Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 565
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Перник
Тук ще си позволя да вкарам малко хумор. Преди известно време, когато ние планирахме първо бебенце, отивам при гинеколожката ми и я питам точно по повод на евентуални предварителни изследвания:
- Добър ден! С приятеля ми искаме да имаме дете, какво трябва да правим?
А тя:
- Секс Smiley

# 586
С ММ не сме правили никакви предварителни изследвания..

# 587
Зависи от човека (възпитание, манталитет) и от възрастта. Салсиша е синтезирала добре нещата. Мъжът може да си направи спремограма. При двойка без установени проблеми и лоша семейна история, препоръчвам по-малко сметки и повече спокойствие.

# 588
Иди на гинеколог. Започни да си следиш овулацията. Ако след 6 месеца до една година ( зависи от възрастта) не се получи, тогава започни с изследванията.

# 589
Според мен пък е нужно да се направят определени изследвания преди забременяване, точно с цел да се види ситуацията.
Щитовидни хормони, микробиология + уреаплазма, микоплазма, хламидия, сифилис, СПИН, гонорея. Както и цитонамазка.
Не струват милиони, но някои са скрити инфекции и могат да направят чудесии.
Лично аз направих всички и си действах спокойно с правенето на бебе.

# 590
Задължително щитовидни хормони и ендокринолог, освен гинеколога. Познавам твърде много жени с поредни аборти, поради незнание, че имат проблем с щитовидната и мисля, че е по-добре да се провери, преди забременяване. Аз съвсем случайно преди да забременея разбрах за Хашимотото си. Не съм имала симптоми или поне не съм ги отдавала на това.

# 591
  • София, България
А да и на мен ми пуснаха сифилис и СПИН при профилактичния преглед. Simple Smile

# 592
И 1000 изследвания да направи гаранция няма.Имах две нормални и безпроблемни бременности  като и двата пъти заченах от раз.После реших да имам трето .Е не стана.6 аборта за три години.Какво ли не изследвахме.В Бг в Германия,Турция и Гърция.Е всичко е на ред и при мен и при мъжа ми.И на стрес не го отдавам,Защото даже си живеем много спокойно.Много зор видях докато родя трето ,но успях.Всичко е Божа работа.Моника Р много добре го е казала.Успех ти желая.Повече вяра и спокойствие.

# 593
Ехеее един път да ме похвалят и мен тук. Повече от поласкана се чувствам. 😍😍

# 594
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
При наличие на свободно време и финанси,ако ти е кеф и AMH,и генетични може да направиш.Няма изследване,което да е в твой минус от медицинска гледна точка.

Ако нямаш някакви конкретни притеснения,отиди на гинекологичен преглед - цитонамазка,евентуално хормони и започни да следиш овулацията с лентички.Ако няма бременност след 6-8м,тогава може да задълбаеш.Аз така бих постъпила,не бих се втурнала от кабинет на кабинет(което ще доведе до стрес в даден момент) без да имам реална причина.

# 595
Момичета, какво да правя с това гадене? От 2  дена ям само ябълки и мляко, ако даже си помисля за нещо друго започва да ми се гади..

# 596
Жанет ,на мен много ми помогна  Neusema. Изписа ми го Аг,но не знам в Бг дало го има.

# 597
По повод изследванията, всичко зависи от възрастта на жената, предишни гинекологични проблеми и установени заболявания, които могат да окажат влияние върху забременяването. Ако няма установени проблеми и заболявания, като за начало е напълно достатъчно е да се направи ехографаски преглед, микробиология, цитонамазка и полови и щитовидни хормони. Аз хормоните ги пуснах случайно след 6 месеца неуспешни опити и се оказа, че имам завишено ТСХ и ми назначиха терапия. Така че е добре да се провери щитовидната жлеза, защото напоследък чувам за все повече жени, които имат проблеми с нея, а нейната функция е пряко свързана със забременяването и износването на бременността. Успех!

# 598
Хламидия, уреаплазми и микоплазми. Често протичат без симптоми, но са много опасни по време на бременност и не се лекуват толкова лесно. Цитонамазка също, на мен ми правиха в края на 3я месец, защото последната ми беше преди година, не ми беше приятно честно казано и според мен е по-добре преди бременност да си я имаш направена. Микробиология. По-добре, ако има проблем да се отстрани преди бременността. За другите изследвания, които бяха споменати, аз не съм си правила, но за TSH АГ ми пусна около края 3 месец, каза, че доста бременни имат проблем с нея.
Искам да попитам това изследване за тромбофилии кога се прави? Не са ми го пускали. В 19 седмица съм. Трябва ли да го направя сега

# 599
Благодаря на всички за отговорите!

Иначе това изследване за хламидии и т.н.го направих и уреаплазмата излезе положителна. Сега съм в края на лечението (Флажил - през устата и вагинален, Фунголон и Доксициклин). Обаче мъжа ми не успя да го изкара до края заради странични ефекти...
Нещо не се чувствах особено облекчена след прегледа при гинеколожката ми, но дано ми е предписала правилното лечение.
Всъщност след такова лечение, ако изобщо е успешно, трябва ли да изчакаме преди да забременея?

Общи условия

Активация на акаунт