Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Много благодаря на всички.Стискам палци и аз да съм била с късна Овулация.Изчетох и доста в интернет и на голям процент от жените ембрион и пулс се вижда в 7-8 седмица и това ми вдъхна надежда.Попринцип имам запасен час на 15(събота) в Щерев просто днес във Фемина отидох извънредно и реших да мина и през гинеколог(д-р Икономова)(нямам болки,нямам кървене).Също мисля,че апаратурата им е на ниво.Посъветва ме лекарката там да отида в понеделник,но все си мисля да отида в съботата,когато си ми е часа,за да не се разочаровам допълнително в понеделник.Съмнявам се за 2 дена да стане чудо и да се появи ембрион с пулс или дори само ембрион.Наистина се надявам на чудо..и просто лекарката да е прибързала с изказванията.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 20:39 от Verji777

# 706
Момичета, докога пихте фолиевата киселина? Моята докторка ми каза да я поя до края на бременността ....

# 707
Здравейте , разбрах наскоро че съм бременна ,видя се плоден сак .. и така по същество пушачка съм опитвам се да ги спра заради бебчо .. но там е работата че съм на отговорен пост и е просто доста изнервяща ситуация .. и пуша така се успокоявам знам че не е правилно .. сега  си мисля че доста съм му навредила .. и дали е по добре да  прекратя бременноста ... Sad

Цигарите нямат тератогенни ефекти върху плода, могат да предизвикат други малформации, като спина бифида, заради токсините които изчерпват витамин С, пък без него, всичко друго е неусвоимо, или смърт на бебето - поради липсата на кислород в кръвта, високия въглероден диоксид, токсикацията - сепсис, увреждането на кръвоносните съдове и т.н.

Пий витамини и спри цигарите.

# 708
Ей така гледам поста с цигарите😳 не ми се вярва, че този пост в реален? Стига бе.. нелепо звучи. Аз пуших доста, стигах кутия на ден, после като се решихме за бебче ги намалих доста, а и още преди това се опитвах по други причини. Както и да е, пуших по 2,3,4,5 цигари маааакс на ден, момента, в който видях двете черти забравих за цигарите и всичко вредно. Бях си казала, че като видя положителен тест ще си изпуша последна цигара с кеф и кафе, е, сърце не ми даде!
И някой като почне да ми се жалва колко му е напрегнато в работа, колко му е важно, колко това, колко онова...ВОЛЯ, това е думата. Щом тютюнът е по-важен от най-скъпото, най-милото!? За това са лекарите, прегледите, скъпата апаратура за проследяване на бременността.
Ядосах се много! И някак лично го приех! Ако заради бебче нямаш волята, не знам, идва ми по-сериозно да се изкажа, но нямам право да го правя. Тук всички сме бъдещи или настоящи майки, някои с леки бременностти, други с тежки, но всички се и сме се борили за най-милото ни..и да влезеш и да питаш дали да абортираш заради цигарите, защото нямаш волята да ги спреш.. Адски безотговорно. Последно: ако искаш бебето-спри ги, за негово добро и защото ще го обичаш още от точица! Работа винаги ще има(какво клише, ама така си е)
Дървен философ станах!

# 709
Здравейте , разбрах наскоро че съм бременна ,видя се плоден сак .. и така по същество пушачка съм опитвам се да ги спра заради бебчо .. но там е работата че съм на отговорен пост и е просто доста изнервяща ситуация .. и пуша така се успокоявам знам че не е правилно .. сега  си мисля че доста съм му навредила .. и дали е по добре да  прекратя бременноста ... Sad

Решението е само едно-спираш незабавно цигарите. На толкова ранен етап едва ли си навредила на ембриона, но ако искаш и занапред да не му навредиш, трябва да спреш да пушиш. Всъщност отказването на цигарите изобщо не е голяма философия, колкото повечето си мислят, и всичко е най-вече в главата на пушача. В случая би трябвало да ти е още по-лесно, защото имаш най-големия стимул да ги откажеш. А нервите на работното място са само оправдание да не го направиш. Истината е, че цигарите не успокояват, а точно обратаното-ускоряват пулса и правят човек по-нервен и по-раздразнителен. Сега си бременна и тепърва ще станеш по-изнервена, така че няма да става по-лесно.

Ето една статия по въпроса за вредата от цигарите по време на бременност:
https://www.babycenter.com/0_how-smoking-during-pregnancy-affect … r-baby_1405720.bc

Ако трябва да систематизирам основните вреди за бебето, те могат да бъдат:
-Раждане на бебе с ниско тегло
-Недоразвити бели дробове и невъзможност да диша самостоятелно
-По-късни проблеми с дишането и увеличен риск от астма
-По-голям рискс от СВДС
-Проблеми със сърцето
-Дългосрочни проблеми с развитието на мозъка
-Преждевременно раждане

# 710
Момичета, пуснах си днес изследванията и се оказа, че витамин Д ми е малко под долна граница Sad аз вземам по 15 капки вигантол на седмица (понякога забравям, признавам си). Сега какво следва според вас, ще ми увеличат дозата? Нещо друго? Много се притесних Sad

# 711
Най-вероятно ще ти изпишат прием всеки ден. Няма страшно ще се оправиш.

# 712
Момичета, пуснах си днес изследванията и се оказа, че витамин Д ми е малко под долна граница Sad аз вземам по 15 капки вигантол на седмица (понякога забравям, признавам си). Сега какво следва според вас, ще ми увеличат дозата? Нещо друго? Много се притесних Sad

На мен също ми беше изписан, но не го пия мн, мн, защото в други добавки, които пия го има и се притеснявам пък да не предозирам, ще го обсъдя с лекаря, на мен ми беше изписан или 20 капки на седмица или да ги разпределя на ден

# 713
Благадаря ви  спрях цигарите

# 714
Вит Да не се изписва просто така. Назначава се след изследване доказващо дефицит и се следи от време на време. В други добавки едва ли концентрацията му е такава ,че да предизвика предозиране. Особено ако го проследяващ с контролни изследвания. Вредата от дефицита не е по-малка от тази от предозиране.

# 715
  • Телиш/Плевен
Момичета, докога пихте фолиевата киселина? Моята докторка ми каза да я поя до края на бременността ....
Значи ще я пиеш дотогава.
При всяка бременна е различна препоръката, но и според мен е най-добре да се пие през цялата бременност, че и след това. Има много статии по въпроса за ползата от фолиевата киселина.

monte6612, надявам се наистина да си ги спряла и занапред да не се поддаваш на този порок. Цигарите не са решение на никой проблем, те са даже още един проблем, с който трябва да се бори човек.
Скрит текст:
Това го казвам като човек, който това лято пропуши именно заради голям стрес и заради приказките на хората около мен колко ги успокоявали цигарите. Преди това дори не бях опитвала цигара и затова ужасно много ме е срам докъде се бях докарала. Но се взех в ръце и спрях да търся успокоение в този порок. И то без да съм бременна. Затова смятам, че всеки може да се справи. Да, при някои вероятно е по-трудно, но има ли мотивация, всичко може да се постигне. А бременността е наистина сериозен стимул.
Лека бременност ти пожелавам! Flowers Hibiscus

# 716
Благодаря ви , много надявам се никога повече да не пропуша ..

# 717
Благодаря ви , много надявам се никога повече да не пропуша ..
ами това е от малкото неща, които зависят само и единствено от теб

# 718
Монте, ще мине известно време докато спреш да мислиш за цигари, така че гледай да се разсейваш с други неща. Всичко зависи от твоята психика и нагласа. Най-добрият вариант е да си с нагласата, че никога повече няма да пропушиш, защото ако си "оставиш вратичка", че след раждането пак ще пушиш, то усилията ти сега ще бъдат напразни. Казвам го като човек, който е пушил 8-9 години, и който е отказал цигарите заради планове за дете. Реших, че приключвам с цигарите, когато с мъжа ми решихме, че искаме дете. Спрях ги от раз и вече 3,5 години не пуша. За нула време намразих миризмата на цигари и нямам ни най-малко желание да запаля цигара. Дори се чудя как съм харесвала отвратителния вкус на цигарата. Още по-хубавото е, че около мен повечето хора са бивши пушачи, което затвърждава тезата ми, че отказването на цигарите е лесно.

Лека бременност!

# 719
Момичета, помагайте!
В 4месец съм, днес от час имам сикни болки ниско долу (повече вдясно)
Не е нормално , нали ? За първи път ми се случва ...

Общи условия

Активация на акаунт