Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 246
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
след баня, като са отворени порите, се правят опити за изстискване на по-големите черни точки, от време на време - маска  за почистване, моят младеж има доста пъпки, добре, че отмина периода когато бяха огромни подкожни, сега е една идея по-добре, мажем пъпките с крем с бензоил пероксид, докото завяхнат едните, избиват други  и така... пъпките са му наследство от мен, и аз така бях от тийн чак докато минах 30-те

# 271
  • Перник
Аз до момента съм махнала 1 черна точка. Все още няма други, но има дребни пъпчици. Напомням да се мие с гел, ама дали го прави...Уж де къпе със сапун, онзи ден като влязох в банята след него, сапунът беше сух Rolling Eyes

Аз не вярвам в тия зодии. Синчето и мъжо са една зодия  Стрелци (през ден са им рожденните дни). Ами коренно различни характери. Мъжо е разумен, пресметлив, като цяло не избързва, обмисля всичко. Това дребното обаче егати природното бедствие. Все едно себе си гледам... Аз съм овен. Все едно то е овен. Толкова инатесто, думата му две не става, каквото си науми жив умрял прави струва трябва да стане по неговата. И вижда, че няма как да стане дадено нещо, но света обръща да стане. И става...

Значи, точно си е Стрелец момчето Simple Smile И аз съм същата зодия. Това, което пишеш, важи с пълна сила за мен.

# 272
  • някъде
Моят има няколко пъпчици. Вечер почиствам с мицеларната вода на Здраве против акне и мажа с правен в аптека лосион. Прибира се снощи от училище и от вратата- "Искам да махнеш тия пъпки от лицето ми!". А аз седя учудено и питам дали някой нещо му се е подигравал, защото те се виждат, ако си близо и се загледаш. Казах му, че влизат в пубертета и ще имат още повече пъпки, но и това след време ще отмине.
Настръхвам като ви чета как ги стискате, защото аз точно от стискане на черни точки си докарах акне и белези.

# 273
  • Русе
Слава Богу, няма гнойни пъпки а черните са 2-3 по брадичката. Врещя да се ползва четката и гела а точките ги махам ръчно по време на баня.

И ето нещо смешно за пубертета:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6161256?fbclid=IwAR2w_a9Y3 … I9mEF8hjsK-JOxcyQ

# 274
Joy Ели, сама си се смях с тази статия. Добро попадение. Напомня ми, че бутилката с вино е на привършване. Ще се запасявам, няма начин Stuck Out Tongue Winking Eye

# 275
  • Пазарджик
Като човек, който е имал и все още има пъпки ви казвам да не ги пипате. Черна точка може да се махне само ако е много голяма и назряла, тогава сама се маха лесно. Пъпка не се стиска, чака се сама да хване коричка и да се отлюпи. Спокойно ще ходи така 2 дена, но е по-добре иначе се възпалява, излиза друга, става белег, синкаво петно и повярвайте ми стои много по-дълго време. За козметиката, също от опит мога да кажа, че нищо друго не е нужно освен розова вода, матиращ крем и за всеки случай някое лосионче от акне стоп серия, то е само ако сте пипали черна точка или пък се е пукнала пъпка и се третира само това място. Просто вечер да минават лицето с розова вода и сутрин да нанасят матиращ крем. Никакви сапуни, маски и всякакви други рекламирани и модерни неща. Колкото по-малко се третира кожата, толкова по-здрава става. Другите продукти нищо че пише че са за тази работа, карат кожата да се омазнява повече.
Въоръжете се с търпение и пробвайте.
Ако има набрала пъпка, може да я прикриете с коректор или пък с молив леко да заприлича на бенка, но да я изтрае, 1 ден, максимум 2  и тя се маха.

# 276
Ели и аз се посмях.... Simple Smile статията ми напомни за криене на бележници. Е то при нас няма как да стане. Имаме app на телефоните за родителите и всеки ден им пускат оценките там. Също ако има нужда нещо учителя да ми казва или аз да питам, пак чрез тоя училищен портал му викат си комуникираме.

За пъпки съм му взела едно от iherb -sulfur се казва. Мажа само пъпката, до сутринта я няма. И точно с коректор клепва лекичко да заличи и дефакто изпъпчен не ходи никога. От начало мрънкаше, ама сега като се наложи си слага котектор и много го харесва. 

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 13:12 от vici75

# 277
  • В полите на Пирин планина
Взела съм на големия лосион и крем против акне от Phytocode от серията Rose Kiss. С лосиона чисти/м/ лицето сутрин и вечер. Крема хич го неще. Било момичешки работи ...

# 278
  • Перник
Слава Богу, няма гнойни пъпки а черните са 2-3 по брадичката. Врещя да се ползва четката и гела а точките ги махам ръчно по време на баня.

И ето нещо смешно за пубертета:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6161256?fbclid=IwAR2w_a9Y3 … I9mEF8hjsK-JOxcyQ

Ели, благодаря, че сподели! И аз се смях сама (ама тихо, че съм на работа Wink ) Joy
Това ми хареса най-много: "С енеpгията, която една майка пpаxоcва, за да накара отрочe от мъжки пол да cе изкъпе, може да cе обедини доpи бългаpcката деcница."

# 279
И на мен това най ми хареса. В нас големи молби да се изкъпе падат. После влиза с триста зора, ама сапуни, гъби всичко сухо.

# 280
  • Пловдив
И на мен това най ми хареса. В нас големи молби да се изкъпе падат. После влиза с триста зора, ама сапуни, гъби всичко сухо.
И при нас зор,ама докато влезе...после топла вода няма Close

# 281
  • Пловдив
И при нас зор,ама докато влезе...после топла вода няма Close

Ахам, един бойлер отива. На майка си се е метнал в нейните пуберски години. Flushed
И после пита що трябва да се къпе след сестра си... Да чака тя да се стопли целия обем... Rolling Eyes

# 282
И при нас е зор да влезе в банята,а после всичко е прогизнало,направо плува във вода и съответно има празен бойлер.След поредната караница по този въпрос получих отговор с едно небрежно вибрато:-"Ми не те разбирам,хем искаш да се изкъпя,хем ми се сърдиш,че няма топла вода.Не виждаш ли,че тялото ми расте".
За пъпките,в последно време си почиства лицето с мицеларна вода и маже с крем стоп акне на здраве.За сега добре му влияе,но няма много пъпки.Прави ми впечатление,че кожата и косата са му по мазни.

# 283
  • Пловдив
М да...и при моят косата почна да се омазнява,има и пърхут.Явно хормоните бушуват  Tired
Хич,ама хич не ми се иска да расте  Blush

# 284
Ох и аз много се смях със статията. Много е вярна Simple Smile

Хич,ама хич не ми се иска да расте  Blush

Аз пък нямам търпение вече. Направо се отчайвам от това негово детинско поведение на неговата възраст. На моменти направо откачам, като го гледам какво прави - все едно е 5 годишен.

Общи условия

Активация на акаунт