Фермата 4 - Съединение - тема 7 (22.10. - 28.10.)

• 32 394
  • 785
  •   1
Отговори
# 180
Вчера Росица много дебело подчерта,че мненията на останалите участници и на драгия зрител, изобщо не я интересуват. Интересува я само един човек. Ами мисля си,че вероятно именно заради това и не я харесват повечето хора там, а и не само там.

# 181
  • Другата България
Някой много накратко ще направи ли ретроспекция какво точно се е случило? За какви мотиви говорите, какво е станало със съпруга на Росица?

# 182
Не е достатъчно последвалото "извинение". Като знаеш, че си виновен - млъкваш, не размятваш книги и "доказателства " как нищо не си направил и то с най-искрена и очевидна агресия.

# 183
Абе, хора , девер ми гледа зайци
Точно за ушите ги хваща като ги носи., защото иначе драскат.Ми нищо им няма.
Колкото до храната- нали се оказа че не е умрял носения от Роси заек , а друг по малък и защо само той е умрял.Заека е лакомо животно и ако е от храната ще са се натръшкали повече. Пое отговорност жената макар че не бе убедена във вината си.Изтърпя цялата помия върху себе си.
Какво трябваше да направи според вас.Харакири
Направо си беше манипулация това.Да, Роси е арогантна, груба , но пък си пролича и другите какви са.Особено Алекс.От фаворитка при жените рязко ми опротивя.За каква се взе .За КГБ.А за подигравките към Сашо думи нямам.
И съм почти убедена че и тя харесва Гошо, не е само Радка

# 184
То и миналата седмица Роман не се извини, не си посипа главата с пепел, но сега защото е точно Росица личните емоции надделяха. Има такива хора, които просто не си показват емоциите. Обаче ако не се е самопогребала и за вряла в огъня за извинение не се приема. Двойни стандарти и това си е..

# 185
Ако такива извинения приемате и в живота си, не е на добре работата. Поведението на Росица от самото начало е като на социопат. Нищо различно от това не показва и в тази ситуация, а доколкото разбрахме снощи, не я и интересува особено.

# 186
  • тук и там
Да не подминават,ама  този спретнат другарски съд ми дойде в повече на мен...Роси отблъсква с поведението си,и явно винаги е било така..За това все трябва да се  доказва,това е нейният начин.Не ми се струва лош човек,играе го агресивна,самоуверена и т.н ,но това издава някаква слабост  всъщност.За това все се мъчи да докаже че е по-добра от другите..Същите,които не я приемат така или иначе.
На мен Ваня ми е отблъскваща,като си признавам че и външният и вид и характера и  за мен е такъв..Но виждам че във фермата се приема добре от останалите,та...явно по различен начин възприемаме нещата.

# 187
Не е достатъчно последвалото "извинение". Като знаеш, че си виновен - млъкваш, не размятваш книги и "доказателства " как нищо не си направил и то с най-искрена и очевидна агресия.
Точно защото не е виновна, а беше посочена за виновна. Алекс го каза"Ние мислим...". А и всеки има право да се защити, тя го направи и това не се хареса изобщо. Силните жени не се харесват, това е. От дъното сега Росица рязко скочи на няколко позиции горе.

# 188
  • Другата България
Джоли, дай кратък преразказ, че не мога да гледам, а ме заинтригувахте. Да се самоцитирам
Някой много накратко ще направи ли ретроспекция какво точно се е случило? За какви мотиви говорите, какво е станало със съпруга на Росица?

# 189

Това по чии критерии така се прави?
Защото аз съм жена, съпруга, родител. Не се държа по такъв начин към ближните си. Не на последно място, ако има неясноти, каквито имаше при случая със заека, съвсем логично е да порови и да прочете. Останалите и казаха-като не знаеш-не храниш. Росица се върна и каза следното-заекът ми тежи на съвестта, затова хванах алманахчето на фермера и се порових. Като не знам-да се ограмотя. Което е правилния ход. А не да се свиеш, да сведеш глава и да кимаш тихо-да, колко съм лоша, да, колко съм виновна.
Дидо прочете ли във фермерския алманах какво пише по темата за отглеждането на зайци, че да коментира? Ми не. Милена прочете ли-не. Те твърдяха, че като не знаеш как се храни-не го правиш, не ги храниш. Това не е правилно. Като не знаеш-търсиш начини да разбереш как. Да, Росица е сгрешила може би в нещо, че е решила на пияна глава да ги храни, за което пое отговорност. Обаче, въобще не е доказано, че причината е в нахранването или ваденето за ушите. Ако не беше умрял заек, следващия, който не знае как се хранят зайци, едва ли щеше да чете алманаха, по логиката на останалите-зайците щяха да си стоят не нахранени или с каквото Милена каже, че се хранят.

# 190
  • София
Е, добре, какво точно да бъде извинението, за да се приеме?
Да си скубе косите, да си посипе главата с пепел, да се самобичува с камшик, да застане в ъгъла наказана с гръб към другите и да не говори с никого? Какво?

# 191

Това по чии критерии така се прави?
Защото аз съм жена, съпруга, родител. Не се държа по такъв начин към ближните си. Не на последно място, ако има неясноти, каквито имаше при случая със заека, съвсем логично е да порови и да прочете. Останалите и казаха-като не знаеш-не храниш. Росица се върна и каза следното-заекът ми тежи на съвестта, затова хванах алманахчето на фермера и се порових. Като не знам-да се ограмотя. Което е правилния ход. А не да се свиеш, да сведеш глава и да кимаш тихо-да, колко съм лоша, да, колко съм виновна.
Дидо прочете ли във фермерския алманах какво пише по темата за отглеждането на зайци, че да коментира? Ми не. Милена прочете ли-не. Те твърдяха, че като не знаеш как се храни-не го правиш, не ги храниш. Това не е правилно. Като не знаеш-търсиш начини да разбереш как. Да, Росица е сгрешила може би в нещо, че е решила на пияна глава да ги храни, за което пое отговорност. Обаче, въобще не е доказано, че причината е в нахранването или ваденето за ушите. Ако не беше умрял заек, следващия, който не знае как се хранят зайци, едва ли щеше да чете алманаха, по логиката на останалите-зайците щяха да си стоят не нахранени или с каквото Милена каже, че се хранят.

По критериите "Как да не се държим като социопат".

# 192
Да мълчи и да повтаря-извинявам се, цял ден явно.

До колкото успях да хвама, дадоха разговор, в който Росица е споделила, че има семейни проблеми. Че влизането и във фермата е част от решаването на тези проблеми. Не чух подробности защо и как, но Дидо и Александър я осъдиха много строго до степен на тотално отхвърляне и тежки реплики.
Като преминавала през семейни тежки проблеми за раздяла, аз мога да се поставя на мястото на Росица и след като тя е решила да предприеме някакъв ход, то го прави с цел. Точка. И няма правилно-неправилно-това само времето ще покаже, нито Дидо има капацитета да е съдник, нито Александър.

# 193
Мери, явно Роси има проблеми.в семейството.И преди един път спомена като я хвалеха за храната че съпругът и не би я оценил/ нещо такова беше/, а снощи направо каза че е вътре за да му се докаже и той да я оцени

# 194
  • Вестерос
Ами тя не е много за харесване Росица, непоносима е.
Защо ли ѝ е да се доказва пред мъжа си? Нищо няма да постигне според мен, ако наистина затова е влязла.

Не мисля, че другите жени се страхуват от Росица чак толкова, та тя победи възможно най-слабите жени дотук.
Непоносима не е.
Защо да се доказвала? Защото иска и така се чувства. За теб може да е нищо, но за нея и други жени може и да е. Хора всякакви, мъже всякакви, отношение към жени всякакво.  

Мега, ако Радка го беше вдигнала щеше да е 6 на 4, не знаем как би се представила Росица на Алманаха.

Общи условия

Активация на акаунт