Срамежлив и самотен

• 15 155
  • 365
  •   1
Отговори
# 150
Не сте прави, да знаете.
Жовотът не е благотворително дружество, но това не значи, че не трябва да се помага на хората, които имат нужда.

Как да му помогнем? Ти какво предлагаш?

# 151
това е само едно от многото ми произведения,другите са доста по-романтични

Яка конкуренция си на вогоните.

# 152
Не сте прави, да знаете.
Жовотът не е благотворително дружество, но това не значи, че не трябва да се помага на хората, които имат нужда.

Как да му помогнем? Ти какво предлагаш?
Не знам, аз ако знаех как се решават такива проблеми, първо себе си щях да оправя 😉

# 153
Първо, трябва добър и опитен редактор.

Абе моля ви, спрете да пишете, сублимирайте си либидото с вдигане на щанги, таман ще отслабнете. Писането не е за всеки. Или ако толкоз ви напъва за поезия, напишете я на стената на тоалетната и си турете телефона, може и някой да ви звънне...

# 154
  • Fairbanks, Alaska
Black cat, не визирам този форум. Тук са майките с децата. Това не е неговата таргет-група. Защо не пробва в сайтовете за запознанства? Там е по-вероятно да оценят стиховете му.

# 155
  • Sofia
Black cat, не визирам този форум. Тук са майките с децата. Това не е неговата таргет-група. Защо не пробва в сайтовете за запознанства? Там е по-вероятно да оценят стиховете му.

Далеч не всички жени, пишещи в раздел "Семейни отношения", са с деца. Аз, например, нямам все още. Peace
Пък и имам усещането, че авторът изобщо не би имал против самотна майка с деца за потенциална връзка.
А жените навсякъде са едни и същи. Няма как "ние" да сме различни от тези в сайтовете за запознанства, баровете и дискотеките.

# 156
И сега дали разбра какво не му е наред от всичките подигравки?
Ти разбра ли какво не му е наред?
Аз също прегледах старите мнения и си припомних, че сме си говорили с автора в тема в "татковци" Simple Smile

Принципно имам потенциален проблем само с един аспект от характера на автора, но този аспект до момента не е бил засегнат пряко в темата, така че ще се въздържа от коментар.

Не можете да отречете, че съм дал the benefit of the doubt на човека. От тук насетне дали ще последва съветите ми или ще продължи да се опитва да си менка картинки от дъвки турбо в бг мамма си е негова работа.

Не знам животът дали е благотворително дружество, но когато човек се държи мило с някого, единствено когато може да извлече лична полза от тази работа, не виждам с какво точно е по-добър от т.нар. "добри момчета" (или nice guys), за които си говорихме по-рано със сирената Simple Smile

# 157
Никакви компромати не са това.

Тъй като се интересувам от поезия, пуснах Гугъл и му намерих стиховете. Там вече е интересно.

Кое е интересното-че съм излял душата си,че съм романтичен

Това е твое, нали?

http://www.bukvite.bg/poem.php?docid=97580

Ами интересно е - определено...

да,мое е

Не видях романтика. Видях омраза, песимизъм, скрита агресия, към жените май.
Омразата най се набива на очи.
Колкото до наднорменото тегло.
Ако това те кара да се чувстваш допълнително зле, направи нещо по въпроса. Но го направи заради себе си.
Човек трябва да се обича какъвто е. Или да стане такъв какъвто иска.

# 158
Явно вече всичко може да се публикува.
Не се мъчете, не мъчете и другите с опитите за поезия. "Канализирайте" енергията по други "канали" 😎

# 159
Няма кой да вземе под ръчичка автора и да го бута в социално приемлива посока. Трябва сам той да си свърши работата. Ако е с проблемни кила - да направи усилия да посмъкне. Полът, тестостеронът, мускулите, ръстът играят в негова полза. След една година може да е неузнаваем, а промяната в теглото ще доведе и до промяна в самочувствието, по-добър тонус и най-вероятно по-добро психическо състояние, защото затлъстяването мъчи на много фронтове, не е само естетика, а обърква и хормоните. Жал ми е, че е бил пренебрегнат от родителите си толкова години и се е достигнало до това ниво на занемаряване във всяка една сфера.

За срамежливостта ми харесаха съветите на бгтатко, но няма да е зле да се работи и с психолог. Нещата хич не звучат на ниво "дерзай, ще срещнеш твоето момиче" и като лош късмет. Вътрешният му свят е заразен с тези изкривени представи за феи и курви, а жените не горим от желание да бъдем напъхани насила в нито една от тези роли.

# 160
Жал ми е, че е бил пренебрегнат от родителите си толкова години и се е достигнало до това ниво на занемаряване във всяка една сфера.

За поезията - по принцип е странно поезия да се тълкува буквално, по същината си представлява изливане на някаква хипертрофирала по интензивност емоция. Иначе ако така ще правим психопрофили на база поезия, ще трябва да обявим Силвия Плат не за чувствително момиче с крехка психика, а за огнено зомби от Игра на тронове (това на база Лейди Лазар). Приказките за "псевдожените" не бяха никак мили, но и бая обиди и подигравки отнесе, така че да допуснем, че е провокирано.

От там насетне - какъв е, що е, човек няма много контрол над тези неща. Дебелият може да отслабне, хилавият да спортува, необразованият да чете, а този, на когото му миришат краката, да почне борба с гъбичките. Могат, но не го правят. Единици са тези, които ще си направят пълна промяна на физиката, психиката или интелекта и никой от тях не е започнал с това, че в бг-мамма са му се изредили да му се присмеят. Доста по-силен тригер е нужен за подобни неща.

Успехите се постигат с малки стъпки и обозрими цели, които ако бъдат покорени, са последвани от малко по-амбициозни и т.н. и т.н. Който тук е постигал нещо от типа на това да отслабне ей така 30 кг (не се брои пред и след родилно тегло, където се губят по 10 кила плод и плацента при раждането само) или да си промени коренно характера и нагласите към живота чрез "ходене на психолог", нека се изказва авторитетно. Но в темата по-скоро видях много хора, които по-скоро чакат някой мъж да се появи на бял кон, за да им реализира мечтите. Аз лично макар да нямам проблемите на автора, имам други проблеми (примерно ефективност, организация на деня, концентрирана работа и ефективна почивка вместо губене на време, по-висока производителност и т.н. и т.н.), които все не успявам да преборя, макар че на теория знам какво е нужно. Та не мога да му се присмея или да кажа просто да престане да бъде себе си.

Мога да му пожелая успех и малки стъпки, простички цели, да се учи от грешките и неуспехите си и най-вече да има късмет, защото това е основното решение на повечето "успели" в това, в което той е неуспял.

# 161
bgtatko81, ами значи съм авторитет Mr. Green
Свалила съм вече 43 кг. Остават още 7-8.
Та смея да кажа, че поназнайвам, щом съм успяла, че и задържала, че и продължавам да свалям.
Човекът каза, че имал няколко излишни кила. Ако са пет, дори и 10 не са проблем. Не е казал, че са 30, това бяха догадки на други потребителки.
Наднорменното тегло си е жива болест, но се изисква не само желание и правилна мотивация, но и знание.
На авторът не са му проблем нито теглото, нито заекването.
Проблемът му е собственото му отношение към самия себе си.
Ако смята теглото си за пречка в отношенията си с жените, то тогава значи ли, че всички дебели мъже и жена са девствени и самотни? Не. Има хора се приемат каквито са. Има хора са комплексирани заради външния си вид, но пак надскачат себе си и не са сами.
Имах колега,висок 175 някъде и 140 кила. Харесах го за кратко. Колкото и странно да звучи. Да, огромен дебел мъж, но не беше само сланина, беше и доста мускулест. И в никакъв случай не беше смотан. Имаше си самочувствие и не му дремеше от килата. И винаги му е вървяло с жените.
За стихотворението - аз не съм фен на стихотворение или поезия, но не ми допадна. Мое мнение.

# 162
Четете ли новините, какво правят Nice Guys, когато ги стегне шапката...ей затова са ми толкова противни някои типове мъже - защото за някакви недопечени бози в главата си накрая може да станат убийци. Мисленето и саморедакцията спасяват животи. Отглеждането на криви мисли води до катастрофи.

# 163
бгтатко, каква Силвия Плат, що за сравнение... Някои творби са си точно буквални. Казала му някоя, че иска да останат само приятели, и затова я мразел, но не съвсем. Значи стига до някъде и не е толкова срамежлив. Истински срамежливият няма и да стигне до тази тъй "любима" на мъжете фраза на отказ. Simple Smile

За килата съдя от снимката в сайта с поезията, има и други онлайн. Не са 2-3 излишни килограма. Познавам хора, отслабнали значително - е не става с мрън-мрън, искат се и действия. Знам, че не си фен на психолозите, но в случая си мисля, че могат да му помогнат да се поочупи. За кардинална промяна никой не говори.

# 164
Ох, като сте се заяли с тези килограми... Не това му е най-големият проблем на момчето.
Пълно е по улиците с дори прекалено дебели мъже и фини жени и деца край тях...
И манекен да стане, това изобщо няма да му помогне в отношенията с жените. Като че ли всички вие сте се омъжили за мъжете си заради стройните им и дълги крака, премрежения поглед и стегнатото дупе... Или търсехте други качества май?
Но ако има съвсем загорели, да им дам координати на доста добре изглеждащи мъже – стройни, спортуващи и т.н. Ама и те са в отбор "Стар ерген" и също страдат, че са сами... Защо ли?

Общи условия

Активация на акаунт