Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 967
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Аз ще ходя в Рамус. До момента съм доволна от тях. А и ми е най-близко.
20 лв е селенът и Д. Общо 40. И инсулин отделно пак ще плащам.

# 136
При нас Рамус са доста по-скъпи от Зинвест.
Цитонамазка е 14 лв. срещу 7 в Зинвест.

# 137
Елора  с хипофункция съм. Затова приемам толкова добавки.
Добре е, че ще изследваш Вит. Д. Моят е в долната граница и пия Вигантол.

# 138
Елора  с хипофункция съм. Затова приемам толкова добавки.
Добре е, че ще изследваш Вит. Д. Моят е в долната граница и пия Вигантол.

А кой ти каза, че може и йод да се приема при хипо? Лекар или сама прецени?
Защото тук е коментирано, че не можело при болна щж. За Хашимото можело, за хипо не можело. Пишеше го и в темата за щж. Ендото ми каза също, че много йод не трябвало да приемам. Но орехи можело в ограничено количество.

# 139
Elora, по-скоро е обратното. Точно момиче от съседната тема за ЩЖ ми каза за келпа. А и аз нямам болна щитовидна жлеза, а само хормоните ми играят надолу-нагоре.
Усвояването на йод от келп или орехи е съвсем различно от директно приемане на йод под някаква форма.
Най-малко пък на ендокринолози мога да разчитам за адекватни съвети по отношение на добавки и храна.

# 140
Аз писах. И с Хашимото и с хипо съм.
Срещала съм мнение по интернет, че можело йод, на други места не можело.
Ти какъв келп взимаш? Какво мислиш за келпа на Валмарк?

# 141
Аз ползвам продукти само на тази фирма и пия този келп https://bulvit.com/kelp-15mg.html

# 142
Благодаря. Пазарувала съм оттук. Изглеждат ми читави нещата им.
Скоро мисля да пробвам. 250 таблетки за доста време ще стигнат.
Вчера поръчах магнезиевия цитрат и калиевия. Притесних се, че ще свърши.

# 143
Аз за пръв път снощи се освиних след 9 месеца строго въздържание. Изпращахме детето вечерта, изскочи ни един чакал на пътя, много беше бърз и мм не можа изобщо да реагира... разби ни радиатора на колата, едва се прибрахме, моторът пушеше, всичко светеше, накрая пред къщи угасна. Уж заспах, но се събудих след половин час и нагънах цяло пакетче - 100 грама фъстъци и една коричка хляб Shocked. Днес съм с половин килограм надолу, да се чудиш как и защо. Калориите вчера ми удариха тавана - 1880 грама, въглехидратите 60 грама. Но затова пък се събудих с отвратително главоболие. Откак съм на режим и не ям боклуци почти не беше ме боляла глава. Е, оплаках се просто, въпроси и изводи от цялата работа няма. Grinning

П.п. аз много се разстройвам като видя сгазени животни на пътя, а за пръв път ми се случва ние да сгазим и се вкиснах доста. Може и от това да е главоболието, не знам...

П.п.п. всъщност случката показва, че при стрес съм все още склонна да налитам на храна, което не е хич добре.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 11:05 от Бледолилава

# 144
Благодаря за информацията за лабораторията, която не знаех. На приемливо за мене място , така че следващият път ще съм там.

# 145
Невена, ама аз и като бях слаба, треперех и бях с постоянна тревожност. От над 23 години съм с депресия, тревожност и панически атаки, а съм дебела от има-няма 3-4 години.
Аааааа, Елорка, не ми се гади от всяка храна. Виж ако ми падне една тава баклава, баница, милинки-никак, ама никак няма да и се мръщя. За торта пък да не говорим.

# 146
Момичета явно не попаднах на лекар който да ми даде логично обяснение.Правих глюкозотолерантент тест и след консултация с 2ма лекари единият е ДжиПи който ми каза че това е инсулинова резистентност,а другия-ендокринолог просто каза да повторя теста и според него няма нищо тревожно в резултатите.А след изследването явно захарта ми беше паднала много и ми стана адски лошо някъде час след 2рото взимане на кръв.А и след като прочетох тук не е хубаво да се прави често.Посъветвайте ме кога най-скоро мога да повторя според вас теста.Ето и резултатите:
Глюкоза на гладно 4,4
На 1ви час 10.81
На 2ри час 4,59 референтни ст-ти 2.8-6.1
Инсулин на гладно 6,63
1ви час193,8
2ри час 20,8 референтни ст-ти 2.6-24.9

# 147
Алина, наистина се замисли за специалист. Самата ти си такава. Ако не можеш сама да си помогнеш някак си, потърси читав такъв. Хаповете може да излекуват грип, но не вярвам хаповете да излекуват твоите емоционални проблеми. Да ти помогнат в началото - да, но не и до живот.
Колкото до сладките. Бях като теб. Знаеш, писала съм какви промишлени количества съм яла.
След поставянето на диагнозата, ми трябваше много време да променя не само храната, но и отношението към нея.
С промяната в мисленето, с осъзнаването, че качествената храна е по-полезна, идва момента в който не ти се ядат вече глупости.
Обожавах баклави, толумбички, торти и прочие.
Сега само на цикъл си взимам я парче торта или брауни. И често вече не са ми вкусни тортите. Твърде сладки са ми.
Преди 2 години четох, че трябвало да закусвам. И почнах, ама ядях принцеси с хляб и кашкавал  Joy
А сега елда с извара или сирене. Или накиснати сурови ядки. И двете закуски ги обожавам. А преди 5 години щях да се хиля като луда ако някои ми каже какви неща ще ям.
Но всеки с вкуса си. Някой назад писа, че елдата не му харесва. На мен ми харесва. С много малко масло и извара, все едно ям попарка. Е, не е сладка, но ми е вкусно. Някой ден ще се излигавя и ще сложа много малко мед.
Като почивам понякога не закусвам. Трудно ми беше да вкарам закуската и го правех заради работата. Няма да умиргам от глад. Но забелязах, че като не закусвам в почивните дни ми е някак тегаво, настроението ми пада, глада ми се увеличава, независимо, че обеда и вечерята са режимни.
Вчера не закусих. Само кафе и плодове. Цял ден ми беше отпаднало, получих и главоболие. Все бях гладна. Това го забелязвам всеки път като не закусвам.
Днес закусих. И сега ми е весело, в настроение съм, сита съм, имам енергия.
Тази седмица ще ям по-често хляб вита с яденето. Заради изследванията в събота, а и искам да видя как ще се отрази ако зонирам малко.

silviana2009, за мен си имаш ИР. Стягай се. Джипито ти хубаво ти е казал, че има ИР. А ендото с извинение ти е малоумник. При тия стойности да ти казва това за мен се води опит за убийство направо.
Прочети първия пост. Прочети и после постовете на Невена.
Тя е обяснила много добре защо след като спада захарта им става лошо на някои хора.

# 148
  • Paris, France
silviana2009, резултатите ти са подобни на моите първи. Не мога да повярвам, че ендокринолог счита инсулин 190 и глюкоза над 10 за нормални. Глюкоза над 10 уврежда бъбреците. При тебе нарушението е само в първа фаза, което е добре, но изисква спешни мерки. Имаш, освен жесток проблем с инсулин на първи час и проблем с КЗ. Кръвна захар над 5.5-6 на първи час е рисков фактор за сърдечно-съдови проблеми. Имаш късмет, че инсулинът на гладно не е висок и можеш да минеш без лекарства засега. Вит Д и Б12 как са ти? За първа фаза е много важен Вит К1. Разгледай възможните диети, избирай една и започвай! Добре е да ядеш по-често и по-малко в началото и по-малко ВХ. Можеш след наяждане, веднага, до 5-10 минути да тръгнеш да ходиш бързо, така че да изгориш захарта преди да се е вдигнал инсулина. Зле е положението, но с диета и много спорт до 2-3 години може да се оправи.

Елора, цитрат пиех по много малко - на върха на чаена лъжичка. Повече от това ме държеше, сещаш се къде. Почваш с малко да видиш как ще ти се отрази. Яйца и месо няма нужда да спираш, нито броколи. Бразилските орехи имат много селен и затова се спират.

Йодът е необходимост и не само за щитовидната. Без йод не можем да живеем

# 149
  • София
Елора, плодовете са си закуска, но аз ако хапна само това, цял ден съм зверски гладна за Вх. Явно ми вдигат КЗ. Изобщо не ям плодове. Добре, че от дете не съм им фен и не ми липсват. Явно организмът си знае и се опитвам да го слушам. Понякога грам не ми се яде месо, а друг път направо с тичане купувам точно вратна пържола и едвам одържам да я направя и изям. Обожавам домати, но си дадох сметка, че това лято съм яла само няколко пъти!

Общи условия

Активация на акаунт