На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 21

• 91 759
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
 Правителството премахна ДДС на бяла техника  и намали ДДС за леки автомобили от 18 на 1% (предполагам и други стоки). Това е от новините от тази вечер в Турция. Това важи до Нова година.

# 496
Нямаш проблем с паспорта- важи до последния ден. На дъщеря ми изтича на 10,11- пътувахме на 22,10

Благодаря за бързия отговор!

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 21:40 от miloto_

# 497
  • Пловдив
Правителството премахна ДДС на бяла техника  и намали ДДС за леки автомобили от 18 на 1% (предполагам и други стоки). Това е от новините от тази вечер в Турция. Това важи до Нова година.

Айде стига бе! Това може ли да е истина!

Халим, чакаме те с коментар от първо лице !

Скрит текст:
ТОВА НАМЕРИХ
Намаляването на ДДС за търговски автомобили ще спадне от 18% на 1%
Акцизът върху превозните средства с обем 1600 cc ще намалее с 15 пункта.
ДДС върху мебелите ще спадне от 18% на 8%.
Ставката на ДДС върху продажбите на жилища ще продължи от 18% до 8% до края на годината.
Ставката на ДДС в бяла техника ще бъде нулирана до края на годината.

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 22:04 от makak

# 498
Това са антикризисни мерки. Масово и по магазините правят "индирими" за да се увеличи покупателната способност на населението и да се справят с инфлацията. Честно казано тези мерки  според мен, като неспециалист са много добри. . . . не съм ходила скоро в Турция, информацията ми е от ТВ новините им. Турският език ми е майчин, така че разбирам за какво говорят. Но колко тези мерки са ефективни, Халим може да сподели.

# 499
Незнам дали има нещо общо с антикризисните мерки, но вчера като обменях пари в чейнджа, ми дадоха чисто нови стотачки с поредни номера. Дали е случайност или е за притеснение, не мога да кажа.

# 500
sevgito правилно е разбрала, по тефтер ще има индирими
но как ще са отразят в магазините нз.

иначе свалянето на ддс от автомобили, гориво и бяла техника и подобни като начало се вижда добре но в касата на държавата не влизат екстpи пари или по точно намаляват.. пък това пряко ще влияе на валутата и се очаква лирата пак да види дъно.. също така на 04/11 САЩ се обяви амбарго на Иран.. как ще влияе това на лирата пак е мн важно- не се очаква да влияе добре..
на 05/10 ще се обяви инфлацията на 10 месец.. има мнг негативни неща които пряко ще влиаят на лира/евро
Правителството намали ддс само и само заради високата инфлация която ни чака в края на годината
ако се покаже мн високо от очакваното ще трябда да повишат толкова заплатите..
сега правят математически игри за да не се покаже мн в края на годината..

като цяло на вас от бг. ще се отрази добре, но положението на батю Ердоган и зета му е мн лоша Simple Smile

всички цени ги нагласиха/качиха от 1 еур - 7,5 тл
сега 1 еур - e 6,3 тл,
 и пак няма никакви индирими из магазините

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 22:59 от BsrnX

# 501
lubito Мол Ераста отваря в 10.00ч и по-рано не пускат да се влиза в него.

# 502

А тези - познати ли са Ви?

Може ли адрес на някоя от аптеките, които дават подробни бележки. Ходила съм в няколко на центъра, но никой не ми даде даже касов бон. Имам поръчка за лекарства и ми трябва да имам документ.

Двете аптеки на ул.Чилингилер дават разпечатки
тази
https://www.google.bg/maps/@41.6753004,26.5543301,3a,75y,302.89h … e0!7i13312!8i6656

и тази
https://www.google.bg/maps/@41.6743603,26.5535239,3a,75y,129.26h … e0!7i13312!8i6656

# 503
  • Русе

Благодаря! Така и предполагах за моловете. А Синия пазар дали знаеш кога отваря?

Проблемът ми е следния - ще ходим организирано с микробус. Ще се ходи до Тач още с влизането в страната. А с мъжа ми искаме да го пропуснем. Първо, че не ми се бие толкова още път, второ, че предпочитам да отида на други места. Миналия октомври ходихме така, сега ни е второ посещение. Тогава ходихме до Тач, а пропуснахме Ераста, защото организаторите така прецениха. Съботния пазар също пропуснахме, но ходихме на петъчния. За това питам, ако случайно влезем рано сутринта в Одрин, къде бихме могли да отидем пеш, докато останалите са към Тач. Ще тръгнем от Русе в 0 ч, така че, живи - здрави, предполагам рано сутрин ще сме там 6- 7 часа. Зависи и на границата колко ще стоим. Май нямам полезен ход и ще трябва да ходим с групата? М?

# 504

Благодаря! Така и предполагах за моловете. А Синия пазар дали знаеш кога отваря?

Ще тръгнем от Русе в 0 ч, така че, живи - здрави, предполагам рано сутрин ще сме там 6- 7 часа. Зависи и на границата колко ще стоим. Май нямам полезен ход и ще трябва да ходим с групата? М?
На синия пазар сме били в 9 часа сутрин, всички сергии бяха отворени. И като се има предвид часовата разлика, това ще рече, че ще сте съвсем навреме.

# 505
  • В светлината на слънцето
Искам много, много горещо да благодаря на Халим за помощта с двата адреса! Много ни помогна! Heart
Снощи се прибрахме след полунощ почти, макар да планирахме ранно връщане, но... съдбата беше решила да ни сюрпризира, решавайки да потроши колата баш като сме там. Купихме може би 1/3 от предвидените неща, но за съжаление аптеките вече бяха затворили. Иначе на границата беше спокойно. В града имаше много бг реч. Ще повторим, но вече на спокойствие. И благодаря още веднъж на всички за упътванията, наистина много помогнаха.

# 506
  • до най-прекрасния мъж
В Ераста не пускат и в подземния паркинг преди 10. Стояли сме да чакаме пред Марги да отворят. Поне там се спира безпроблемно, има и пейки да си поседне човек. Пазарите отварят рано. Били сме към 8.30 БГ време, 9.30 тяхно и всичко е било заредено.
Ако ще сте само пеша, ще си уплътните времето.

# 507
  • Русе
Zlat_na , blue.angel,  благодаря  и на вас. Hug

# 508
  • Пловдив
..................... Съботния пазар също пропуснахме, но ходихме на петъчния. .............................

Нали знаеш, че тези пазари са в различни дни.

# 509
  • Варна
Опашка на МТ, която обаче не виждам на камерата....
това е след БГ бариерата и от 10 Мин не сме мръднали

Общи условия

Активация на акаунт