Първо, в тези частни клиники няма неонатологично отделение, ако не дай си Боже бебето има нужда от спешна специална помощ. От МД Варна транспортират бебето с линейка до АГ болницата, а от Сливен - чак до Бургас

Второ, за мен това ще е второ раждане по нормален път, дай Боже, и ми се струва рисковано да тръгна с контракции да пътувам към друг град. Варна през този сезон е безумно далеч, то заради тия задръствания само до Слънчев бряг се пътува 1 час.
Сливен е по-близо, но например преди 10ина дни имаше катастрофа след Карнобат и целият път беше задръстен в продължение на няколко часа. Ами ако се случи пак - да раждам на магистралата ли?
Не желая предизвикано раждане, предишния път бях на системи и знам какво е, не, мерси! Затова мисля да си изчакам контракциите вкъщи максимално дълго и вече като станат на 3-4-5 минути, да тръгнем за болницата

И трето, лекарят, който ми следи бременността, работи в родилното в Бургас и аз му имам доверие. Самото му присъствие ме успокоява, пък и обстановката тук ми е позната.
Това са моите аргументи да раждам тук, дано не греша.
Виж, ако бях с планирано секцио, нещата щяха да стоят по друг начин може би.