Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Май не. Аз хапнах малко вече.

# 91
  • Г. О.
Мерси, Мони.

# 92
  • София
Добро утро. Нещо много ме тормози вече почти трети ден. По календар трябва да съм в 7 г.с. и 4 дни, но вчера втори доктор ми каза, че плода отговаря на една седмица по малко. Във петък ще ме гледа д-р. Виолета Стратиева да видим тя какво ще каже. Но това, което ме тормози е, че от онзи ден изведнъж изчезна болката и напрежението в гърдите, а и сякаш не съм толкова поспалива. Имам два спонтанни аборти и съм наясно с нещата. Мисля си, ако плода е загинал, може ли това да са показатели?

# 93
  • Ловеч
Добро утро
Реших да задам въпроса си и тук.Бременна съм в 33 седмица.От вчера 17:00ч. съм с постоянни контракции.За мен са подготвителни,защото нямам никакви болки или други неразположения.Лежах,пих си магнезия и нош па и мислех,че ще отминат но,не.Почти не съм спала.Да кажем,че 70% от времето корема е стегнат и дори се събудих от поредното стягане.
Според вас да отида ли днес до док,или е нормално? Пак казвам: болки и други неразположения,нямам.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 08:30 от gloria83

# 94
  • Blondeville
Най-добре отиди да те прегледат.

# 95
Добро утро. Нещо много ме тормози вече почти трети ден. По календар трябва да съм в 7 г.с. и 4 дни, но вчера втори доктор ми каза, че плода отговаря на една седмица по малко. Във петък ще ме гледа д-р. Виолета Стратиева да видим тя какво ще каже. Но това, което ме тормози е, че от онзи ден изведнъж изчезна болката и напрежението в гърдите, а и сякаш не съм толкова поспалива. Имам два спонтанни аборти и съм наясно с нещата. Мисля си, ако плода е загинал, може ли това да са показатели?

Ако плода е загинал, просто биха ти го казали, защото в тази седмица би трябвало да сте видяли сърчице, съответно, ако загине - вече да не се вижда. Написала си, че изчезването на напрежението в гърдите предшества прегледа. Видяхте ли сърчице на вчерашния преглед?

# 96
  • София

Ако плода е загинал, просто биха ти го казали, защото в тази седмица би трябвало да сте видяли сърчице, съответно, ако загине - вече да не се вижда. Написала си, че изчезването на напрежението в гърдите предшества прегледа. Видяхте ли сърчице на вчерашния преглед?

Др. Стратиева миналатя сряда видя сърчице. А доктора, при който ходих вчера каза,  че не вижда ясно сърдечен пулс.

# 97
Това е много странно, защото или се вижда, или не, няма как да се вижда неясно. С вагинален ли те гледа? Пробва ли да го чуе с доплера?
Каквото и да е, не се тормози предварително, или пък върви на преглед още днес, ако ще те успокои. Аз след толкова много аборти, докато не проплакаха децата, все не вярвах, че ще се получи - понякога бях права, но пък два пъти не бях, така че всичко е възможно.

# 98
Gerber, възможно е вчерашния доктор да не е бил с много добра апаратура. Това с неясния пулс ми се вижда странно и е твърде вероятно просто картината или ъгъла, от който са те гледали, да не са били добри. Изчакай си прегледа при д-р Стратиева и не се панирай до тогава. Аз неотдавна споделих, че един лекар изобщо не видя пулс с коремен ехограф, когато бях в 7-8г.с. При мен, на този етап пулсът се виждаше само и единствено с вагинален ехограф. Стискам палци всичко да е наред на прегледа!

# 99
  • София
С вагинален досега ме гледат. Ще изчакам петък. Благодаря Ви момичета!

# 100
  • София
Изчакайте прегледът в петък.
Липсата на болки в гърдите не е симптом.

# 101
Не, не е проблем.. Миналата зима се убих да ям туршии и от тях имаше такива.. Е нищо ми нямаше, съответно и на бебенцето.. Госпожица та вече е на 5 месеца.. Хапвай, спокойно!

# 102
Здравейте момичета,
Може ли да вземам талцид? Имам гадни коремни болки, подуване и киселини (+оригване) и подозирам една панирана риба с пържени картофки от снощи...
И друго - ММ е с херпеси, даже 2 или 3. Няма да ме целува, ясно е, ама някакъв съвет как да се пред пазя?

# 103
И двата ти въпроса са за лекар, според мен. За талцида - аз не бих взела. Човек с херпес - няма да стоя с него в една стая дори.

# 104
Здравейте! Искам да попитам тези, които са преносвали бебоците си, нормално ли е да ми слушат и записват тоновете само без да ме преглеждат за разкритие, за количеството води? Страх ме е да не позеленеят, страх ме е да не намалеят, страх ме е за плацентата да не е остаряла, защото доста отдавна ми казаха, че вече е узряла... Sad днес след тоновете ги попитах не трябва ли да ме прегледате и те казаха след като от тоновете не са ви изпратили за преглед няма нужда, а иначе тоновете са си добри.

Общи условия

Активация на акаунт