Пубертет при момчетата - Тема 3

• 49 237
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Ми не...аз искам да си е малък  Blush Хич не му харесвам порастващата физиономия.

# 286
  • Перник
Ми не...аз искам да си е малък  Blush Хич не му харесвам порастващата физиономия.

И аз си искам малкото момченце Simple Smile Да не говорим, че беше и по-добричък...

# 287
Ние пък го имаме записан от бебе до сега на видеота по различни поводи.  И той се гледа. Вика “туй малкото много сладко, ама свят ми се зави да го гледам как бяга насам  натам с часове” 😂😂😂😳

# 288
И при нас косата и кожата се омазняват повече. Към момента има малко черни точки по брадичката и носа. Пъпки са му излизали 2-3 пъти. Но той те първа навлиза в пубертета. Купила съм му разни мазила и измиващи, но не ги ползва много.
Да ви попитам нещо.След две седмици синчето пораства, става на 12. И тук ми идва чуденката - как се празнува рожден ден на тази възраст? Вече са големи за аниматори, но не върви да ги оставя и без никакво забавление децата. Направо не знам какво да правя. Той иска да покани негови съученици, а аз не знам как да организирам нещата. Да си призная представям си ги седнали около една маса, всеки извадил телефона и ръчка Simple Smile

# 289
  • На топло в неговото сърце.
Joy Ох,не е за смях,но това е самата истина!

# 290
  • Перник
И при нас косата и кожата се омазняват повече. Към момента има малко черни точки по брадичката и носа. Пъпки са му излизали 2-3 пъти. Но той те първа навлиза в пубертета. Купила съм му разни мазила и измиващи, но не ги ползва много.
Да ви попитам нещо.След две седмици синчето пораства, става на 12. И тук ми идва чуденката - как се празнува рожден ден на тази възраст? Вече са големи за аниматори, но не върви да ги оставя и без никакво забавление децата. Направо не знам какво да правя. Той иска да покани негови съученици, а аз не знам как да организирам нещата. Да си призная представям си ги седнали около една маса, всеки извадил телефона и ръчка Simple Smile

Да, и при нас омазняването на кожа и коса е факт.
За рождените дни - утре и вдругиден е поканен на момче и момиче. Стават на 11. Момчето ще празнува в заведение, в което не съм влизала от години, но последно беше кафе с торти, коктейли и леки похапвания. Т.е. не детски клуб. Момичето ще празнува в боулинг център.
Моментът с телефоните го има през последните 2-3-4 години. На един рожден ден на Калоян ги сварих седнали младежите с баткото аниматор и си показват игри на телефоните Simple Smile

# 291
  • Варна

Дадох на сина 150 лв., обади се на 1-2 приятеля и общо взето филм, почерпка и малко игри в мола.

# 292

Аз пък нямам търпение вече. Направо се отчайвам от това негово детинско поведение на неговата възраст. На моменти направо откачам, като го гледам какво прави - все едно е 5 годишен.

И моето се държи много инфантилно, чак ме ядосва понякога. Като каже "Какво ще папна?"Абе ти бебе ли си, че ще "папаш".Интересно, че аз никога не съм му говорила с бебешки и детински думи, пък и който и да е от нас. И тъй, както е бебе, в един момент като застане пред някой постер - реклама на мода или парфюм с някоя красавица-онемява.Може да стои и да гледа с часове, ако не го бутна да си ходим.Или пък някое момиче на улицата, ама не дете , а някоя на 20-25 ,спира и я гледа с отворена уста, чак ми става неудобно понякога.

# 293
При нас беше кино. Обичайно преди киното ги водим да ядат плюс вътре пуканки. Бре, тези деца почти не ядоха. Газирани и джънк не ги влекат.
Иначе правят също боулинг, пейнтбол или друга стрелба, или някъде да катерят изкуствени стени и подобни.
Днес моят донесе златен медал от едно математическо състезание, купа за училището, блабла, и беше толкова още превъзбуден и доволен, че не спря да дразни братята си, накрая щях да го напердаша с медала. Веднага му дадох да чете по български за индивидуален творчески почерк - да охлади.

# 294
Ние наскоро празнувахме 10-ти РД, у дома. Хем вече не е дечко, ама и пубер не е съвсем. Беше си поканил 6-7 деца. Като цяло празненството протече "на смени" - хапват нещо и отиват в неговата стая да играят на игри, пак хапнат и започват криеница, след това секретни разговори и така откараха 4 часа. Преди 4-5 години тийнът на моя приятелска си спомням, че за РД водеше приятелите си на кино, след което хапваха някъде. Не знам към момента доколко този начин е актуален и как ще се възприеме от младежите.

Относно къпането при нашия момък няма проблем да влезе в банята, по-скоро обратното-излизането е зор и се налага по 4-5 пъти да го викам, ама докато не свърши топлата вода няма мърдане. Друг е въпросът колко качествено е къпането.

Сетих се и друго, от скоро спря да иска да се погушкаме преди лягане, даже и целувките за лека нощ нещо се разредиха Smile

# 295
  • Русе
Веднага му дадох да чете по български за индивидуален творчески почерк - да охлади.
hahaha Ау, че си гадна  Joy Hug

Добре, че моето голямо бебе е през юли. Никакви драми с мястото - на басейн. Драмата е, че повечето деца вече са заминали на някъде  Tired Предната година ни едно не дойде Sad Скъса ми се сърцето него ден.
 При нас има 1-2 заведения с Плей стейшъни, дартс и разни такива занимавки, и там празнуват пуберите  Peace

# 296
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
А как сте с телесните миризми и приучването към навика да се слага дезодорант? Синът ми вечно го забравя, а като тича и се изпоти около него е страшно.

# 297
Омазнаяването на косата също е налице, за банята се водят преговори докато влезе. Понякога отнемат два -три дена.
 Рожден ден празнува с приятели - даваме му пари и ги води на кино и да се почерпят някъде. Вече две години това му харесва. Преди беше я боулинг, я мини -голф, я детски център.
тити, честит златен медал!  Гледам, че и вие сте в чужбина, как учите български език, самостоятелно вкъщи или посещавате училище?
Всъщност, майките, децата на които не учат в България - как са момчетата ви с българския?  Моят син се справя с четенето - чете бавно, но успява.  Книги на български език обаче отказва да чете , защото му е  трудно. Да пише за съжаление, не може.

# 298
  • На топло в неговото сърце.
 ТИТИ честит медал и от нашия клас децата ходят на кино или боулинг!

# 299

тити, честит златен медал!  Гледам, че и вие сте в чужбина, как учите български език, самостоятелно вкъщи или посещавате училище?
Всъщност, майките, децата на които не учат в България - как са момчетата ви с българския?  Моят син се справя с четенето - чете бавно, но успява.  Книги на български език обаче отказва да чете , защото му е  трудно. Да пише за съжаление, не може.
Моите ги подкарах вкъщи от съвсем невръстна възраст, носехме учебници и помагала от Бг, все още го правим, но от 2 години имаме и бг училище тук. Системата работи, ако си твърд и не отменяш занимания. В крайна сметка 20 минути всеки ден е е нищо страшно. Не сме обещавали нищо, не се пазарим и тн. Но ние говорим само бг вкъщи, а и тук не дават гражданство, освен това в училището им има над 80 националности и това да пазиш националната си култура е много подкрепяно и насърчавано, много са толерантни, така че оттам нататък вече е само въпрос на лична организация.
Но понеже темата е за пубери, със сигурност в пубертета става трудно. Особено с безумната програма в учебниците по български и история. На моите им харесва в Бг - лятото ги пращам на разни лагера и занимални, но вече им прави силно впечатление поведението на връстниците им в Бг. Буквално ги шокират някои неща 😆 но аз затова и ги пращам.

Общи условия

Активация на акаунт