Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 469
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, към тези от вас, които са слагали Фраксипарин - утре сутрин ще пускам изследвания на фибриноген, но не знам дали да си бия инжекцията преди това или след?

# 556
  • София
Няма отношение. Постави си инжекцията по график

# 557
Момичета, към тези от вас, които са слагали Фраксипарин - утре сутрин ще пускам изследвания на фибриноген, но не знам дали да си бия инжекцията преди това или след?

Дано не те карат да го пускаш, за наблюдение на НМХ терапията, както имат навика, защото тя се следи с АнтиХа тест. Затова и няма отношение към фибриногена, кога и дали поставяш НМХ.

# 558
Момичета, избрали ли сте вече болница за раждането? Някой ще ражда ли в чужбина?

Здравей, аз живея в Истанбул, още ми е доста рано в 12 г.с съм, но се чудя дали да не се прибера в България, за да родя. А ти?

# 559
Момичета, избрали ли сте вече болница за раждането? Някой ще ражда ли в чужбина?

Здравей, аз живея в Истанбул, още ми е доста рано в 12 г.с съм, но се чудя дали да не се прибера в България, за да родя. А ти?
Според мен ще ти е по-добре да си родиш в Истанбул, а и все пак там ще следят цялата бременност..

# 560

а защо въобще да идваш в Бг да раждаш, винаги съм се чудела защо хората го правят. За мен най-логично е да родиш, където живееш и където те следят, иначе какъв е смисълът? Ако има някакви други облаги примерно, гражданство или и аз не знам... Иначе защо да се прави....

# 561
Моя приятелка предпочита да роди в България заради семейството си. Иска  майка й и баща й да са част от появата на новото човече. Казва, че се чувства в свои води тук и се шегува, че като се разкрещи иска да я разбират. Simple Smile

# 562
Следя се тук да. Доверявам се на лекарката си, относно гражданството детето ще си получи двойно, в предвид че таткото е турски гражданин. Облаги... в Турция не дават никаква помощ за родено дете, но това за мен няма никакво значение. Моята причина е, че юни месец(тогава ми е термина) мъжа ми ще влезе в казарма - на 8.06. В Турция тя е задължителна, а той не е ходил, сега излезе закон и със заплащане на една глоба/такса, не знам как точно се води, има право да влезе за 21 дена, вместо за 1 година. Ние се възползвахме, е да но документите дойдоха с тази дата и не приемат като причина раждане, за да отложат датата. Това ми е първо бебе, та за това се чудя много дали да се прибера или майка ми да е с мен тук. Тя така или иначе ще е, но не знае езика. От неговите роднини предпочитам да не идват и да разчитам на тях, за да не ме напрягат допълнително 🤣

# 563
  • София, България
При всичко изброено от теб, аз също бих се прибрала Simple Smile

# 564
danaya.d, на твое място също бих родила в България,  изобщо не бих се двоумила. Имаме много добри болници и лекари, ако това те притеснява.   

# 565
  • София
Здравейте, момичета. Дайте някаква идея къде да ги изследвам вит. А и вит. В6, в Цибалаб не ги правят, а са ми изписани за изследване.

# 566
  • София
Б6 изследват само Бодимед и Токуда. И на двете места стават за около 10на дни, защото се изпращат пробите на Бодимед в Германия,  на Токуда в Турция. За вит. А не мога да помогна, не съм го изследвала.

# 567
На сайта на Бодимед в рубриката "Изследвания и цени" и секция изследвания в Германия е посочено следното:
- вит. А - 31,00 лв.
- вит. В6 - 41,00 лв.

# 568
А някой пил ли е магнерод в начална бременност? Чувам че има добри мнения, че помага срещу контракциите 🤔 Във фемобион номер 1 няма магнезий до колкото видях..
Посъветвай се с гинеколога си какво да пиеш.

Здравей, препоръчвам Магнезий Биолектра 365 мг. Започнах да го пия по препоръка на гинеколога ми след 4 месец от бремеността и го пих до деня преди раждането. Имах мускулни крампи, но те значително намаляха от този магнезий.

# 569
След тази реклама реших да го проверя този препарат. Освен магнезий съдържа натрий и калий. Магнерот е 500мг, този е 365 мг.
Лекарят предписва какъв магнезий се пие. Не препоръчвайте ей така, защото на някой може да му е противопоказно да пие препарат с допълнителна сол. То по принцип дори и да няма човек проблеми с бъбреци, ще трябва да си съобрази диетата ако приема с таблетка още натрий. Крампите спират от всеки магнезиев препарат.

Общи условия

Активация на акаунт