Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално?

• 57 714
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Аз също бих предпочела да си спестя необходимостта от кола за всяко движение. Изпитала съм го в София дълго време, по 1 час в посока до работа и обратно, и е едно от нещата, заради които предпочитам Пловдив. Да, прекрасно е на село, планина, чист въздух, свобода. Ако имаше как да имаме селска къща за уикендите и апартамент в града, но на този етап няма как. На село бих се пренесла, когато децата са големи. Макар че и сега заглеждам и къщите в близките села. Simple Smile)

# 601
  • Пловдив
Като ви слушам - всичко е до тип човек. Като има хора за комплекси , има и такива построени..няма лошо иначе щяхме да се бием за едното място. Аз пък се кефих на това да съм самостоятелна с рейса. В близките села не е тази драма, която някои са преживели от по-далечните..а и докато се нижат годините, нали уж по-достъпно всичко става и така...занапред да го мислим, а не само какво е било като ние бяхме малки?! То и аз сега на рейса не се возя, ами шофирам, но не изпитвам ужас като видя рейс, де.
Все едно като учих в нова сграда на пу и живеех на др край на града, не пътувах дори повече..

# 602
  • тук-там
Аз изхождам от презумцията, че в града винаги има спасително място, ако и да е боксониера. Ако избора е само в града или само на село.... с пубери ще е зор. Но то си е зор и на къра в Пловдивските квартали. Не знам колко струват такситата до там - до наше село - Брестник - е 10 лв. нощно време.

# 603
  • Пловдив
По-преди по темата съм писала за нашето село Храбрино и предимствата на живота на село.Ние поне за сега ходим само събота и неделя и предпочитаме живота в града през седмицата.Апартамента ни е зад четвъртък пазара и за работа е много удобно защото ни е на близо и ходим пеша.Но тишината на вечерите в селото са рай, особено след тежка работна седмица.Някой гледам беше писал за с.Извор, то наистина е малко селце 3 км над Храбрино, може и пеша за 1-2 часа, зависимост от вървенето да се стига.Там пък е супер тихо, защото е последно село на пътя и реално живеещите постоянно са не повече от 40-50 човека.По-хладно е значително през лятото от града и това е голямо предимство, особено при дълги горещи лета като тазгодишното.За постоянно, с деца особено, обаче трудно би се получило.Аз лично но знаех че три пъти на ден има бусче.По-скоро е два пъти на ден , но не всеки ден от седмицата, а през ден, но може и да има някой, който кара до горе ако има хора допълнително.Все пак автобуса който минава през Храбрино е същия.Иначе до самото Храбрино са през около час от Пловдив като най-ранния е в 5 сутринта, последния към 10 вечерта.Поначало селото не е толкова населно като Марково, където напоследък започнаха да се пръкват разни големи магазини, козметични салони, хотели , населението вероятно гони 8000-10000 и е доста.Строителството на къщи и комплекси е бясно, може населението и 20 000 да стане до 2-3 години, докато в Храбрино заради специфичния релеф няма как да се строи.Е който иска абсолютно равен двор определено Храбрино не е неговото място.Та Марково става много голямо и концепцията живот на село вече му се губи, когато поникнат и купища търговски обекти, започва шумотевица, спират коли, бучат климатици и т.н.

# 604
По-преди по темата съм писала за нашето село Храбрино и предимствата на живота на село.Ние поне за сега ходим само събота и неделя и предпочитаме живота в града през седмицата.Апартамента ни е зад четвъртък пазара и за работа е много удобно защото ни е на близо и ходим пеша.Но тишината на вечерите в селото са рай, особено след тежка работна седмица.Някой гледам беше писал за с.Извор, то наистина е малко селце 3 км над Храбрино, може и пеша за 1-2 часа, зависимост от вървенето да се стига.Там пък е супер тихо, защото е последно село на пътя и реално живеещите постоянно са не повече от 40-50 човека.По-хладно е значително през лятото от града и това е голямо предимство, особено при дълги горещи лета като тазгодишното.За постоянно, с деца особено, обаче трудно би се получило.Аз лично но знаех че три пъти на ден има бусче.По-скоро е два пъти на ден , но не всеки ден от седмицата, а през ден, но може и да има някой, който кара до горе ако има хора допълнително.Все пак автобуса който минава през Храбрино е същия.Иначе до самото Храбрино са през около час от Пловдив като най-ранния е в 5 сутринта, последния към 10 вечерта.Поначало селото не е толкова населно като Марково, където напоследък започнаха да се пръкват разни големи магазини, козметични салони, хотели , населението вероятно гони 8000-10000 и е доста.Строителството на къщи и комплекси е бясно, може населението и 20 000 да стане до 2-3 години, докато в Храбрино заради специфичния релеф няма как да се строи.Е който иска абсолютно равен двор определено Храбрино не е неговото място.Та Марково става много голямо и концепцията живот на село вече му се губи, когато поникнат и купища търговски обекти, започва шумотевица, спират коли, бучат климатици и т.н.
Напълно споделям мнението Ви, че за постоянно с деца е трудно да се живее на село. Моите поне са малки (няма как да пътуват сами), с почти всеки ден са на тренировка след училище/градина. Та за това: през седмицата искам да се наслаждавам на предимствата на града. Но за уикенда пък искам тишина, релакс, а за децата: зеленина да тичат. За това и не харесвам селца с къщи тип дворци/крепости, защото ми се иска децата ми волно да тичат/играят с други деца, а не да сменя стените вкъщи с оградата на село. На пръв поглед ми харесват с.Извор(благодаря за споделената информация за селото, както и Цар Калоян, с.Руен, Горнослав, вилната зона на Куклен.
Някой с преки впечатления от там?

# 605
Цар Калоян и Руен са още по-стръмни, там ми е някак усойно, обикаляли сме ги и двете доста. Гледали сме и в селата, и по вилните им зони... Мнооого е стръмно. Самия Куклен не ме кефи заради КЦМто.
Горнослав е далече относително... 🙄 То зависи в кой край на Пловдив сте де.

За бусчето на Извор - цяла седмица карах след него в 8 сутринта 😁 след обед също има, може би на обед не е всеки ден, това само съм го чувала като инфо не съм го виждала в движение. Не съм го и ползвала де.

# 606
А оправиха ли канализацията на Марково? Защото до колкото аз помня, положението беше трагично...

# 607
Пазара в застой ли е, че нещо няма нови обяви?! Може би хората са спрели обявите си или бързо се продават имотите в Пловдив ...

# 608
Пазара в застой ли е, че нещо няма нови обяви?! Може би хората са спрели обявите си или бързо се продават имотите в Пловдив ...
Май няма "читави" обяви: повечето са повече от половин година на пазара, но с доста забележки имотите, пък на високи цени.
Миналата седмица един продавач се разсърди, че му поискахме документи за собственост(доверие сме му нямали) и отказа да дойде на огледа 🙄

# 609
  • Пловдив
Миналата седмица един продавач се разсърди, че му поискахме документи за собственост(доверие сме му нямали) и отказа да дойде на огледа 🙄
Честно да Ви кажа, и аз не бих дала документи на първи оглед. Не забравяйте, че в тях се съдържат лични данни не само на сегашния собственик, но и на предишните.
При сериозни намерения и предстоящи преговори нещата стоят различно.

# 610
Честно да Ви кажа, и аз не бих дала документи на първи оглед. Не забравяйте, че в тях се съдържат лични данни не само на сегашния собственик, но и на предишните.
За това е хубаво да се разискват нещата , свързани с имота, вкл. и кой какво го притеснява да даде като информация за него. В случая мен не ме интересува името на собственика или данни свързани с него, и те могат да бъдат скрити, залечени като информация. Но пък ме интересува, дали продавачът е собственик и на какво: земеделска земя ли, УПИ ли..има ли законна сграда и каква.
Не ми се губи времето, още повече, когато имотът е извън града, за да разбера тепърва на 2-3 среща, че половината документация не е изрядна или налична.
Всъщност това се и оказва основен проблем при закупуването на парцели и къщи.
Изумява ме и файтът, че и често самите продавачи не знаят какво точно продават..
Да не коментирам, че и посредническите фирми, които предлагат имотите нямат налична тази информация, а им се плаща комисионна, но за какво?
В горепосочения случай, който споделих собственикът не искаше да даде информация за имота и на собствения си брокер?!

# 611
Напълно съм съгласен. След разочарования от неизрядни документи и скрити нередности се отказах да купувам къща и сега съм пред сделка в Каршияка. Дано всичко мине добре, добра цена на добра локация.

# 612
  • Пловдив
Да не коментирам, че и посредническите фирми, които предлагат имотите нямат налична тази информация, а им се плаща комисионна, но за какво?
В горепосочения случай, който споделих собственикът не искаше да даде информация за имота и на собствения си брокер?!
Това вече не е ок. Основаната роля на посредника е да провери имота и да знае какво предлага на потенциалния купувач. За мен подобна агенция и/или брокер просто не са професионалисти.

# 613
Отдавна не съм навестявала темата и затова още не съм се похвалила. Пишех преди време тук, че ще купувам апартамент. Вече съм горд собственик на такъв. Simple Smile
Мислех и кроях други планове, но накрая се случва не това, което планираш, а това, за което имаш авоари.
Та, моите изисквания бяха: новопостроен по възможност апартамент в близост до Панаира, с ТЕЦ, на невисок етаж, най-добре 2 спални, хол и кухня или поне 1 спалня, но другите две стаи отделни.
Изпълних повечето от изискванията. Искаше ми се и другите, но...
Апартаментът не е нов, стара тухла. 1 спалня, хол и кухня отделни, други две сервизни помещения, общо 76, 04 кв.м. Мястото е супер.
Негатив - на 3 етаж от 5, но без асансьор.

Сега предстои основен ремонт, от 0 буквално. Вече страхливо го подкарахме, но сколро ще минем на пълен режим на работа по него. Планът е да е готов до ранната есен на другата година.

# 614
Еми супер и честито! Ще стане и ще сте щастливи в него.
Аз също съм в процес на сделка пак в Каршияка.

Общи условия

Активация на акаунт