Азиатска козметика и грим 5

• 45 482
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, моля да информация - правилно ли ползвам падовете на Неоген?
Сложих тоник, който да нормализира РНто и след това ползвах падчето. Измих с хладка вода лицето и сега чакам да минат 15-30 Мин преди да продължа със следващите стъпки.

падовете са към почистващата грижа, правят механичен пилинг на лице, няма нужда от тоник преди тях. Даже ако продължавате с киселините няма нужда от тоник с ниско ph след тях.
Ако става дума за почистващите падове /вино, лимон..../ те се ползват на напълно чисто лице, стоя около 10-15мин. след това измивам лицето и продължавам с другата грижа- така гледах в клип с една корейка.

# 166
  • София
Аз сложих тоник с ниско РН защото мислех, че киселините се ползват след като се нормализира РНто.
Пък за измиването - на кутията прочетох че се мие лицето след тях, на клипчетата, които гледах не видях да се мият. Аз отмих веднага след ползване, без да стоя известно време така. Разбирам че е било грешка.

# 167
Момичета, моля да информация - правилно ли ползвам падовете на Неоген?
Сложих тоник, който да нормализира РНто и след това ползвах падчето. Измих с хладка вода лицето и сега чакам да минат 15-30 Мин преди да продължа със следващите стъпки.

падовете са към почистващата грижа, правят механичен пилинг на лице, няма нужда от тоник преди тях. Даже ако продължавате с киселините няма нужда от тоник с ниско ph след тях.
Ако става дума за почистващите падове /вино, лимон..../ те се ползват на напълно чисто лице, стоя около 10-15мин. след това измивам лицето и продължавам с другата грижа- така гледах в клип с една корейка.

Как така стоиш, те са с марля за търкане на лицето докато падне мъртвия слой.....
4-та минута:
https://www.youtube.com/watch?v=fGLpmITP354
погледнете и последователността на продуктите за тея които се колебаеха.

# 168
  • София
Имах предвид, че сега разбирам, че е трябвало да изчакам след като обтрия лицето с падчето и да не измивам веднага.

# 169
  • София
Получих 2 поръчки. Имах възможност да сравня Fermentation Essence на Purito и Benton и не намерих голяма разлика. Purito е една идея по-плътен и след нанасяне кожата остава чувството, че има продукт, докато Benton ми е по-воднист. Тествах и PURITO Centella Green Level Eye Cream, нежен, немазен, бързоповищ и не дразнещ очите, за ефект не мога да споделя, че съм го ползвала 3-4 пъти. Но съм влюбена от първо нанасяне в този крем Sooryehan Hyobidam Fermented Eye Cream, плътен, леко мазен, но пухкав, в началото си мислих, че може да се ползва само за вечерна грижа, но попива до 5-10 минути и след това кожата е кадифена.
ETUDE HOUSE Hand Bouquet Rich Butter Hand Cream мазен е доста, но попива до 10-15 минути. Това е първият ми корейски крем за ръце и нямам база за сравнение. Поръчах и една маска за крака на ETUDE HOUSE, но не съм я ползвала още.
ETUDE HOUSE Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream от този крем си поръчах 2 тестерчета по 7 мл, но нещо не мога да разбера действието на крема какво трябва да е.... но да има
PURITO Sea Buckthorn Vital 70 Cream поръчах го защото има много положителни отзиви в нета. По опаковка прилича на аптечен крем, доста е мазен, слагам го вечер, като последна стъпка, не знам правилно ли е или не.... харесва ми, на сутринта кожата е сочна и плътна.
DAYCELL - Re,DNA Propolis Ampoule за първи път ползвам ампула харесва усещането след нанасянето, но след това проверих състава и се оказа, че не е съвсем ОК. 3-4 капки са достатъчни за цяло лице и шия.
Pyunkang Yul - Essence Toner харесва ми, почти идентичен с Hada Labo и ISNTREE Hyaluronic Acid Toner, като Hada Labo е най-плътен.
Аз продължавам да опитвам да се харесам с вит.С, но не се получават нещата. Намазах си шията и деколтето и цялата пламнах.... отказвам се вече, а мислихи да поръчам Меланото.
Искам да попитам за предложение за ампула с anti age ефект, както и мощна маска с такъв ефект. Аз нямам пъпки, неравности, петна по кожата, но вече имам отпускане на контура и искам нещо с лифтинг ефект, доколкото е възможно, не коментирам филъри и апаратни процедури....те са едно на ръка.
Поръчката ми от Джолзе от 14.09 не пристигна и им писах да ми възстановят сумата, някой с такъв проблем да се е сблъсквал да каже по-подробно за процедурата....
Май стана дълго, но се каня от седмица да пиша и все не намирам време.

# 170
Lodsi, ако не ползваш почистващ продукт с ниско pH е прекрасно, че балансираш нивото с тоник преди ползването на падовете. Те са продукт преди всичко за химически пилинг посредством киселини (с опция за леко физическо ексфолиране с по-грубата страна) и съответно, за да работят най-ефективно е  важно pH-то. По принцип изчакването след употребата на киселини се прилага при използването на концентран продукт (тоник, серум) и се прави само и единствено, за да не се разреди киселината върху кожата, както и да не се промени pH-то и тя да се неутрализира. Дори при употребата на по-големи проценти киселини в началото се препоръчва да се слага тоник преди това (особено за чувствителна кожа) и да се изчаква само няколко минути, като с времето постепено се увеличава.
Винаги е хубаво да се ползва продуктът спрямо препоръката на производителя, а за падовете на Ниоджен навсякъде се изисква изплакване веднага след обтъркването. Предполагам, че причината е, че тампончето има опция физическа ексфолиация с по-грубата страна, което дава по-голяма възможност за раздразнение при дълъг контакт с течността. Ако се ползва само меката част или кожата е свикнала с киселините няма проблем да се изчака преди измиването, за да се получи по-агресивна ексфолиация.

polinka_mi, Мелано CC е продукт с витамин Ц и се ползва след измиване (може и след тоник) с продукт с ниско pH, върху добре подсушена кожа. Изчаква се малко да попие хубаво и се продължава с останалите стъпки.
БАЗОВИ ПРАВИЛА ЗА УПОТРЕБАТА НА СЕРУМИ С Вит.Ц:
Скрит текст:
*Нанася се на суха кожа (водата го отблъсква и не може да се захване на молекулно ниво).
*Ползва се като първа грижа след измиването или след first trеatment продукт (най-добре след измиване с пяна с ниско pH или тоник с ниско pH).
*Може да се нанася на цялото лице включително под очите,клепачи, устни, шия, деколте.
*След като попие се продължава със стъпките от грижата-тоник, есенция, и тн.
*Препоръчва се да се ползва сутрин.
*Задължително се използва със слънцезащита висок фактор.
*Не се съчетава с ползване на киселини.
*Съхранява се в хладилник и се използва до 3 месеца, защото се окислява много бързо. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече намалява ефективността му (това важи за вит.С серумите в шишенца).

emy_emy, имах една поръчка от Джолсе, която се бави 2 месеца, писах им, но казаха да изчакам мисля 45 работни дни, защото толкова бил срокът за пощенска пратка. На предпоследния ден пакетчето се появи опърпано и омърляно, но нямаше проблем със самия продукт.
Не се учудвам, че ти е харесал крема на Sooryehan. Това си е висок клас козметика на LG и е еквивалент на Hannule при Amore Pacific. Общо взето каквото съм пробвала от high end брандовете на двете компании е било супер - може да не е подходящо за дадения тип кожа или да има и много по-бюджетни варианти, но определено при  скъпите козметики можеш и със затворени очи да избираш.
ETUDE HOUSE Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream е базов балансиращ крем и от него чудеса не чакай. Подходящ е при раздразнение или за "диета за кожата".
PURITO Sea Buckthorn Vital 70 Cream е идеален за вечер заради избелващия фактор.
Кой витамин Ц ползваш или си ползвала? Да не си алергична към витамин С. Ако си с чувствителна кожа и ползваш TIAM може да ти е висока концентрацията. Пробвай да добавиш капка към хидратиращия крем. Аз със Меланото прекрасно се разбирам, но не съм имала проблем и с 20-21% серуми, но при много постепенно въвеждане в началото, и комбинация изключително с балансираща и подхранваща грижа.

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 13:05 от Viola Tarakanova

# 171
  • София
Отново ти благодаря, Виола  bouquet В крайна сметка правилно съм постъпила Simple Smile
Моето витамин С на Тиам още не съм го отворила. То се ползва след балансиращ тоник преди есенции, серуми, ампули, нали така?
Как тогава капка да се добави към крема, тоест към последната стъпка? Правилно ли е така?

# 172
Витамин С може да се добавя към крем или лосион при проблеми с чувствителна кожа или в началото докато свикне. Губи част от свойствата си, но и става по-малко агресивен като киселина. Чрез крема пак прониква в кожата като антиоксидант.

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 17:28 от Viola Tarakanova

# 173
Зравейте. Имам много ситни пъпчици по лицето. Изглеждат като все едно са подкожни,но та много ситни и доста по бузите и брадичката. Исках да ви попитам възможно ли е това да се дължи на факта че не ползвам слънцезащита?

# 174
Зравейте. Имам много ситни пъпчици по лицето. Изглеждат като все едно са подкожни,но та много ситни и доста по бузите и брадичката. Исках да ви попитам възможно ли е това да се дължи на факта че не ползвам слънцезащита?

Слънчева алергия ли имаш предвид? Ноември месец по нашите географски ширини няма толкова слънце, че да се изяви по това време.

# 175
При мен това с пъпчиците се  получава, когато някой продукт не ми действа добре, но така и не можах да определя кои точно козметични съставки не ми действат добре.

# 176
Тези пъпчици са си попринцип или са се появили сега? Само по лицето или и по тялото? Ако са си постоянни може да е глутенова или лактозна непоносимост. Ако са се появили сега най-вероятно е реакция към съставка или продукт.

# 177
Ами те ту се появяват, ту не се личат толкова много. Имам ги и лятото, и сега. Но сега са доста в участъка по бузите. Попринцип реших да нося само крем, коректор и пудра отгоре. Но като че ли през деня самите пъпчици се влошават и вечерта някои си имат бяло връхче за стискане. Много неприятна история. Най-вероятно ще ида на дерматолог.

# 178
Може и нещо хормонално да е, ако не е реакция към козметика или храна. Пробвай в някой почивен ден (ако може и повече от един), когато си си вкъщи, да не си миеш лицето с друго, освен с вода, и да не мажеш нищо, след като си го подсушиш. Ако се подобри кожата, е от някой продукт или реакция между продукти.

# 179
Добре. Благодаря. Ще пробвам и този начин.

Общи условия

Активация на акаунт