Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 632
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря на всички за отговорите!

Иначе това изследване за хламидии и т.н.го направих и уреаплазмата излезе положителна. Сега съм в края на лечението (Флажил - през устата и вагинален, Фунголон и Доксициклин). Обаче мъжа ми не успя да го изкара до края заради странични ефекти...
Нещо не се чувствах особено облекчена след прегледа при гинеколожката ми, но дано ми е предписала правилното лечение.
Всъщност след такова лечение, ако изобщо е успешно, трябва ли да изчакаме преди да забременея?

След лечението трябва да направите пак изследване, за да сте сигурни, че сте се излекували, не знам колко времето след това, за най-сигурно трябва да питаш АГ. Но задължително е и мъжа ти да се е излекувал, ако си само ти ще си я предадете отново... според мен ако си е прекъснал лечението не е излекуван. трябва да се консултира с лекаря си за лечение с друг АБ, щом този не му понася. Би следвало, ако са ти ги открили на теб, той също да си направи изследване и антибиограма, за да е сигурен, че на него доксициклина ще му помогне. Малко объркано го написах, но се надявам да си ме разбрала. 

# 601

Иначе това изследване за хламидии и т.н.го направих и уреаплазмата излезе положителна. Сега съм в края на лечението (Флажил - през устата и вагинален, Фунголон и Доксициклин). Обаче мъжа ми не успя да го изкара до края заради странични ефекти...
Нещо не се чувствах особено облекчена след прегледа при гинеколожката ми, но дано ми е предписала правилното лечение.
Всъщност след такова лечение, ако изобщо е успешно, трябва ли да изчакаме преди да забременея?

След лечението трябва да направите пак изследване, за да сте сигурни, че сте се излекували, не знам колко времето след това, за най-сигурно трябва да питаш АГ. Но задължително е и мъжа ти да се е излекувал, ако си само ти ще си я предадете отново... според мен ако си е прекъснал лечението не е излекуван. трябва да се консултира с лекаря си за лечение с друг АБ, щом този не му понася. Би следвало, ако са ти ги открили на теб, той също да си направи изследване и антибиограма, за да е сигурен, че на него доксициклина ще му помогне. Малко объркано го написах, но се надявам да си ме разбрала. 
Добре си го обяснила.. Ще добавя, че не е шега работа и наистина трябва да сте сигурни, че сте излекувани и двамата.. За теб е важно да не си и носител, защото може да се предаде на плода или да доведе и до други усложнения.. При мъжа също могат да възникнат доста неприятни усложнения.. Така, че ако не е излекуван трябва да се предприеме нова лечение, което му понася..

# 602

Добре си го обяснила.. Ще добавя, че не е шега работа и наистина трябва да сте сигурни, че сте излекувани и двамата.. За теб е важно да не си и носител, защото може да се предаде на плода или да доведе и до други усложнения.. При мъжа също могат да възникнат доста неприятни усложнения.. Така, че ако не е излекуван трябва да се предприеме нова лечение, което му понася..

Да, осъзнавам че е опасно и се надявам да попаднем на специалисти, които да ни предпишат адекватно лечение.. Насочили сме се към Щерев, та да видим.
Благодаря за съветите и информацията, Моника и pipi221!

# 603
Момичета,.рязко ми падна имунитета - какво мога да пия за кашлица и хрема като лекарство,.подходящо за бременни ?

# 604
Момичета,.рязко ми падна имунитета - какво мога да пия за кашлица и хрема като лекарство,.подходящо за бременни ?
Не знам дали за кашлицата биха ти помогнали хапчета за смучене.. Можеш да смучеш прополки, мисля че всички смучащи са ок, но не съм сто процента сигурна.. За хрема може да капеш физ. р-р, Витамин Ц, солена вода, която можеш ти да си направиш, мед в носа, ракия.. За капки не знам, не ми се е налагало.. Знам капки за хрема, които са за бебета, но те се правят и не знам във вашия град дали ги правят в някоя аптека..

# 605
Здравейте на всички бъдещи мами Innocent Преди около 10 дни разбрах,че съм бременна.Правих първо уринарен тест после и кръвен.Понеже живея в чужбина и тук на лекар се ходи в 8-9 седмица чак,за да можело да се види хубаво.Изчислявах с различни калкулатори,но понеже цикълът ми си идва когато си иска през 28,30 дни..последният път ми дойде след 24 дни и не зная как да го сметна,за да разбера в коя седмица съм.
Последният ми цикъл беше от 22.10 до 28.10.Преди винаги ми е идвало на 27-28-мо число.
Ще може ли малко помощ? Flushed

# 606
В коя Г.С усетихте бебето си?
Вчера влязох в 20г.с и си мисля че още не съм го усетила попринцип съм на 23г първа бременност малко и килограмите ми са в повече даже бая според мен.
Нормално ли е???

# 607
Вчера влязох в 20г.с и си мисля че още не съм го усетила попринцип съм на 23г първа бременност малко и килограмите ми са в повече даже бая според мен.
Нормално ли е???
Може ако си с предна плацента да не долавяш толкова често движения на бебето. Много жени с първата си бременност трудно различават движенията. Някои бебета са просто "мързеливи"  Аз лежах постоянно с две ръце на корема в пълна тишина и концентрирана на макс за да усетя нещо. За твое успокоение може да отидеш на преглед по всяко време.
Лека бременност. Simple Smile

# 608
Когато почувствах, че настивам си взех осцилококцинум(хомеопатично) и пропоплки за гърлото. Не се консултирах тогава с АГ, в аптеката ми ги препоръчаха при настинка по време на бременност. Мина ми бързо, но отделно пия и биозин мама. Аз ти препоръчвам по аптеки, болници, молове, лаборатории да бъдеш с маска. Не е много комфортно, но аз така правя, страх ме е да не се рязболея, забелязвам, че повечето бременни са с маски, особено в болниците

# 609
. Моята АГ ми беше казала Бронхолитин сироп за кашлица, но когато отидох в аптеката бяха много изненадани, че се дава този сироп на бременни. Препоръчаха ми Стодал. Може да се пие и от бременни и от кърмачки. Хомеопатичен е. 3 пъти на ден го пиех за около 5 дни. През другото време чайче с мед.

# 610
Нормално ли е???
Моята започнах да я усещам 16-17г.с...също съм на 23г. и ми е първа бременност.. Но зависи от разположението на бебето, от плацентата, от активността на бебето.. Моята беше активна за две.. Индивидуално е..

# 611
Аз по-късно я усетих. Не помня кога точно беше, но след 20г.с. със сигурност. И като почна...не се спря. И сега не се спира. Не можех да спя от ритници, а после и от болки в ребрата от ритници. Не се притеснявай, ще го усетиш скоро 🙂

# 612
Благодаря!

# 613
Lovingsun, спокойно, важното е, че си направила изследване и си предприела лечение. Щом си се насочила вече към клиника ще ви пуснат и на двамата издледвания, и ще ви предпишат адекватно лечение и за двамата. Надявам се бързо да се изслекувате бързо! Успех!

Daniela15, според мен не трябва да се притесняваш, наистина има много ф-ри, например това за кг, което си споменала, също ако си с предна плацента. Аз съм с такава плацента, 19г.с, АГ в 17 г.с ми каза, че скоро може да почна да ги усещам, и от няколко дни вечер усещам разни неща, но не мога да съм 100% сигурна, но чувството е уникално:) не се тревожи, поне според мен. Кога ти е следващия преглед? Би трябвало да ти предстои ФМ, ако вече не си я направила. Питай за всичко, което те тревожи

# 614
Ех, така като ви чета мненията на тези от вас, които са минали през това, което на повечето от нас предстои ми става едно емоционално! Нямам търпение за тези ритничета! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт