Азиатска козметика и грим 5

• 45 537
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
В jolse.com колко време изписва awaiting shipment? При мен е трети ден.

# 106
vivinka, серумът е с киселини и то не малко, така че според мен се ползва на ниво ексфолиация като прилагаш основните правила за употреба на киселини (сухо лице, pH баланс, изчакване с останалите стъпки, без вит Ц..) Може на измито лице или след тоник в зависимост от кожата и как ти понася.

Sambo09, прекрасно сте се насочили към корейската грижа, защото тя е много подходща за тийнове и подрастващи. И аз те съветвам да си четеш съставите на продуктите, както и да не се хвърляш на сладки опаковки, защото обикновено това са най-ниския клас козметика. В предишната тема сме коментирали и препоръчвали много прекрасни продукти, подходящи за комбинирана кожа (въпреки, че както я описваш твоята е дехидратирана). Много са удобни разните травел сетове/мини сетове. Трудно ще подбереш цялостна грижа от една марко и една серия.
Всички доставки от Корея се получават в пощенския клон по адрес. Винаги има вероятност за митница при по-скъпите поръчки (тогава получаваш известие, че имаш задържана пратка и пращаш документи на дадения мейл). Ако ще поръчваш от Jolse най-добре пускай отделни поръчки по 1-2 продукта и сума около 17долара, както и е добре да прегледаш какво предлага и ибей (в предишната тема сме публикували препоръчвани търговци).
Mega deal е всеки месец около 25то число и винаги има много добри предложения. Обикновено цените стават малко по-ниски от предлаганите в ибей, но поръчваш от сигурен търговец и трупаш бонуси/кредити.

10те стъпки (да не кажа и че са 12 Stuck Out Tongue Winking Eye ) не са задължителни, но са приложими за всеки тип кожа и, при правилен подбор на продукти и натрупан опит, не са толкова времеемка. Цялостната азиатска философия за многостъпкова грижа е, че "това е време за мен, в което аз се работя за по-добра своя версия и релаксирам". За корейците специално хубавата и обгрижена кожа е начин да покажеш уважение към околните чрез грижа за самия себе си и опит да се покажеш в най-добра светлина. Ако ти не смяташ, че заслужаваш да отделиш за себе си и собственото си усъвършенстване някакво време, защо околните да ти отделят време и да ти обръщат внимание. Всичко е въпрос до изграждане на правилните навици и разбиране на продуктите, който ползваш.

A-niii, прекрасен е BLITHE  5 Energy Roots и си заслужава Simple Smile Аз в момента се опитвам да се убедя, че никак не ми трябва
8 NOURISHING BEANS варианта, но определено губя спора...Joy

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 22:01 от Viola Tarakanova

# 107
В jolse.com колко време изписва awaiting shipment? При мен е трети ден.
Максимумът при мен беше 6 дни.Обикновено 3-4.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 22:34 от michelle_ma_bell

# 108
vivinka, серумът е с киселини и то не малко, така че според мен се ползва на ниво ексфолиация като прилагаш основните правила за употреба на киселини (сухо лице, pH баланс, изчакване с останалите стъпки, без вит Ц..) Може на измито лице или след тоник в зависимост от кожата и как ти понася.

Sambo09, прекрасно сте се насочили към корейската грижа, защото тя е много подходща за тийнове и подрастващи. И аз те съветвам да си четеш съставите на продуктите, както и да не се хвърляш на сладки опаковки, защото обикновено това са най-ниския клас козметика. В предишната тема сме коментирали и препоръчвали много прекрасни продукти, подходящи за комбинирана кожа (въпреки, че както я описваш твоята е дехидратирана). Много са удобни разните травел сетове/мини сетове. Трудно ще подбереш цялостна грижа от една марко и една серия.
Всички доставки от Корея се получават в пощенския клон по адрес. Винаги има вероятност за митница при по-скъпите поръчки (тогава получаваш известие, че имаш задържана пратка и пращаш документи на дадения мейл). Ако ще поръчваш от Jolse най-добре пускай отделни поръчки по 1-2 продукта и сума около 17долара, както и е добре да прегледаш какво предлага и ибей (в предишната тема сме публикували препоръчвани търговци).
Mega deal е всеки месец около 25то число и винаги има много добри предложения. Обикновено цените стават малко по-ниски от предлаганите в ибей, но поръчваш от сигурен търговец и трупаш бонуси/кредити.

10те стъпки (да не кажа и че са 12 Stuck Out Tongue Winking Eye ) не са задължителни, но са приложими за всеки тип кожа и, при правилен подбор на продукти и натрупан опит, не са толкова времеемка. Цялостната азиатска философия за многостъпкова грижа е, че "това е време за мен, в което аз се работя за по-добра своя версия и релаксирам". За корейците специално хубавата и обгрижена кожа е начин да покажеш уважение към околните чрез грижа за самия себе си и опит да се покажеш в най-добра светлина. Ако ти не смяташ, че заслужаваш да отделиш за себе си и собственото си усъвършенстване някакво време, защо околните да ти отделят време и да ти обръщат внимание. Всичко е въпрос до изграждане на правилните навици и разбиране на продуктите, който ползваш.

A-niii, прекрасен е BLITHE  5 Energy Roots и си заслужава Simple Smile Аз в момента се опитвам да се убедя, че никак не ми трябва
8 NOURISHING BEANS варианта, но определено губя спора...Joy

Viola, какви са тия документи? Thinking Ако например пусна 5 поръчки в един ден, за да се вместя в 1-2 продукта, пет кашона ли ще взимам след това наведнъж? Леле майко Grinning...

# 109
Sambo09, ако отиде на митница трябва да предоставиш документ за плащането и такъв за поръчката от сайта (в темата за пазаруване от iherb на 1ва страница има много подробно обяснение за митниците )  . Ако пуснеш 5 поръчки, ще вземеш 5 кашонЧЕТа, понякога пликчета Simple Smile Ако пуснеш само една поръчка увеличаваш вероятността да отиде на митница, но си е до късмет.

# 110
Толкова съм бърза, че не успях да разбера, кога го поръчах.
Имам въпрос за шийт маските, обикновено  по колко бройки са в кутия ? 
Хахаха след месец тук и ще си по-бърза и от интернета на най-бързата скорост Laughing
Иначе и аз доста се олях...като дойдат ще казвам. Скоро имам РД и мъжа ми пита какво да ми купи ... ..не зная защо въобще задава такива въпроси....Thinking

Цитат
Viola, какви са тия документи?  Ако например пусна 5 поръчки в един ден, за да се вместя в 1-2 продукта, пет кашона ли ще взимам след това наведнъж? Леле майко ..
Аз ходих на митница и мога да ти кажа, че ако са от yesstyle вътре в кашона имаше подробен списък с наличните продукти, служителите взеха него и си направиха техните документи, също така от митницата ти издават ЕОРИ номер, той ти важи и за напред не само за един път. Всичко това струваше 50лв. / с посредническата услуга/, на самата митница нищо не ми искаха, може би влиза в тия 50лв. нямам идея и не попитах, защото не се занимавах с нищо, посредниците всичко свършиха /става въпрос за доста голяма поръчка от 200долара, то тия 50лв не ми се видяха много/.
А пък скоро получих 5 пакета от пощата, защото пусках по 1 продукт на поръчка.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 22:52 от Анонимен

# 111
Последни покупки за тази година.
Скрит текст:
A-niii нали това е слънцезащитния https://www.yesstyle.com/en/apieu-pure-block-natural-daily-sun-c … ml/pid.1053951184 че малко ми е тъмна снимката ?
Ако Да, пиши как е ,че отдавна съм му хвърлила око защото четох че е бил обявен за най-популярния слънцезащ.за миналата година в Корея.

# 112
Благодаря за изчерпателните отговори, голяма помощ сте! Hug Предполагам, че ако пусна няколко поръчки в един ден, трябва и да пристигнат в един ден, нали така? Че иначе голяма разходка ще падне.

# 113
Да,той е.Утре ще го пробвам👌

# 114
Аз ходих на митница
Скрит текст:
и мога да ти кажа, че ако са от yesstyle вътре в кашона имаше подробен списък с наличните продукти, служителите взеха него и си направиха техните документи, също така от митницата ти издават ЕОРИ номер, той ти важи и за напред не само за един път. Всичко това струваше 50лв. / с посредническата услуга/, на самата митница нищо не ми искаха, може би влиза в тия 50лв. нямам идея и не попитах, защото не се занимавах с нищо, посредниците всичко свършиха /става въпрос за доста голяма поръчка от 200долара, то тия 50лв не ми се видяха много/.
А пък скоро получих 5 пакета от пощата, защото пусках по 1 продукт на поръчка.
Ти явно си била с някаква по-специална доставка тип ДЧЛ. Ако е обикновена пощенска пратка на стойност над 30лева, задържана от митницата задължително се изисква ти да си пратиш съответните документи (попълнено митническо известие плюс евентуално декларация съгласие, банково извлечение или пейпал, ордер от сайта със съответните артикули и суми), като имаш опция да те прдставляват БГ Пощи срещу 12лева+3.50лв или ти сам, но тогава ти трябва ЕОРИ, ел.подпис плюс си попълваш и подаваш сам митническа декларация. На базата на предоставените документи се изчислява дължимото ДДС 20%. От там нататък поне за София може да си вземеш пратката от Веслец или да ти я пратят до пощенския клон.

Поръчки направени в един и същи ден не означава, че ще пристигнат едновремено-може и през 20дни (случвало ми се е).

# 115
Благодаря за изчерпателните отговори, голяма помощ сте! Hug Предполагам, че ако пусна няколко поръчки в един ден, трябва и да пристигнат в един ден, нали така? Че иначе голяма разходка ще падне.
Пуснах в един ден и дойдоха през де /друг вариант е да чакай да се натрупат в пощата и да отидеш да си ги вземеш/, НО обърни внимание в йесстайл кога ще го шипнат, понякога има 24часа, друг път до 21дни, но пък и друго видях тези дни една ампула поръчах с до 21дни шипване, а я шипнаха на 3ти ден, предния път си чаках 21дни за съответните продукти.

# 116
Beauty of Joseon cream-на официалният сайт на Джолсе е 20 $, в Ибей магазинът им е 14.83.A'pieu е слънцезащитата,да Блайт-есенцията с корените.Нямах никакво намерение да я купувам,но в ибей магазина на „розата”е на много добра цена.
Beauty of Joseon Dynasty Cream 50ml в Jolse е US15.5. 😉 И аз го загледах!

# 117
Сега е намален,иначе е по-скъп.

# 118
И въпрос за пудра със SPF50...Сега съм с Аvene, но свършва и се заглеждам по корейски. От коя сте доволни?
Гледах
http://m.jolse.com/product/nature-republic-nature-origin-cover-t … mp;display_group=
http://m.jolse.com/product/tonymoly-face-mix-mineral-powder-pact … mp;display_group=
http://m.jolse.com/product/missha-signature-science-blanc-pact-s … mp;display_group=
😊

# 119
За продукти от една серия имах предвид нещо като тези комплектчета, хем и ги има в малки опаковки и човек може да прецени кое му пасва.
http://jolse.com/product/sample-kit-sulwhasoo-renewing-kit-6-ite … p;display_group=1

Дойде ми очната линия, цвета изглежда страхотен, но за съжаление едва ли скоро ще мога да я пробвам с тия подпухнали очи.

Момичета подарявам тази есенция на Бентон
https://www.yesstyle.com/en/benton-fermentation-essence-100ml-10 … ml/pid.1053033545
Не се спогодихме, два пъти е ползвана и е в оригиналната опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт