкова редовен, защото смесвам
Фризолак с Фризовом 1:1. Но като се замисля и преди да почнем с Фризовома пак толкова си акаше.
Аз сокчето не давам, защото личната ми док каза в никакъв случай да не правя тази глупост - навремето нейния син направил алергия точно от тях и после милия строга диета!!!
А иначе педито на 40 дни като бяхме си изпя песничката за захранването ама аз нали не слушам Mr. Green няма пък да му дам, какво като бил на АМ а не на кърма, не му стига че не папа натурално мляко, че сега и алергени да му тъпча! Naughty

# 260
  • Русе

...Русе ряпа да яде, големи жеги са. не се диШа.

Ама здравата я нагризахме ряпата днеска, Татянче  Laughing, голям печ, голямо чудо в Русе, сега пък се е нагрочило да вали, и се изпокрихме...Та в тая връзка, дето пита Филипа, днес Диди само спи от жега, трябваше да я будя за да яде следобяд...
Сокове не давам, може да се пробвам другия месец...,ама нашето педи освен ябълка, морков и череша, вика и доматен сок да давам вече... Shocked Shocked Shocked (това като навършихме 1 месец!)

И ние не ползваме нищо за слънце.

# 261
Здравейте,
Ние излизаме към 11 и се пирбираме към 15,ама то май идват най-големите жеги ,а? newsm78
По въпроса за амкането в легнало положение... Амкаме с ръка под главата,защото цицата му идва точно,а на следващото амкане се завъртам повечко и бутам другата цица обаче този път без ръка под главицата Naughty
Фонтанелката ни по спомен беше 2 на 2 май newsm78или нещо такова.
А по въпроса за обиколката на главата-на 1 месец ни е била 37 Naughty,но като се роди Ицака май каза акушерката 36 newsm78.А само за протокола на 2 месеца ни беше 39,5 Thinking
Нормално ли е туй?
Вечер спим по гащи и потник завити с чаршаф
Аз твърдо съм решила да захранвам на 6 навършени месеца,но искам от сега да разбера кое как се дава.Някой да знае къде има нещо като рецепти(за каши ,пюрета и т.н)А сок знам към годинка че се дава...
Утре вече ще ходя на гинеколог(Разгеле)
за темата Секс и при мен е табу Embarassed
Мами,аз избягвам кенгуруто,защото не съм сигурна дали вече може да се носят в него.Таааа,може ли???

# 262
полудявам вечеее,
свекито 50 минути държи бебо да се поти в нея,защото неможело цял ден да седи легнал и да се изпотява.Знае ,че мразя да го вдига без повод- за неин си кеф.Иде ми да я  кил-на направо.Сърцебиене получавам вече.ееееее #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 263
Мами,аз избягвам кенгуруто,защото не съм сигурна дали вече може да се носят в него.Таааа,може ли???

Според остеопата ни само zа малко, 15 минути. В слинг можело zа по дълго (не питах колко понеже нямам).

А zа обиколката на главата, Милена се роди с 37.5 и в петък я мериха 39.5, та мерките на Ицо ми се виждат съвсем нормални  Peace

# 264
Филипа, Данче прави сте, но понеже аз често забравям да ям - по принцип съм си такава -яденето е последното нещо, за което се сещам, та затова си мисля, че МОЯТА кърма не задоволява Йо и съм се притеснила, дали получава всичко необходимо

Бъди сигурна че получава всичко необходимо. Жените как са кърмили през войни, глад и бедност?  Това е като бременността - бебето е с предимство, всички вещества се доставят първо за него, каквото остане след него - това е за теб  Simple Smile

Нехранителна кърма наистина няма. И не се връзвайте ако някой ви каже че "му изследвали кърмата и тя била нехранителна" - не съществува такова изследване, кърма се изследва само в банката за майчина кърма, но по други показатели.

# 265
Здавейте, аз от няколко дни чета, чета, чета и все не стигам да пиша.  Биха ни ваксината ДТК в гръбчето  #Cussing outи се побърках. Явор рева цяла вечер, отказа да яде, не можеше да си легне на гърба. Накрая спря да реве защото се измори и прегракна. Толкова ми беше жал за милата душичка, вдигна температура 39,8. Изгонихме таткото от спалнята и милото спа при мен цяла нощ по корем.
Ходихме за малко извън София, и си счупихме количката.  1strollerДобре че е в гаранция и от магазина ни дадоха друга за временно ползване. По готина е от нашата Hauck с голям кош и бебо се чувства готино вътре - на широко.
За кърмата - и аз не мисля че такова нещо като нехранителна кърма няма. Естествено че бебоците в жегата ядът по малко и оглядняват по бързо. Да не би възрастните да ядът по жегите.
Мен вече ме викат, че бебо мрънка.

# 266
  • София
Момичета, тук ли сте, да ви поплача малко?! Утре сме на консултация и ще му слагат ваксина на душко и такъв страх ме е обхванало  Sad Много ме е страх  Sad В главата ми се въртят едни черни мисли... искам непрекъснато да го гушкам, то пък бързо заспа и трябваше да го оставя в креватчето. Оооох, ей така като настане вечер и като ми стане едно... За капак и със Ст пак говориме на различни езици, той си знае своето, своя интерес и даже неправи опит да има комуникация между нас  Sad какво стана с нас незнам  Sad

# 267
Ехоо, Данчеее, спокойно бе. Няма какво да се притесняваш за ваксината. Най-много да е криво бебчето и да плачка повече, или пък да е отпаднало, може да му дадеш нещо против температурка.

А това Ст сигурно е мъжа ти а? Пробвай да не му обръщаш много внимание. Аз отначало много се нервих на моя, и той хич не ме слуша. Прибира се от работа към осем и сяда на компютъра. Най-много да пита какво ще ядем, или пък защо не съм купила слънчоглед или цигари. Ама на мен вече нещо не ми пука  Wink Обикновенно осъществяваме контакт съботата или неделята, когато ходим по гостита или се излежаваме вкъщи. В началото ми беше доста трудно с бебчо сама да се оправям и му направих няколко истерии с ревове на моя, и май подейства - т.е. от време на време се заиграва с малкия, за по половин час на ден и това е. Другото, което е може да пробвате да останете самички, да идете някъде или да се погушкате там. При нас обикновенно така се оправят работите  Mr. Green

Моя Христо днес се обърна от коремче на гръб  baby_neutral. Трябваха му две минути, но все пак успя. От гръб по корем му трябва помощ, но ми се струва, че до следващата консултация след две седмици вече ще може да се търкаля във всички посоки  Joy

# 268
  • Boston, MA
Данче, спокойно душа! Запаси се с бебешки Панадол за евентуална температура и ще видиш, че Стаси ще е по-голям герой от мама!

А за отношенията "съпружески" - ми трудно е! Бащите минават през някакъв период, ние мамите имаме склонност да преживяваме всичко още по-тежко  Confused Гледайте да си говорите за тия неща, да си ги обсъждате. Теб като те притеснява нещо, не му го спестявай, ама не му се карай! Айде, скоро да сте сдобрени и влюбени!

Честит ви втори месец! Разбира се, също и на останалите скорошни рожденици!   bouquet

# 269
Честит втори месец на Яничка! Нуни, много са хубави снимките, особено първата , не знам как си успяла да я хванеш с тая усмивчица, аз се мъча да снимам Ема така , но като ме види с апарата и само се кокори.
Мерси на всички за поздравите, да и ние вече сме на два месеца и като видях на една приятелка бебчето на един си дадох сметка колко е пораснала Ема и въобще колко се е променила за този месец.
Данче, споко за ваксината. И на нас другата седмица ни предстои и мен ми е малко притеснено, но се успокоявам , че е за добро. А за семейните отношения понякога не ми се говори. Моя мъж много помага, ама като се върне от работа и заседне на компютъра лошо ми става. Гледам обаче да не го правя на въпрос, щото не искам да прави нещата на сила и аз да се превърна в мърмореща тетка.
Мимка, Ема е на АМ предимно и ака веднъж на 2-3 дена.

Общи условия

Активация на акаунт