Ще имам близнаци! Тема с продължение 35

• 77 839
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
Моля за съвет по-опитните тук - как точно  има(х)те следящи лекари и после отивате към МД и Дяволов за всеки случай. Аз също имах такава идея, вече съм началото на 7 месец, а нищо не съм предприела. Какво е необходимо да нося при Дяволов, колко по-рано сте се срещнали, има ли някакви условия, които е хубаво да имам предвид.
Моят док изражда в Тина Киркова, а ме следи в Афродита (д-р Баев) и много ревностно си ме гледа. Мисля си, че няма какво да дърпам дявола..но... Сега започвам 27гс и ако нещо ни изненадат двамата - какво да правя? Имам повече доверие на МД, ако тръгнат по-рано.
AMAEBG, съжалявам да чуя всичко което ти се е случило в МД, направо нелепо лошо и тъпанарско поведение. Моля те да споделиш, отказаха ли ти да чакат в Щерев, за да се насочиш към МД?

# 91
Моля за съвет по-опитните тук - как точно  има(х)те следящи лекари и после отивате към МД и Дяволов за всеки случай. Аз също имах такава идея, вече съм началото на 7 месец, а нищо не съм предприела. Какво е необходимо да нося при Дяволов, колко по-рано сте се срещнали, има ли някакви условия, които е хубаво да имам предвид.
Моят док изражда в Тина Киркова, а ме следи в Афродита (д-р Баев) и много ревностно си ме гледа. Мисля си, че няма какво да дърпам дявола..но... Сега започвам 27гс и ако нещо ни изненадат двамата - какво да правя? Имам повече доверие на МД, ако тръгнат по-рано.
AMAEBG, съжалявам да чуя всичко което ти се е случило в МД, направо нелепо лошо и тъпанарско поведение. Моля те да споделиш, отказаха ли ти да чакат в Щерев, за да се насочиш към МД?
Не са отказвали да ме чакат, а започнаха едно такова масирано побутване в посока вадене, което много ме подразни. Всеки път се започваше с думите:" Нямаш шийка, ще родиш всеки момент". Имах контракции, нямах шийка и на предложението ми приемете ме и да чакаме, колкото се може повече ( на място в болницата, за да направят и профилактика на дробчетата), получих отказ. Там да стойш и да чакаш, за тях е хабене на ресурс. Отделно ми казаха за цена на престоя ( това от регистратурата), която ме втрещи. Аз съм здравно осигурена, няма да плащам 70 лв за леглоден,  при условие, че са длъжни да ме приемат за проследяване по определена пътека ( преждевременно раждане)-безплатно. И въпреки това, минах консултациите с другия доктор от екипа на Билчев. Др. Григорова ( шефката на Тина Киркова), първо държа се грубо, второ не ми обясни адекватно- защо се налага да извадим децата в първия възможен ( за тях) момент, ами не чакаме до последно, за да си се развият максимално. Отговор не получих и ми стана ясно, че парите са им важни и спешно секцио, не им е изгодно.
 За това си хванах багажчето и при Дяволов. Той ме прегледа( вторник) и ме прие четвъртък- стоях си под наблюдение в МД 13 дни, преди да ми назначат секциото. Иначе при Дяволов съм ходила 4 пъти на консултация, преди да родя при него, прегледа е - 50 лв, не се лигави, не ти прави снимки, не ти казва тегло, а само всичко е наред. Имайте едно на ум, Дяволов е голям чешит. Ако е в добро настроение е чудесен, ако го хванете в лошо-може да ви смачка психически, майките, които бяха по-страхливи, по-нежни души, многа страдаха, заради отношението му. Ако ще раждате при него, той решава, как да родите, няма ама искам секцио, ама не искам. Направи ми добро впечатление, че не те гали с перце, а ти казва всичко, както си е. Не ти набива излишни изследвания, не ти определя прегледи през седмица -две, само защото си с близнаци, не ти пълни главата с евентуални рискове. С очите си, станах свидетел на това, как изгони една майка, която на своя глава беше решила, че ще прави прегледи всяка седмица при него. Ако правиш консултация - носиш изследвания, ако имаш актуални, стари амбулаторни листове не гледа. Той си снема анамнеза и си оглежда всичко.

# 92
9,30 се родиха моите близначки в 33сед.и 5 дни.Едната е 2100 кг. А другата 1600 кг.В ковиози са, но дишаха сами. Дано всичко да е наред.Родих нормално в МД, много съм доволна. 4 дни бях под активно наблюдение.Всички бяха много мили. И съм много доволна. Дано всичко да е наред.

# 93
Честито, Мадлен! Да са ти живи и здрави и след няколко дни да си ги гушкаш вкъщи!

# 94
Честита радост 😊 Да са здрави, усмихнати и много да Ви радват ! Поздравления и на теб 🍀🎀🌹

# 95
  • Бургас
Честити бебоци! Да са много здрави и бързо да ги изпишат. Леко възстановяване на теб.

# 96
9,30 се родиха моите близначки в 33сед.и 5 дни.Едната е 2100 кг. А другата 1600 кг.В ковиози са, но дишаха сами. Дано всичко да е наред.Родих нормално в МД, много съм доволна. 4 дни бях под активно наблюдение.Всички бяха много мили. И съм много доволна. Дано всичко да е наред.

Браво, честито! Да са сте здрави и щастливи и трите!
Всичко ще е наред и моите маймунки се родиха 33та, по 2 килограма.

# 97
  • Варна
Честито! Всичко ще бъде наред!

# 98
  • Варна
Честито, Мадлен! Да са ви здрави и да ви носят само щастие!

# 99
Честити рожбички! Да са живи, здрави и да ги изпишат по-бързо! 🍀
Аз вчера бях на преглед (в Щерев) и се оказа, че от предния преглед (преди 19 дни), шийката ми се е скъсила от над 37 мм до 27 мм. Лекарката ми каза, че иска да ме приеме за десетина дни, за да направим терапията за дробчетста на бебетата и да ме позакрепят. Каза, че не е много страшно, но ако шийката се скъси под 2 см. ще родя. Иначе на касата попитах за каква сума горе-долу става въпрос и ми казаха, че 1 леглоден е 150 лв., но понеже миналата година също лежах за задържане, си спомних, че се плащат само три дни, а останалите един вид са безплатни (ако си по ЗК). Жената от касата ми потвърди. Надявам се терапиите да не се доплащат. Миналата година мисля, че не доплащах. Т.е. плащаш 450 лв. и можеш да лежиш колкото е максимума по клинична пътека. Навсякъде пише, че мин. е 3 дни, но никъде не намерих колко е максимума. Попитах и за възможността да раждам при тях, в случай, че тръгнат да се раждат преди 36 г. с. Казаха ми, да стискам поне до след 28 г. с. Лекарката ми ми каза също, че предния ден е израждала близнаци в 32 г. с. и бебчетата били супер, без никакво проблеми.

# 100
Katrincheto88 - кортикостероиди се правят непосредствено преди раждане, ако такова не се очаква следващата седмица е напълно безмислено да ти правят терапия - тя не би имала ефект, а само странични ефекти.

Е, ще си платиш, това сигурно има смисъл ...

# 101
Аз вчера бях на преглед (в Щерев) и се оказа, че от предния преглед (преди 19 дни), шийката ми се е скъсила от над 37 мм до 27 мм. Лекарката ми каза, че иска да ме приеме за десетина дни, за да направим терапията за дробчетста на бебетата и да ме позакрепят. Каза, че не е много страшно, но ако шийката се скъси под 2 см. ще родя. Иначе на касата попитах за каква сума горе-долу става въпрос и ми казаха, че 1 леглоден е 150 лв., но понеже миналата година също лежах за задържане, си спомних, че се плащат само три дни, а останалите един вид са безплатни (ако си по ЗК). Жената от касата ми потвърди. Надявам се терапиите да не се доплащат. Миналата година мисля, че не доплащах. Т.е. плащаш 450 лв. и можеш да лежиш колкото е максимума по клинична пътека. Навсякъде пише, че мин. е 3 дни, но никъде не намерих колко е максимума. Попитах и за възможността да раждам при тях, в случай, че тръгнат да се раждат преди 36 г. с. Казаха ми, да стискам поне до след 28 г. с. Лекарката ми ми каза също, че предния ден е израждала близнаци в 32 г. с. и бебчетата били супер, без никакво проблеми.

Здравей,

Ти в коя седмица си сега ? Какво се има предвид под "закрепи" ? Имаш ли контракции ?

# 102

Здравей,

Ти в коя седмица си сега ? Какво се има предвид под "закрепи" ? Имаш ли контракции ?

В момента съм в 25+1 г.с. Иначе контракции си имам още от края на 4-ти - началото на 5-ти месец. За тях още от тогава пия Магнезиев Диаспорал 300 / 2*1/ и от време на време Но шпа /само ако има нужда/. Иначе от вчера ми добавиха и Утрогестан /2*2/. А за терапията за бебчетата, преди време бях чела, че по-често се прави на няколко пъти /2-3 пъти/ от около 26-та г.с. Но разбира се, само ако има индикации за риск от преждевременно раждане. Лекарката ми явно иска да направим терапията точно така - на няколко пъти, защото каза: "Да започнем с първите кортико стероиди". В четвъртък ще ме приемат и ще пусна инфо, в случай, че на още някой му се наложи да се чуди за цени, медикаменти, схеми на прилагане и т.н.

# 103
Katrincheto88 - това е коментирано в другите теми за проблемна бременност, но не е желателно изобщо да се повтаря терапията с кортикостероиди, камо ли три пъти. В някои държави е буквално забранено. Заради страничните ефекти, които са си сериозни. Това не е нещо, което се прави ей така, за всеки случай.

На твое място бих потърсила второ мнение. Това е доста аматьорски и нехаен подход, да слагат стероиди за добър ден, та дори и опасен.

Първите, може да има предвид първата инжекция, защото те са 2 за Дексаметазон и 4, ако е Флостерон, но ... коя е тази лекарка изобщо?

# 104

Здравей,

В момента съм в 25+1 г.с. Иначе контракции си имам още от края на 4-ти - началото на 5-ти месец. За тях още от тогава пия Магнезиев Диаспорал 300 / 2*1/ и от време на време Но шпа /само ако има нужда/. Иначе от вчера ми добавиха и Утрогестан /2*2/. А за терапията за бебчетата, преди време бях чела, че по-често се прави на няколко пъти /2-3 пъти/ от около 26-та г.с. Но разбира се, само ако има индикации за риск от преждевременно раждане. Лекарката ми явно иска да направим терапията точно така - на няколко пъти, защото каза: "Да започнем с първите кортико стероиди". В четвъртък ще ме приемат и ще пусна инфо, в случай, че на още някой му се наложи да се чуди за цени, медикаменти, схеми на прилагане и т.н.

Аз съм 26+2 г.с., шийката ми е 3.3см, пия магнерот 3х2, нямам контракции, а единични стягания на ден. Казаха ми да следя колко пъти ритат... 20пъти на ден било ОК. Не е ставало дума за преждевременно раждане. По-скоро за това дали ще успее плацентата да ги изхрани до 35г.с. Още не съм почнала със  записи на тонове. Във Варна преди 35г.с. можеш да родиш само в АГ. Но престоя за задържане в частна клиника МД по здравна каса е 70лв на ден.

Ще се радвам да споделяш инфо.

Общи условия

Активация на акаунт