Неговите родители

• 20 464
  • 380
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Да бе, и на мен ми стана интересно, що веднага се прави сметка какви ще са снахите. Що не гледат синовете?

# 181
Да бе, представяш ли си синът да вземе някоя порцеланова статуетка-интелектуалка и от нея тайничко да се чака да има заложби на яка санитарка и рехабилитатор...децата са длъжни да помогнат и да осигурят гледане, ама чак лично да опъват чаршафи и сменят памперси или да дават нощни дежурства - как си го представяте?

# 182
  • Варна
Пък аз си представям вариант, че синовете остават ергени. Или водят зетьове. Интересно би било.

# 183
Зетьовете поне ще са яки и ще могат да вдигат паднали:)

# 184
Зетьовете поне ще са яки и ще могат да вдигат паднали:)
Но пък смяната на памперси и почистването е миризлива и мръсна дейност. Wink

# 185
  • Варна
Да. И затова винаги някак се подразбира, че дъщерите/снахите трябва да го правят. Синовете са крехки души, няма да издържат.

# 186
  • BG
Ставате смешни и жалки.

# 187
...само като за жени, нали?

Сериозно, не знам наистина ли се очаква всеки човек да може да се грижи за болен на легло? Пак ще повторя типичния български парадокс - за българската жена е нормално да си прати детето на ясла ако ще на 10 мес., без да й пука какво ще кажат хората. Обаче същата тая жена може с години да обгрижва възрастен, защото "какво ще кажат хората".

# 188
Ставате смешни и жалки.
Явно не са ти били на главата подобни грижи. Нито е смешно, нито е жалко.

# 189
  • София
. Има едно такова момиче в "Откраднат живот" и тя го описа много хубаво в последните серии.

Да, описа го, а аз за друго се сетих- как с лека ръка жените решават, че ще си родят бебенце, ама бащата няма и да знае, пък те ще си го гледат сами, щото видиш ли, имали хубави доходи и можели да се справят.
Да, могат, докато са здрави, а после?
Който следи сериала, вижда какво се случва с дъщерята.....

HighSpeed и всички други, които питате защо не и синовете- по същата причина, по която не бива дъщерята да сменя памперсите на баща и свекър- достойнството на болния човек, което за вас е без всякакво значение.

# 190
  • BG
Ставате смешни и жалки.
Явно не са ти били на главата подобни грижи. Нито е смешно, нито е жалко.

Имаенно защото са ми били, и то много.

# 191
  • София
Да бе, и на мен ми стана интересно, що веднага се прави сметка какви ще са снахите. Що не гледат синовете?
А де?

# 192
  • BG
А де?

Извинете, вие вероятно идвате от Марс. Тук на Земята имаме една приказка - майка със синове е майка сирак (или нещо такова). Вие от кои сте? От щастливките с дъщери? Блазе ви, тогава! Ох, извинете, забравих, че те ще станат снахи, които по никакъв начин не са длъжни да гледат не само свекърва, а и майка. Ми тогава горко ни на всички!

# 193
Темата за гледането ми не ми е хрумвала никога. Ако ми дойде до главата, дано имам пари да съм в дом, а не да тежа на децата. Пу-пу-пу Четири съм родила, но наистина не за да ме гледат. Може пък всеки да даде малка сума и да ме гледа гледачка - също е вариант, по-лесно ще им е, все пак са четирима Simple Smile

А снаха да ме гледа...? Едва ли.

# 194
Никой не е длъжен да става професионален болногледач, при това лично и ежедневно. Вече написахме защо. Просто някои хора не могат. Сега, може да има някакви перверзни женища, които искат като отмъщение някой лично да им бърше г§за...

Иначе в БГ към всички екстри на битието има и една перверзна култура на падане-гледане. Старото поколение не си гледа здравето и "пада" много яко. Ама не заделило и пари за гледане...и се почва гледането. Вместо да се измисли първо как да не падаме (доста от заболяванията са предотвратими) и как да се намерят начини за гледане (в Гърция що ли женорята не гледат лично, ми наемат българки...).

Общи условия

Активация на акаунт