Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Аз да попитам, знаете ли в коя аптека мога да намеря Алеракт, ако на някоя от вас са го изписвали? Това е много нов препарат с магнезий, В-6 и още нещо беше, и ми го изписаха, но засега е трудно откриваем. Ще се разтърся още малко и ако не успея да го намеря, ще поискам да ми изпишат друг препарат.

# 571
Аз да попитам, знаете ли в коя аптека мога да намеря Алеракт, ако на някоя от вас са го изписвали?

Това изглежда неоткриваемо, да не се разпространява само от търговски представители? АГ, който ти го изписа, не даде ли поне мостри или насоки... Съсипват ме, при мен беше същото, изписват някакви неща, на които или е спрян вносът, или производството в съответната форма. Знаеш ли поне производител, евентуално в чужбина да го издирим?

# 572
Eдно италианско виждам само с това име - ALERACT. Хранителна добавка, нещо като Магне Б6.

# 573
Salsisha, точно същото е, но не го намирам никъде в бг сайтове.

Melusine, напълно възможно е да се разпространява само от търговски представители. В кабинета имаха мостра и я снимах, но не ми казаха къде да го открия. Ще поискам да ми изпишат друг магнезий, защото нямам нерви да го търся или да го чакам да пристигне от чужбина.

# 574
  • София
Какво, за Бога, са тези МЕТАМИЕЛОЦИТИ? Назначиха ми ПКК+ДКК мануално, и най-отгоре на резултатите има забележка МЕТАМИЕЛОЦИТИ ПОД 0,01. Някой знае ли какво би трябвало да значи това?

# 575
Какво, за Бога, са тези МЕТАМИЕЛОЦИТИ? Назначиха ми ПКК+ДКК мануално, и най-отгоре на резултатите има забележка МЕТАМИЕЛОЦИТИ ПОД 0,01. Някой знае ли какво би трябвало да значи това?
Метамиелоцитите са незрял гранулоцит - клетка в костния мозък, която е предшественик на гранулоцитите.. Гранулоцитите са най-многочислената група от левкоцитите като тяхното количество съставя около 50—80 % от всички бели кръвни клетки. Размерите варират от 9 до 13 μm. Нормално в кръвта на човек гранулоцитите са от 2 до 9 хиляди броя на кубически милиметър...

# 576
Момичета, видях, че сте отворили темата за Магнерот. В 16гс съм и от няколко дни имам постоянна тъпа болка ниско долу и АГ ми предписа Магнерот 3х1. Вие приемали ли сте и отминало ли е неразположението от него? Благодаря ви!

# 577
Приемали сме, сигурно почти няма бременна, която да не приема магнезий, дори и само профилактично. И да, отпуска в повечето случаи. Зависи и от дозата.

# 578
Момичета, до коя седмица се пие фолиевата киселина?

# 579
  • София
Ляна, на мен са ми я изписали до края на бременността.

# 580
По принцип се пие до края на трети месец.. И моя АГ така ми беше казал.. След това, ако има нужда изписват други витамини..

Аз не съм приемала магнезий..

# 581

До когато ти я изпишат, според състоянието ти. Аз пих до края + бебетата пиха още два месеца, след като се родиха.

# 582
Здравейте, какви изследвания е хубаво да си направим с мъжа ми, ако планираме детенце? Най-вече аз, през какви доктори е препоръчително да мина?

# 583
Здравейте, какви изследвания е хубаво да си направим с мъжа ми, ако планираме детенце? Най-вече аз, през какви доктори е препоръчително да мина?

Гинеколог, ендокринолог, хематолог.

Тромбофилии, хормони, щитовидна жлеза, микробиология, цитонамазка, кръв, урина, витамини.

А може и нищо от изброените и просто да го направите. Те са само застраховка, при предишни проблеми или при очаквани проблеми.

# 584
  • София, България
Аз отидох само на гинеколог за микробиология и цитонамазка и съответно преглед на шийката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт