Азиатска козметика и грим 5

• 47 001
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Виола, засега използвам скраб за лице за ексфолиация без киселини, 2 пъти седмично. Би ли обяснила дали и това върши работа? Мислех да си взема от корейските peeling пачове, като един вид "въвеждане в използването на киселини", но имам още доста в тубичката и не ми се ще да го хвърлям...

Ох, скрабовете за лице са много сложна тема... и като цяло трудно може да се каже нещо положително за тях.
Първо зависи от самия скраб и какви са частичките. Колкото са по фини, кръгли и ситни толкова по-добре, защото е по-малка вредата - всеки един скраб реално просто дере по кожата на микро ниво и по този начин обелва горния пласт мъртва кожа, но в повечето случай и доста повече. Всички продукти с естествени частици -всякакви кайсиеви ядки и тн., са с най-голямо поражение върху кожата, защото те са с неправилна форма и много остри ръбчета и направо режат. Може би единствено захарния и солния пилинг са приемливи и то зависи от плътността на кожата. Химическия пилинг действа по интелигентен начин, физическия по хамалски-общо взето като да се опитваш да подкастриш трева с булдозер Laughing
Аз като започнах с киселините подарих на приятелка почти пълна тубичка от скраба на Ести Лаудер и не съжалявам и за момент. Това, което се постига с хим.пилинг като заглаждане на релефа и освежаване, нито един скраб не може да го направи. Пачовете се добър вариент за начало Hands Ok Hand
Благодаря, явно и аз ще подарявам. Grinning

# 331
Или използвай върху дупе и крака Simple Smile Аз що козметика за лице изпомазах по разните крайници... стоножка да бях пак щеше да има Grinning

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 21:33 от Viola Tarakanova

# 332
От промоцията на Purito в Jolse мисля да пробвам от серията Centella Green Level комбинация на Buffet Serum и околоочния за бръчките под очите. В описанието пише, че двете заедно дават по-добър ефект. Нещо да сте чели по въпроса или лични впечатления?

# 333
Ползвам ги заедно (околочния и Buffet Serum) и съм доволна, но ги ползвам в комбинация с други продукти и не мога да дам мнение за ефект. Усещам кожата хидратирана, няма проблем с грима, а и серума се оказа много добра алтернатива на ампулата с центела на Cosrx (нещо като LGH и TSW прополисовите ампули).

# 334
  • София
В juice можеше ли да се намали/махне доставката

# 335
polinka_mi,  juice?

# 336
  • София
Jolse

# 337
Ползвам ги заедно (околочния и Buffet Serum) и съм доволна, но ги ползвам в комбинация с други продукти и не мога да дам мнение за ефект. Усещам кожата хидратирана, няма проблем с грима, а и серума се оказа много добра алтернатива на ампулата с центела на Cosrx (нещо като LGH и TSW прополисовите ампули).

Поръчах вече TSW прополисовата ампула. Ако са със сходно действие с Purito Buffet Serum да си спестя серума???

# 338
Здравейте!
Изчетох Ви две теми назад. Нямам опит с такъв тип козметика, но смятам постепенно да я вкарам в грижата си, най-вече на лицето. Онази седмица под влияние на бюти влогър в едно стори в Инстаграм поръчах първия си такъв продукт от бг сайт. Най-вече защото беше намален с 50%. Днес си го взех. UV овлажняващ ВВ крем за лице - избелващ, анти ейдж SPF50+/PA+++ #23 Natural beige.

Скрит текст:

Не знам дали ако спомена сайта ще се сметне за реклама, а не искам да е така. Останах приятно изненадана от поръчката и обслужването, затова исках да споделя. Иначе вече се замислям и за поръчки от корейски сайтове.
Дойде за 2 работни дни с куриер. Доставката е напълно безплатна независимо от стойността на поръчката. Миналата седмица имаше и други продукти намалени на -50%. Ако се абонираш за бюлетина им получаваш -10% от първата поръчка. Всичко дойде добре опаковано. Имаше и подарък 2 броя шийт маски. Бяха сложили и два техни каталога, явно на всичките им предлагани продукти. ВВ крема от 42 лв. ми излезе 18.90 лв. На опаковките им има състав на английски, но има и етикет на български с описание на продукта
Но и един въпрос имам. Този крем с този слънцезащитен фактор, достатъчен ли е за предпазване, ако използвам в момента гликолова  киселина?

# 339
Добре дошла в темата.
И да не споменеш сайта мисля, че повечето тук се сещат кой е.Аз също видях мъпросното стори и ми стана любопитно.
 Ще чакам мнение за този бб крем, защото си търся за зимата иска ми се да не е сивкав на кожата и да не е мат.

# 340
  • Варна
Скрит текст:
Innisfree Perfect UV Protection Cream

ТеАDoRa, и двете ли си ги пробвала? Може ли да ги сравниш малко по-подробно?  Мерси!
Защитния фактор му е по-нисък 38СПФ, някак оцветяваше в сиво кожата ми, имах усещане, че нося нещо като гипс.
Подарих опаковката на моя приятелка и тя не успя да се сработи с крема.
Това за PURITO ли  ?

E kak ще е 38 спф? Пише 50... newsm78
http://jolse.com/product/purito-centella-green-level-safe-sun-sp … 6856/?cate_no=901

# 341
Скрит текст:
Innisfree Perfect UV Protection Cream

ТеАDoRa, и двете ли си ги пробвала? Може ли да ги сравниш малко по-подробно?  Мерси!
Защитния фактор му е по-нисък 38СПФ, някак оцветяваше в сиво кожата ми, имах усещане, че нося нещо като гипс.
Подарих опаковката на моя приятелка и тя не успя да се сработи с крема.
Това за PURITO ли  ?

E kak ще е 38 спф? Пише 50... newsm78
http://jolse.com/product/purito-centella-green-level-safe-sun-sp … 6856/?cate_no=901
Охо аз съм гледала бб крема. Съжалявам.

# 342
Поръчах вече TSW прополисовата ампула. Ако са със сходно действие с Purito Buffet Serum да си спестя серума???

Нищо общо нямат! Ставаше въпрос, че както TSW прополисовата ампула е много добра бюджетна алтернатива на LGH, така Purito Buffet Serum e много хубава и бюджетна алтернатива на Cosrx центела ампулата.

polinka_mi, в Jolse няма доставка в момента, от 18ти ще е 2.50 с тракинг.

Да похваля Stylekorean - днес си взех три пратки от намаленията. Пристигнаха без проблем за 10тина дни.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 19:19 от Viola Tarakanova

# 343
Крема се поставя след серуми и есенции и върху него нощна маска ако се ползва такава. Преди крема може и шийт маска. Лично аз ВИТ С поставям след почистване на лицето и после другите стъпки.
Теди, Phyto Niacin, за който те питах по-рано като коя стъпка го слагаш?

# 344
Крема се поставя след серуми и есенции и върху него нощна маска ако се ползва такава. Преди крема може и шийт маска. Лично аз ВИТ С поставям след почистване на лицето и после другите стъпки.
Теди, Phyto Niacin, за който те питах по-рано като коя стъпка го слагаш?
То е есенс, така че  почистване Вит. С, след което нанасям 2-3 есенции вкл. Phyto Niacin след това - серум, и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт