На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 21

• 91 738
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Седя и си мисля,да не би да има някакъв отлив или "бойкот" на форума,че от петък до сега има толкова малко мнения.Преди семица за 3 дни се превъртаха по няколко страници.Много чудно.Също така не забелязвам постове на основни съфорумци,които до скоро бяха много активни.
Ами както винаги,във всяка хубава темичка се появява някой всезнаещ,който не зачита мнението на другите,съответно се стига до конфликт и всичко отива по дяволите...

# 331
Кой е този всезнаещ, че тази седмица ще пътувам и искам да го питам нещо?

# 332
Питайте - отговор със сигурност ще получите. Аз чета с интерес, но понеже скоро няма да пътувам и реално няма какво да коментирам. Иначе следя с интерес отзивите на отиващите и на завърналите се. Аз не мисля че има отлив. Активността в групата си е нормална. По едно време имаше много мнения (около 2 теми) за зехтин и други подобни - но вече всичко се уточни.

# 333
Планираме в сряда да се разходим до Одрин, като съм решила този път да отделим деня само за разходка из центъра. Малките улички и магазинчета около тунелите, да хапнем някъде на обяд и да завършим с по едно кюнефе в Мадо. Ще търся и аз чинийките за кюнефе, да видим дали този път ще намеря.
На връщане може да видим как е пазара в Лозенград (ако остане време).
Въпросът ми е - къде в центъра на Одрин мога да намеря сирене за кюнефе и от сиренето-въже?

# 334
Има няколко до рибната борса се падат . Като вървиш надолу по главната улица от ляво.Ама че обясних Relaxed

# 335
  • Берлин
Аз да споделя един трик за тези,които не знаят езика- сваляте си на телефона снимка на това,което търсите. Показвате на продавача и това е (бу вар мъ - bu var mi)-най-кратко така питате и това е. Успех

# 336
Има няколко до рибната борса се падат . Като вървиш надолу по главната улица от ляво.Ама че обясних Relaxed
Сетих се за къде става въпрос. Много благодаря! От там съм купувала само кори и баклава преди време, не се сетих, че има млечни.

# 337
  • Varna
Аз да споделя един трик за тези,които не знаят езика- сваляте си на телефона снимка на това,което търсите. Показвате на продавача и това е (бу вар мъ - bu var mi)-най-кратко така питате и това е. Успех

А, баш!!! Аз точно така правя Laughing

# 338
  • Бургас
Здравейте, отново хиляди благодарности на момичетата и момчетата, които ми бяха в помощ при ходенето ми вчера /неделя/ този път в Лозенград. На митницата минахме за 10 мин. на отиване и 20 мин. връщане. Многооо спокойно сравенине с петък и събота. Купихме си всичко от списъка ми в Мигрос, в Гратис имаше намаления и почти обрано. Но успяхме на си вземем шампоани ELIDOR намалени и според вида м/у 13.90 и 17.90TL, Лореал ELSEVE COLOR 14.90TL 550 ML. Карта нямам и помолих момиче пред мен да ми услужи с нейната. Останах приятно изненадана от продавача на баклавата USTA ELLER. Позна ме и ми направи намалени от предния път, а беше преди месец. Хапнахме кюфтенца-страхотнииии. Отидохме до дежурната аптека и там беше екшън. Дали изнервени от лудницата или вече не могат да ни понасят, но докато питах момичето, което ме обслужваше, възрастен мъж/вероятно аптекаря/ дойде и каза нещо за българи, йок  и т.н. Тъкмо щеше да ми дава капки за уши и се спря. Малко ми стана неприятно, но им прощавам и реших да спра с поръчката. Платих до момента сметката и тръгнахме. Има наливни парфюми на Bargello 2 за 60 TL. Много са добри. Тук единя е 18 лв. Иначе в града кипеше подготовка за празнка им днес и беше много еуфорично. Видяхме две сватби, като колоната на едната я водеше кола с тъпанджия в багажника и яко биеше :Р. За покупки бих пазарувала тук в неделя на спокойствие. Всички бяха много любезни и усмихнати, без аптекаря. Искам и специално да изкажа възхищение за списъка със снимки и линкове на покупки на 1 стр. Страхотна идея. Чакам и на лекарствата скоро. Аз съм от тези, които и пак, и пак ще се връщам вече. След две седмици съм отново в Одрин.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 15:41 от radost.georgieva

# 339
Момичета (и момчета:smile:),
въпрос към знаещите турски или разбиращите:
При сметка над 60 лири в Кипа, мога ли да купя от всичките промо продукти на цена от 12 лири, например зехтин + течен Персил, или имам право да си избера само един продукт.

# 340
Скрит текст:
При сметка над 60 лири в Кипа, мога ли да купя от всичките промо продукти на цена от 12 лири, например зехтин + течен Персил, или имам право да си избера само един продукт.

[/spoiler]

Можеш да закупиш всеки продукт за по 12ТЛ, но само в дните 28 и 29 Октомври

# 341
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]

Можеш да закупиш всеки продукт за по 12ТЛ, но само в дните 28 и 29 Октомври
[/quote]
Да, да за датите е ясно, но не ми стана ясно дали от всичките мога, или трябва да избера само един. И предполагам, че тази цена важи само за една бройка на една сметка.

# 342
Можеш да купиш по един продукт от намалените на всеки 60 лири от сметката. Един път взех 3 бутилки зехтин, а касиерката ме убеждаваше да взема още, тъй като бил много хубав - имах право май на 6 бутилки тогава (сметката беше около 380 лири).
Впрочем зехтинът, който бях взел, е същия, който е на промоция вчера и днес, но не знам колко е хубав, тъй като имам още от Тасос.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 17:32 от tova-onova

# 343
  • Бургас
Да похваля този зехтин Komili с кафява маслина - много мек и деликатен вкус без грам да горчи
https://www.google.com/search?q=komili+zeytinyağı& … rc=z-OJgLJztHFBYM

# 344
  • Varna
Този от години го купувам. А предната тема много го хвалехме и рекламирахме.

Общи условия

Активация на акаунт