Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 689
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
В някои лаборатории така обозначават отрицателен резултат. Стойност по-малка от 5 се счита за отрицателен. Но незнам защо не са и пуснали igm.

# 166
https://dox.abv.bg/download?id=43f54fc1db# - Линк за сваляне  - за резултатите ( съжалявам момичета, но не зная как да кача снимка  тук)

# 167
Е, да, отрицателен е, за съжаление, пази се повече.

Само не мога да разбера, защо е без IgM ...

# 168
Желателно е да пуснеш и igm . Igg е за прекарано заболяване ,а igm за активна инфекция.

# 169
Е, да, отрицателен е, за съжаление, пази се повече.

Само не мога да разбера, защо е без IgM ...
Ще попитам защо нямам за IgM направление, при положение,че изрично казах,че имам котки и искам да аи пусна изследвания.
А за кое да се пазя ? Нещо не е наред с резултатите ли ...

# 170
Съществува все някаква вероятност да се заразиш, въпреки че с тия восъчни плодове и зеленчуци ... малко вероятно да се задържи нещо, но все пак, мий ги добре. А на котето тоалетната да я чисти мъжа ти.

# 171
Аз имам домашна котка.. Мама имат три.. АГ-то ми знаеше това и никога не е намеквал дори да си правя изследвания за токсоплазмоза.. Котарак постоянно стоеше при мен, спеше до мен, но си има всички ваксини, обезпаразитява се външно и вътрешно, само не му чистех тоалетната и сега не я чистя аз.. Нямаше никакъв проблем...

# 172
Момичета, гледам, че сте подхванали тази тема. Прикачвам и своите резултати от изследването. Доколкото разчитам са отрицателни, нали не греша?

# 173
IgG - iGm- няма инфекция, но няма и имунитет.

# 174
Отрицателни са да, няма имунитет. Контролни през месец и половина и добра хигиена и хигиена на хранене. Аз понеделник ще пускам контрола пак. Надявам се отново всичко да е отрицателно.
Котките са най-малкият проблем и източник особено,ако са домашни и не се хранят със сурово месо.
Опасни са зеленилките, недобре сготвено месо, плодове и зеленчуци при които може да има цисти на токсоплазмоза.

# 175
Благодаря ви, Момичета. Ами, ще следим и това, няма начин. Спокойна вечер на всички!

# 176
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз си правих тест за токсоплазмоза след едно гостуване на приятели с котки.Просто за лично спокойствие,животинките са домашни и гледани добре.Беше негативен с придобит в детството имунитет.Тогава гинеколога ми каза,че голяма част от населението на Европа е с изкарана токсо и няма повод за притеснение.

# 177
Здравейте, може да ми се смеете на въпроса но искам да попитам супи със застройки могат ли да се ядат

# 178
Да, но гледай яйцата да са мнооого добре измити, важи за всичко готвено със сурово яйце, заради салмонелата 😉

# 179
Яйцата е хубаво да са добре термично обработени. Аз лично съм бъзла и варя супата със застройката Grinning Пресича се малко ,но ми е по-спокойно така.

Общи условия

Активация на акаунт