Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 124
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Айде и аз да вляза в групата на оплакващите се от безумията на учителите. В нашия случай по история.
От началото на годината имаха само един входен тест в началото на срока. От тогава цял срок нито са правили тестове, нито ги е изпитвала - "тя госпожата не изпитва на дъската". Сега им е дала дата за контролно на 29.01. /точно в последните дни на срока/, което контролно ще е на целия материал от първи срок. И им е казала, че оценката от първото контролно няма да има значение при образуването на срочната оценка - каквато оценка изкарат на този тест, това ще им е оценката за срока. Направо съм бясна. Ами, ако оценката е ниска? То няма да остане време да я поправят, защото срока свършва. А пък и нали "госпожата не изпитва на дъската" Аз съм направо в потрес.

# 661
Отдавна не се карам за оценки, а за липса на знания. Мин. ден имаше двойка по физика, абсолютно наказателна, без въобще той да е бил виновен. Жалко за учителите, защото така децата само се озлобяват, намразват предмета, а и двойка трудно се поправя.

# 662
Да, за съжаление не винаги са справедливи учителите. Само по два предмета връщат контролните в момента

# 663
Наредба  № 11 от 1 септември 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците
В сила от 20.09.2016 г.
Издадена от министъра на образованието и науката
Обн. ДВ. бр.74 от 20 Септември 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.78 от 29 Септември 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.82 от 5 Октомври 2018г.

Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.
(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи.
(3) (Отм. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.)

Отменената алинея 3:
(3) Контролните и класните работи се съхраняват от учителя до края на учебната година.

# 664
  • Перник
При нас някои контролни/тестове се дават на децата, някои - след подпис от родител се връщат на учителя - всеки си има негови изисквания.

# 665
не съм видяла нито една контролна от началото на годината
особено по литература ми е важно, защото е най-зле там
как да работим върху пропуските, като не знаем къде са те и какво е сгрешил
голяма глупост
някои деца си снимат работите с телефона, но той все забравя /може и нарочно да е/

# 666
Това за двете седмици срок чудесно се знае от учителката му по математика. Многократно им го е казвала като причина, че им бави проверката на контролните. Обаче частта с връщането  им я пропуска. Доводът ѝ бил, че можели да ги унищожат и тя да няма доказателство за оценката, която им е писала. И това го разбирам обаче аз така идея си нямам какви задачи въобще им дава на контролни - трудни, лесни. Не знам къде точно бърка детето, защото вкъщи без проблеми решава доста трудни задачи, а на повечето контролни има 5.

# 667
  • Варна
Благодаря ти Дидева, ей сега го лепвам в групата на класа във фейса.

# 668
  • Русе
И аз да се оплача от учителка. Карат без междучасия и моето моля по време на започване на новия час да отиде до тоалетна. В това време госпожата проверява за домашни и пише забележка на моето. Връщайки се, разбира за ситуацията, прави опит за обяснение но уви, не среща разбиране.
Естествено, аз го овиквах щом видях забележката, наказах го веднага но тогава започнаха обясненията какво е станало. Дори ми прати снимка на написаното домашно. Е, върви обяснявай после, че учителите трябва да се уважават и коя чест да защитиш  smile3506

Лейди
, няма как с две оценки да ги оформят  Shocked Нали имат изисквания в каква форма да бъдат изпитвани, по колко оценки и други бля-бля, които Дидева би обяснила подробно, ако трябва

# 669
  • Перник
И аз да се оплача от учителка. Карат без междучасия и моето моля по време на започване на новия час да отиде до тоалетна. В това време госпожата проверява за домашни и пише забележка на моето. Връщайки се, разбира за ситуацията, прави опит за обяснение но уви, не среща разбиране.
Естествено, аз го овиквах щом видях забележката, наказах го веднага но тогава започнаха обясненията какво е станало. Дори ми прати снимка на написаното домашно. Е, върви обяснявай после, че учителите трябва да се уважават и коя чест да защитиш  smile3506

Лейди
, няма как с две оценки да ги оформят  Shocked Нали имат изисквания в каква форма да бъдат изпитвани, по колко оценки и други бля-бля, които Дидева би обяснила подробно, ако трябва

Това със забележката и домашното е доста...грубо от страна на учителката.

За оформянето с 2 оценки - нашите имат предмети, по които нямат и по 1 оценка (музика например). Те там и не учат нищо, та няма и за какво да бъдат оценявани. Другата седмица обаче щели да имат тест. На това, което са писали в тетрадките, а то е почти нищо. Силно се надявам, че след като цял срок ги оставя да се забавляват с телефоните, сега господинът няма да им напише ниски оценки. Не че ми е супер важна оценката по музика, ама все пак...

# 670
Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго, минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 2,5 - 3,5 учебни часа седмично;
3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа седмично;
4. (нова - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) три текущи изпитвания по учебни предмети или модули от учебната практика.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.

Да уточня, че текущото изпитване по чл. 11, ал. 2. е входното.

# 671
  • Варна
По музика и по рисуване масово имат двойки нашите Joy

# 672
  • Русе
Дидеваbouquet

По музика и по рисуване масово имат двойки нашите Joy

Не само при Вас е така. Големият се справя с всички предмети освен рисуването. Със зор връзва 3  ooooh!. Учителят им очаква да са минимум Пикасо. Пак, че тази по Музика е Човек и ако пеят много зле ги кара да рецитират песните или да разкажат нечия автобиография.

Да отклоня училищната тема. Пак моята си драма с нежеланието на големият да пътува. Понеже съм смахната и по това време ходим на море, този път той категорично отказа да го влачим. Съгласих се но душата ми изгаря отвътре как ще си оставя детенцето само а ние ще ходим да се забавляваме Sad Даже снощи ми зави, че ще направи първият си купон. Каза си условията, аз моите, стиснахме си ръцете, остана само да го преживея душевно и сърдечно Mr. Green Туй душевните майчини терзания са по-зле и от критическа  Joy

# 673
  • Варна
Flushed

На колко години е?

# 674
  • Русе
Лятото ще навърши 16 Simple Smile
Да уточня, че наченки на разум проявява вече цяла година и за това съм склонна на тази сделка. Отделно, че съседите ще бъдат предупредени да следят ситуацията (близки сме си ), както и дядо му ще го наобикаля.

Общи условия

Активация на акаунт