Срамежлив и самотен

• 15 144
  • 365
  •   1
Отговори
# 210
Нищо няма да можете да прецените по тези неща, поне не и същественото.

Както е казал мечо Пух, най-същественото е невидимо за очите 😉
Казал го е Малкият принц Wink

# 211
Тамън мислех да втъкна и аз за малката разлика между Мечо Пух и Малкия принц, ама нейсе. То няма особено значение в сегашния казус.
Авторът се изплаши, ни вопъл, ни стон.

Бг-татко, много е важно мъжът до жената да може материално да се грижи за семейството си. И ще ти кажа защо. Защото мъжът губи уважение в очите на жената, когато се държи като мекотело.
На един такъв много готин тип (все още смятам, че е добър човек, забавен) му давах шанс и го подкрепях в трудни моменти дълги дълги години. Все го разбирах как не си попада на мястото, и как все не може материално да се закрепи, да дръпне, как все не е неговото нещо, този му е виновен, онзи, па криза, па нам кво. Ами, след мислене цели 2 години и поредица от разочарования и липса на подкрепа в ключови за нас моменти, му посочих пътя, изнесох му багажчето и по живо, по здраво.
Накрая осъзнах, че не го обичам вече не заради постоянната му липса на пари, а защото бях загубила уважение към него. А мъж, който не уважавам, няма как и да обичам и да е мой партньор. Та така. Има мъже, които цял живот не успяват да дадат ряз, да действат, да поемат отговорност за собствения си живот, пък камо ли за семейство. По една или друга причина, разбира се, хората сме различни. Но това не ги оправдава. Защото в крайна сметка всички живеем в един свят на материална реалност и както можем да се хилондрим, забавляваме, да пишем поезия и глупотевим с приятели, трябва да можем и да сме адекватни на реалността. Никой на никого не е длъжен, но факт е, че мъжът и жената имат различни роли в двойката и всеки от нас трябва да може добре да поема своята част от двойката.

И ако щеш вярвай много жени надушваме точно това в мъжете (очевидно не от първи път, но се учим, нали) – дали могат или не могат да са адекватни на ролята си в двойката. Респективно "победители" – силни, стабилни, с достойнство. Да са мъже, а не мамини синчета, лигльовци, мекотели, играчи, чукачи и тем подобни персонажи, мога много да изброявам.

Така че след тази дълга тирада, смятам, че топката е в Автора. Ако той не харесва себе си, ако не е уверен, няма ясна визия какво иска за себе си, няма да го забележи и подходящата за него жена. А всъщност той не е толкова захлюпен колкото иска да си мислим. Съвсем си общува нормално с жени според мен, че чак да тренира. Мен ми се струва, че е мързелив. Simple Smile Мързи го да общува, да се оглежда, да учи света.

# 212
Разбира се, че (за някои) е по-лесно да се обвиняват другите, отколкото да се вземе живота в ръце.

# 213
  • Fairbanks, Alaska
Basila, тогава не мога да разбера как след като почти 11 години имах стабилна работа никоя не се закрепи за мен. А едни се взеха буквално за три месеца, това пак на същата работа. Септември 2017 се запознаха, януари тя забременя, и преди 25 дни роди.

И още нещо-да предложим, че излизаш на първа среща с мъж. Ама виждаш, че не умее да води разговор, получават се паузи. Освен това нямаш тръпка към него. Ще излезеш ли на втора среща?

# 214
Basila, тогава не мога да разбера как след като почти 11 години имах стабилна работа никоя не се закрепи за мен. А едни се взеха буквално за три месеца, това пак на същата работа. Септември 2017 се запознаха, януари тя забременя, и преди 25 дни роди.
Кое не разбираш?

Цитат
И още нещо-да предложим, че излизаш на първа среща с мъж. Ама виждаш, че не умее да води разговор, получават се паузи. Освен това нямаш тръпка към него. Ще излезеш ли на втора среща?
Аз със сигурност не. И дружките ще предупредя, ако вземе да звъни повторно.

# 215
  • Sofia

Защо, ако няма тръпка към даден мъж, която и да е жена ще иска да излиза с него на романтични срещи? Въпросът е риторичен.
Трябва да има някакво зачатъчно привличане и симпатия – пък дали ще прераснат в нещо повече, това времето ще покаже.
Е, освен ако жената не иска да си бъдат само приятели – тогава не е изключено да приема офертите му за излизане, колкото да се разнообрази. Но при този сценарий, обикновено нещата са ясни и за двамата участници.

# 216
  • Fairbanks, Alaska
Продължаваме с втория цитат-да предположим, че това се трупа във времето. Примерно събрали са се 10 поредни неуспеха. Според теб ще има ли мотивация да продължи да пробва, при условие, че вече предварително знае как ще мине срещата?
Приемаме, че според него всичко е наред, но според жените има много да наваксва.

Black cat, ако кажа, че има тръпка, тогава той ще получи шанс, и най-малкото жената ще му посочи къде бърка. А това са предпоставки към промяна.

# 217
  • Sofia
Според теб ще има ли мотивация да продължи да пробва, ...

А каква друга алтернатива има? Съвсем сериозно питам.

# 218
  • Fairbanks, Alaska
Другата алтернатива-ще се затвори в себе си, ще пуска от време на време такива теми и до там.

# 219
  • Sofia
Да, де, демек – ляга и мре без време...

# 220
Да, де, демек – ляга и мре без време...
Или чака някоя да го намери, да го съжали в наивността си и да го вземе със всичките му емоционални багажи.

# 221
  • Fairbanks, Alaska
Аниш, и най-смотаната да е, няма да го вземе.

# 222
Не бъркай смотана с наивна. Виждала съм го случая, а така като чета другите момичета по темата, мисля че и те са виждали подобни истории.

# 223

И? Каква ти е тезата? Какво, като не го вземе, има много невзети стари ергени, така си остават, нищо ново под слънцето.

# 224
  • балша
Забавна дискусия се получи,но има една тънка линия-никой не ме познава лично и не знае повече за мен,аз не съм допускал жени в живота си,а не те мен.Което беше грешка,осъзната късно.И повярвайте - има жени,които са ме харесвали,колкото и да не им се вярва на някои лелки тук

Общи условия

Активация на акаунт