Неговите родители

• 20 486
  • 380
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да бе, и на мен ми стана интересно, що веднага се прави сметка какви ще са снахите. Що не гледат синовете?
А де?

Извинете, вие вероятно идвате от Марс. Тук на Земята имаме една приказка - майка със синове е майка сирак (или нещо такова). Вие от кои сте? От щастливките с дъщери? Блазе ви, тогава! Ох, извинете, забравих, че те ще станат снахи, които по никакъв начин не са длъжни да гледат не само свекърва, а и майка. Ми тогава горко ни на всички!
Бре! Защо имаш толкова лошо мнение за синовете? Свекърите ми имат двама сина, когато свекървата беше болна, те се грижеха за нея. Тя почина, сега те се грижат за баща си.

При здрави, прави деца, аз да ходя да гледам свекъри.... Не е моя работа това.  Имам си родители, които да гледам.

# 196
Имаенно защото са ми били, и то много.
Не думай. А ще го поискаш ли от децата си един ден?

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 12:46 от Аниш

# 197
Ставате смешни и жалки.
Защо?
Хайде като си толкова опитна, колко сакати и болни са падали - ама буквално! - пред теб както си се придвижват, и са виели ей-така, щото могат, и не са искали да станат, въпреки че са можели? А ти нямаш физическата сила да им вдигнеш задника, просто не можеш, защото им е по-удобно да стоят на земята и да охкат как ама то не може?
Колко пъти си оставала без чисти чаршафи, защото болният може да отиде на 5 метра, но го е домързяло, та се е изсрал в леглото?
Колко пъти си изливала препълнен уринатор, пак поради горната причина?

То не е само да застелеш чаршафчето. Айде холан, то си личи на кого му се е налагало наистина, ама наистина да обгрижва, да влачи и да се моли, и да го боли гърбът и очите, и врата, и ръцете, и коремът от напрягането, и се е чудил как да забърше 'материала' от чаршафите, преди да ги метне в пералнята, и прочее.

# 198
Аз си признавам, че си пазя силите да си изгледам децата. Ще се напъвам финансово, ако се наложи гледането на лежащо болен роднина и това е.

# 199
  • BG
Не думай. А ще го поискаш от децата си един ден?

Надявам се да съм ги възпитала така, че те сами да го поискат.

Като заключение - очертава се едно цяло поколение стари и болни потребителки, потънали в лайна и с декубитус, но щастливи, защото са научили децата си, че не са им длъжни с нищо. И децата им ще са щастливи някъде на круиз, докато мамите умират.

# 200
  • София
Бенисима, ако ти си научила децата си на това, то не всички са така. Мъжът ми и брат му си гледат родителите.

# 201
Чакай сега, личното гледане от децата задължително ли е? Не може ли да оправят въпроса с пари?

Освен това вече писах - доста хора си дават разрешение да "паднат", не се грижат за здравето хич.

# 202
  • Варна

Значи все пак седи вариантът да те гледат децата ти (които са синове, доколкото схванах), а не снахите?

# 203
  • София
Ако те стигне един ден, хич няма да мислиш дали ще ГО искаш.
Ще се молиш да имат възможност да те догледат, запазвайки достойнството ти и без да те омразят, и да се погнусят от теб.
Дуенето, че видиш ли, няма да поискаш от децата си нищо, е смешно и нереално, но докато сме по- млади, здрави и прави, че и изкарващи пари, е в реда на нещата да го твърдим.

# 204
  • BG
Бенисима, ако ти си научила децата си на това, то не всички са така. Мъжът ми и брат му си гледат родителите.

Поздравления. За моите ще ти кажа, като му дойде времето. И аз още не знам.

# 205
  • BG

Значи все пак седи вариантът да те гледат децата ти (които са синове, доколкото схванах), а не снахите?

Надявам се.

# 206
  • BG
Чакай сега, личното гледане от децата задължително ли е? Не може ли да оправят въпроса с пари?

Освен това вече писах - доста хора си дават разрешение да "паднат", не се грижат за здравето хич.

Разбира се. Но са малцина тези, които могат да си го позволят.

# 207
  • София

Надявам се.
Добре, в такъв случай защо беше необходимо това предварително възмущение от снахите?

# 208
Не думай. А ще го поискаш от децата си един ден?

Като заключение - очертава се едно цяло поколение стари и болни потребителки, потънали в лайна и с декубитус, но щастливи, защото са научили децата си, че не са им длъжни с нищо. И децата им ще са щастливи някъде на круиз, докато мамите умират.
Не извъртай. Ще поискаш ли един ден децата ти да гледат чужди възрастни хора, или такива с умствени проблеми, какъвто се очертава случаят на авторката?

# 209
Впрочем данните лично да станеш болногледач и да изкараш пари, за да плащаш на такъв, са диаметрално противоположни. Странно е как българската майка си тика децата за високи успехи и лъскави позиции в обществото, ама също така иска и да имат данни за гледачи. Ясно е, че това са различни типове хора.

Общи условия

Активация на акаунт