Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 429
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Обади се на лекаря по добре да те прегледа.

# 721
Уви, в чужбина съм. Тук чакам карта за здравна осиг.,за да се запиша при АГ - сложно е , иначе веднага щях да се обадя, нв да пиша тук.
Само се надявам да не е апендисит или аборт...
Вчера много въряях, може ли от това да е или от запек ?

# 722
Бела, то че може, може. Ама може всичко. За съжаление, няма как да ти кажем категорично тук, а ти си притеснена и искаш някой да те успокои. Почивай повече и при първа възможност потърси мнение на специалист, дори и платено, ако има как. Ти си знаеш какъв ти е статутът и какво би могла да направиш.

# 723
Уви, в чужбина съм. Тук чакам карта за здравна осиг.,за да се запиша при АГ - сложно е , иначе веднага щях да се обадя, нв да пиша тук.
Само се надявам да не е апендисит или аборт...
Вчера много въряях, може ли от това да е или от запек ?

Изтърках си клавиатурата да го пиша ...

Няма значение, че някой е в чужбина! В чужбина може да се отиде на частен преглед, точно толкова бързо, колкото и в България и просто го направете, когато се налага.

Във всяка чужбина, след потвърдена бременност има спешно отделение за ранна бременност - преди 16 седмици и спешно отделение за след 16 седмици, има и общо спешно отделение. При болки просто се отива там. Хората в чужбина не са някакви извънземни, на които не им се налагат спешни прегледи и лечения.

Във ВСЯКА чужбина!

# 724
наистина направи всичко възможно да отидеш на лекар. Имала съм болки ниско в 16,17 г.с, бяха като предменструални, търпими, но ме приеха в болница с контракции, вливаха ми магнезий. Имах преди седмица за два дена доста силни от двете страни на корема, по цялата дължина. Веднага пак на лекар, гледаха бъбреци, пикочни пътища, бебче разбира се, ВС изглеждаше наред, казаха ми, че може да е от червата, защото имах малко проблеми с стомаха, заради магнезия, който пиех. Като ми се пооправи неразположението и болките изчезнаха. Не можеш ли по тел да звъннеш за консултация с лекар? Стискам ти палци и потърси лекар

# 725
Не може да се консултира по телефон. А и явно има проблем с осигуровките. Един частен преглед ще реши нещата на първо време, докато си оправи документите.

# 726
наистина направи всичко възможно да отидеш на лекар. Имала съм болки ниско в 16,17 г.с, бяха като предменструални, търпими, но ме приеха в болница с контракции, вливаха ми магнезий. Имах преди седмица за два дена доста силни от двете страни на корема, по цялата дължина. Веднага пак на лекар, гледаха бъбреци, пикочни пътища, бебче разбира се, ВС изглеждаше наред, казаха ми, че може да е от червата, защото имах малко проблеми с стомаха, заради магнезия, който пиех. Като ми се пооправи неразположението и болките изчезнаха. Не можеш ли по тел да звъннеш за консултация с лекар? Стискам ти палци и потърси лекар
Благодаря, че не нападахте както повечето.
Повечето могат след седмици да запишат, свързах се с една АГ за утре... Не зная до утре как ще е, дано поодмине болката

# 727
Аз също съм в чужбина без осигуровки, чакам за статут в държава извън Европейския съюз. Бъди спокойна, надявам се всичко да бъде наред. Ако се притесняваш много и болките са силни в спешното може да те прегледат, докато изчакаш утре.
Благодаря, че не нападахте както повечето.
Повечето могат след седмици да запишат, свързах се с една АГ за утре... Не зная до утре как ще е, дано поодмине болката

# 728
Ей, ама много тънкообиден народ...
Момичета, никой сериозен лекар няма да ви каже по телефона или във форум дали някаква болка е опасна. Аз като потребител немедицинско лице още по-малко мога да поема такава отговорност, предполагам и повечето потебителки са така. Разбираме, че сте уплашени, притеснени и търсите подкрепа, ама ви трябва специализиран преглед и диагноза, а не 5 Марийки в БГ Мама-та да ви кажат, че споко, всичко е точно. Хвърлям боб, ама още не съм станала толкова добра. Решението да си родител е отговорност, ВАША отговорност. Не ви знам с какво спокойствие се впускате в това приключение с неуреден здравен статут, независимо в чужбина или в родина. Всичко се случва. Тялото ви не го интересува кога ще си оправите статут и т.н., може да ви изненада във всеки момент с какво ли не.
Никой никого не напада. Тази тема е за взаимопомощ, не за потупване по рамото и кухи думи.
Успех и дано е временно неразположение.

# 729
Абсолютно подкрепям. Здравето е много важно. При мен нещата също са неуредени, но всяка седмица ходя на прегледи, прявя изследвания и то не в държавна болница. В крайна сметка да всеки преценява за себе си и дано наистина е временно неразположение. Важно е и спокойствието все пак, на _Bella_Mi_ желая всичко добро и очакваме положителни новини.
Ей, ама много тънкообиден народ...
Момичета, никой сериозен лекар няма да ви каже по телефона или във форум дали някаква болка е опасна. Аз като потребител немедицинско лице още по-малко мога да поема такава отговорност, предполагам и повечето потебителки са така. Разбираме, че сте уплашени, притеснени и търсите подкрепа, ама ви трябва специализиран преглед и диагноза, а не 5 Марийки в БГ Мама-та да ви кажат, че споко, всичко е точно. Хвърлям боб, ама още не съм станала толкова добра. Решението да си родител е отговорност, ВАША отговорност. Не ви знам с какво спокойствие се впускате в това приключение с неуреден здравен статут, независимо в чужбина или в родина. Всичко се случва. Тялото ви не го интересува кога ще си оправите статут и т.н., може да ви изненада във всеки момент с какво ли не.
Никой никого не напада. Тази тема е за взаимопомощ, не за потупване по рамото и кухи думи.
Успех и дано е временно неразположение.

# 730
На мен, пък, ми прави впечатление, че много бременни потребителки, живеещи в чужбина, не са съвсем наясно с правилата на здравеопазването в съответната страна. Не една или две са писали, че достъпът до лекар е труден, че  има друг ред и пр. Смятам, че като бременни сме длъжни да сме наясно какво се прави в спешен случай, без значение в коя държава сме. Тук, например, има спешни АГ кабинети в големите градове, където може да се отиде по всяко време. А неосигурените също могат да отидат и да си платят. Не вярвам в уж по-цивилизованите държави да няма такава възможност.

Bella_Mi, дано да не е нещо сериозно. В 3тия месец бях 2 дни на легло заради силни болки от едната страна на корема. Посетих спешен кабинет и Слава Богу, всичко с бременността беше наред. Оказа се, че най-вероятно болката идва от червата. Аз от началото на бременността имам проблеми със стомаха и газове, и трябва много да внимавам какво ям. Дано и при теб да не е нещо сериозно, но възможно най-скоро трябва да посетиш лекар.

# 731
Здравейте бъдещи и настоящи мами❤Пиша ви с молба,ако някоя от вас е минала през това...
Бременна съм,честно казано незнам в коя седмица,последният ми цикъл беше в края на септември,а овулация на 20 октомври,понеже само тогава бебеправихме и е станало.След 15 дни закъснение отивам на първи преглед и не се вижда сак,като имат съмнение за извънматочна.10 дни по-късно съм на преглед,вижда се плоден сак 11 мм. И жълтъчно мехурче.След 14 дни отново на преглед и ми поставят съмнение за”кухо яйце” и ми казват веднага,да го махнат.Въпреки,че обяснявам за късната овулация никой не се съобразява.Реших след няколко дни,да отида при друг лекар,той ми казва”мъртъв плод” 3 мм,след което реших,да потърся още едно мнение и ми казват два дни по-късно ембрион 3.7 мм,но все още е рано,нека изчакаме.На последния ехограх ме изкара 7 г.с,ембриона отговаря на 6 г.с
Някой преживявал ли е подобно нещо,3 различни мнения?След седмица пак съм на преглед,но тази ситуация е адски изнервяща...

# 732
Изчакай, да си 100% сигурна. Аборта не е спешен, така или иначе, ако е мисед.

# 733
Изчакай, да си 100% сигурна. Аборта не е спешен, така или иначе, ако е мисед.

Разбира се ще изчакам до последно❤

# 734
На мен ми звучи като три различни ехографа и само един читав Wink Не се стресирай, стискам палци 😊

Общи условия

Активация на акаунт