Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

  • 44 979
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 4 623
Благодаря, момичета, другия месец ще си вземе едно направление за ендокринолог да видим дали ще му изпише нещо. Аз смятам да му поръчам на този етап Омега 3 за повишаване на добрия холестерол и една добавка харесах- капсули с масло от чесън и магданоз. Магданозът се препоръчва не само за детоксикация и като антиоксидант /повишава глутатиона, който е най-важния антиоксидант в организма/, подсилване на имунната система, но и много полезен за ИР като регулира нивото на кръвната захар.

# 421
  • Мнения: 40 652
Благодаря на момичетата, които споделят гимнастики, упражнения, двигателни режими.
Елора, какви клекове правиш и по колко, казвай и ние да направим такива дупета Grinning

На мен този хуск хич не ми се отрази добре. Стомаха ми беше много подут, тежко ми беше, сутрин се събуждах с едно оттекло лице с торбички под очите... а и хич не ми регулира стомаха. Напротив, даже по-зле стана положението. Ама упорито си го доизпих, днес е 2-ри ден откакто не го пия и се чувствам добре.

Ами обикновени клекове. Ето пример.
https://www.youtube.com/watch?v=ilaaQlj39CA
Може и с още по-широк разкрач. Било за вътрешната час за бедрата.

Невена, какво ти е мнението за замразения магданоз или не става за ползване?

# 422
  • Paris, France
  • Мнения: 17 691
Елора, мисля, че става и сушен и замразен, но аз си го ям пресен. Свекърва ми като идваше в Лондон все мъкнеше замразен в една кутия и се дразнех, защото целогодишно има пресен.

# 423
  • Мнения: 40 652
Мисълта ми е дали и него мога да ползвам и дали става.
Абе ясно е, че прясното е най-добро.
Чудя се с маруля дали си отива  Mr. Green

# 424
  • Paris, France
  • Мнения: 17 691
Не го слагам в маруля. Само в салата от домат, краставица, чушки. Много върви с гъби. С месо и риба също. С марулята върви пресен, зелен лук, краставица. Друго не слагам. Копър и магданоз слагам на домати. На тях и босилек, и всякакви такива им отиват.

# 425
  • Мнения: 40 652
Хм, никога не съм слагала копър на домати  newsm78

# 426
  • Мнения: 393
Хм, никога не съм слагала копър на домати  newsm78

Копър слагам на краставица. На домати само магданоз и лук. На зелената салата- маруля, която хапвам всеки ден и слагам 1/2 връзка магданоз, пресен лук, авокадо,цеден лимон, маслини, понякога половин домат, рукола и зехтин. Тази салата я хапвам на два пъти.

# 427
  • Мнения: 24 764
Въпрос на вкус си е, на мен магданоз ми върви почти на всичко, пробвай и бързо ще установиш при теб кое с кое върви Grinning Иначе щом го пишат че и сушен пак върши работа, значи и замразеният магданоз ще е ок.

# 428
  • Мнения: 393
Въпрос на вкус си е, на мен магданоз ми върви почти на всичко, пробвай и бързо ще установиш при теб кое с кое върви Grinning Иначе щом го пишат че и сушен пак върши работа, значи и замразеният магданоз ще е ок.

Моя приятелка го яде, както е на връзка. Само го измива и го пасе, като заек. Скоро се шегувахме с нея, че и аз ще паса магданоз Smile

# 429
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
И моите деца така пасат магданоз. В ресторант като има цели стръкчета в чиниите опасват украсата на цялата маса.  hahaha Аз си слагам в смутито половин връзка магданоз. Вчера реших да опитм кейл, не бях опитвала. Няма такава гадост!  Sick Аз го сложих в смути, обаче се оказа че е много дебело и жилаво за моя блендер, не можа да го смели хубаво. Останаха парчета. На вкус си е чисто зеле. 

# 430
  • Мнения: 5 610
По въпроса за магданоза от личен опит мога да кажа, че с две връзки дневно си изчистих тъмни петна от лицето, а майка ми си оправи обезцветяване.

# 431
  • Мнения: 1 780
Сега , като ви прочетох и си направих, много вкусна закуска- 1/2 коф. к. мляко + 1 сварено яйце+ 1 връзка ситно нарязан магданоз  и щипка сол.  Пробвайте. Много по - свежо се получи от обичайния омлет. Само не знам дали 12 гр въглехидрати от млякото не са ми в повече на закуска.

# 432
  • Мнения: 5 459
Алинка, много се радвам. Заради тебе го написах основно. Да, пила съм антидепресант и все още пия. И се чувствам все по-добре. За това ти казах - намери си правилния лекар да ти изпише правилното лекарство. И после го пий търпеливо и старателно. Трябва време, не действа от първото хапче. Най-важното е да не се отказваш.
Ами аз съм обиколила всички лекари в Шумен и Търговище. Отделно ми изписаха от всички групи SSRI, но не ми действат. Сега съм на сероксат-малко ми облекчи симптомите но тревожността ми ме побърква. Вчера шефката ,докато ми кресне и ми размаха едни листи в лицето/почти ги хвърли/, че наместо отчет съм написала програма и веднага влязох да рева и да треперя в тоалетната.
 Вчера не издържах и си гризнах едно парченце синьо сирене. Надявам се да не е голямо прегрешение.

# 433
  • Мнения: 161
Здравейте от година и половина пия метфогама 3×500.  Нома индекса ми е 4.53. Някой пил ли е иногинол или пиконазол?кое бихте ми препоръчали.

# 434
  • Мнения: 24 764
Скрит текст:
Алинка, много се радвам. Заради тебе го написах основно. Да, пила съм антидепресант и все още пия. И се чувствам все по-добре. За това ти казах - намери си правилния лекар да ти изпише правилното лекарство. И после го пий търпеливо и старателно. Трябва време, не действа от първото хапче. Най-важното е да не се отказваш.
Ами аз съм обиколила всички лекари в Шумен и Търговище. Отделно ми изписаха от всички групи SSRI, но не ми действат. Сега съм на сероксат-малко ми облекчи симптомите но тревожността ми ме побърква. Вчера шефката ,докато ми кресне и ми размаха едни листи в лицето/почти ги хвърли/, че наместо отчет съм написала програма и веднага влязох да рева и да треперя в тоалетната.
 Вчера не издържах и си гризнах едно парченце синьо сирене. Надявам се да не е голямо прегрешение.
Колко пък да е прегрешение? Хем е малко, хем колко въглехидрат има в него...  Нямаш нужда от допълнителни отрицателни емоции, че да гледаш на храната така, по-добре да намираш позитивни неща и в нея, поне аз така ги виждам нещата. По останалото няма какво да кажа, сериозно си е, но поне което зависи от теб се опитай да не си добавяш негативни неща от няма нищо. Стрес си е, ненужен.
Има ли нещо конкретно, което да налага да не кусваш от това сирене (непоносимост, алергия и т.н.)? Ако няма, къде е проблемът? И ако няма проблем, какво пречи да му се насладиш, вместо да го считаш за "прегрешение"?  Като сме на режим пък да няма само безвкусни неща да ядем я, много ясно че трябва и да ни е вкусно, точно млечните дано не се налага някога да ги спирам, за друг е нещо друго по същия начин.
Сирене е, не е торта, нали? Потупваш се сама по рамото че успяваш да си държиш режима по-дълго от всякога, както писа, и продължаваш. И се поздравяваш за всеки успех, колкото и малък да е в твоите очи, важното е че го има. Споделянето на дори и малък прогрес с други хора също си е много положително. Едно че е утвърждаващо да  го кажеш, друго че и тяхното одобрение си е подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт