На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 21

• 91 871
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

Смехулка
, празник има на 29.10. - Денят на Републиката (националният им празник). Не мисля, че на 2.11. имат нещо. Ако те притеснява, че няма да има пазар... не вярвам. Това май се случва само, ако съвпада с определени дни от Байрамите.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 20:27 от beljata

# 166
  • Varna
Град Одесос- Гагаузландия newsm78 верно ли бе Laughing
За Каварна и околията знам, ама за град Одесос, газаузландия не знаех.
Е, сЯ вече знам Wink Никога не е късно да се научиш.

Вчера и аз се сблъсках с английският на аптекари в Одрин. Друг път съм
попадала явно на добро знаене. Обаче вчера се нахендрих в една аптека
дето ме гледаха като голям камък докато им говоря.
И да ви споделя, че дори навътре из Турция, когато нещо не можем да намерим
в някой град, първо отиваме да питаме или в книжарница за книги или в аптека.
Е, знаеха си хората езика. А както всички знаем, английския там масово не се говори.
Абе, ще се научат хората. А ние ще им дишаме прахта.
Оф, как не ми се прибирашеееее. Времето беше чудно в Одрин

# 167
Благодаря за отговорите за бирата Simple Smile Явно ММ ще си пийне там Wink

# 168
Здравеите някой дали знае ориентировъчна цена на разтворимия аспирин. С витамин. Це Опитах със сайта, но не намерих

# 169
  • Варна
Сова, заповядай!
цък

По-долу на страницата има списък с още такива медикаменти.

# 170
  • София
Здравеите някой дали знае ориентировъчна цена на разтворимия аспирин. С витамин. Це Опитах със сайта, но не намерих

Aspirin Plus- C 400 mg, 10 tabl - 14,65 TL

Скрит текст:
Със съжаление трябва да констатирам, че темата става все по-неприятна за четене след активното включване на някои всезнаещи индивиди. И със същото огромно съжаление ще трябва да споделя, че и аз поддържам контакти с много чуждестранни индивиди, но не разбирам как и защо това би ме издигнало в очите на слепите  newsm78 То това колко струваш не се определя от бройката на чужденците, които познаваш  Naughty  Комплекси ли избивате, какво ли?

Беличке, благодаря за положения труд да събереш на едно място цялата полезна информация за пазаруването в Одрин  bouquet
Понеже споменахте любимата Ефес да кажа, че в Ассос в едно мъничко магазинче имаше поне десетина вида бири, май бяха в бутилки по 500г и цените бяха от 9 тл до 15 тл за бутилка. В ресторанта в Ассос  Ефес ми я таксуваха по 20 тл, а 30 тл в  Бозджаада ( сигурно, защото се е возила на ферито  Joy)
Планирам следващото ходене, но ще заобиколя Одрин заради лудницата и ще поогледам как стоят нещата с пазара в Текирдаа и ще докладвам   Wink

# 171
  • гр. Бургас
Когато ходим в Лозенград си купуваме лекарства от аптеката в центъра в близост до голямата джамия и печените пилета. Фармацефта говори български и до сега не сме имали проблеми.

# 172
  • Варна
Рецепционистите на хотелите знаят английски. Случвало се е да го смесим и с руски. Coraspin 100mg 30 tabl.беше 3Tl. Аналог е на Аспирин протект.Беше закупен в Одрин на 20.10.2018,под СТарата Джамия.ECZANE е турското наименование  на Аптека.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 21:47 от Viviana91

# 173
  • там, където ми харесва
http://prikachi.com/images.php?images/808/9425808U.jpg

Този зехтин купих от един малък град или село беше не знам близо до Кушадъсъ като отидохме там с автобус от хотела.Струва 40 TL , разбира се пазарях се за тази цена.Все пак няма логика зехтина да е скъп в Турция , хората там имат маслини бол.

# 174
  • Varna
Р.ECZANE е турското наименование  на Аптека.

Знаем, знаем, но  благодаря за напомнянето Wink

# 175
  • Димитровград
Coraspin 100mg 30 tabl.беше 3 лв.
Да нямаш грешка - цената му миналата седмица беше 3,23 лири.
Скрит текст:

# 176
  • Пловдив
Coraspin 100mg 30 tabl.беше 3 лв. Аналог е на Аспирин протект.Беше закупен в Одрин на 20.10.2018,под СТарата Джамия.ECZANE е турското наименование  на Аптека.

Това в каква връзка?
Ако коментирате във връзка с аспирина с вит.С - нямат нищо общо!!!
Coraspin 100mg 30 tabl., закупен на 22.10.2018 е малко по-малко от лев 0,96ст.
Моля, не подвеждайте хората!!!

# 177
  • Пловдив
В Одрин чаршия къде?По главната улица като вървяхме,от трите лалета надолу,в дясно имаше нещо като чаршия,но не успяхме да я разгледаме.Другаде къде?Изключвам пазара извън града и този зад Марги ритейл
За нощувки кой хотел препоръчвате?

# 178
  • до най-прекрасния мъж
Под джамията Селимие също има чаршия, подобна на тази на главната улица, но е по-малка.

# 179
  • Димитровград
Ако имате предвид покрит пазар - да това е, което сте видели:
Alipaşa Çarşısı
Има и по-малки:
Bedesten Çarşısı
и
под голямата джамия

може и още да има , но тези знам.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 23:41 от papaone

Общи условия

Активация на акаунт