"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 40

• 48 198
  • 753
  •   1
Отговори
# 555

Здравейте,
Приди няколко дни споделих с Вас,че.. /цитирам дословно/
Последният ми цикъл беше на 04.12.2018г. Предполага се, че около 18.12./19.12.2018г. би трябвало да бъда в овулация, тъй като цикалът ми е през 28/29 дни ванаги редовен. С мъжа ми правихме се*с последно на 14.12.2018 г. И той свърши в мен.
Предполага се, че трябва да ми дойде на 01./02.01.2019 г.
От 2 дена усещтам тъпа болка ниско в корема и постоянно ми се спи.Нямам твърди гърди и не ми се гади. Възможно ли е да съм забременяла преди овулацията? Или това неразположение е просто предменстуално?

Отговорите на някои от Вас бяха, че вероятността за забременяване би била нищожна. След като изчетох всичко за Овулацията и Аз бях сигурна, че това нещо е невъзможно.
След закъснение на МЦ с 4 дни тази сутрин си направих тест.
И все още съм в шок.
Та...не винаги трябва да се доверяваме на доказани и научни факти. Понякога Господ знае по-добре как да станат нещата..
Вярвайте момичета и ще видите 2-те черти...Успех!

# 556
  • София
"Предполага се, че" не е термин за доказана овулация. Така че в случая забременяването не е някакво чудо невиждано. Контактът си е бил във фертилните дни и по никакъв начин случилото се не оборва доказани научни факти.
Иначе честито!

# 557
"Предполага се, че" не е термин за доказана овулация. Така че в случая забременяването не е някакво чудо невиждано. Контактът си е бил във фертилните дни и по никакъв начин случилото се не оборва доказани научни факти.
Иначе честито!

Точно и Аз затова писах тук.. Надявайки се да има по-компетентни от мен. Но след като и тук бяха на същота мнение се съгласих. И да, многао си правя, че терминът на овулация се мени и аз точно това казах, че не винаги трябва дя вярваме на доказателства, защото по иначе докязани факти нямаше да пиша сега тук... Не разбирам защо коментираш, като иначе се долавя някакво нападане от твоя страна..Ака не си ОК с коментара ми просто го подмини.
Аз за първи път се сблъсквам с такова нещо и е нормално да не съм в час с много неща..

# 558
  • Варна
Напротив, на доказателствата се вярва, предположенията приемаш с едно наум. Вярно, вероятността не е била голяма, но я е имало. Възможно е по принцип да си с ранна овулация, ако никога не е следена и доказана няма как да го знаеш, а може и в конкретния цикъл да е подранила. Възможно е също просто сперматозоидите да са оцелели 4-5 дни.
Честито и от мен.

# 559
Heyly, ако не си засичала овулация по някакъв начин, то няма гаранция, че тя не е настъпила по-рано или по-късно. Така че не може да се говори кога ти е била овулацията. Когато и да е била сте я хванали Wink
Честито!

# 560
Хейли, недей така с лошо! Всеки има право да коментира, нали затова си “разкриваш” душата все пак? Думата доказателства е ябълката на раздора по смисъла на това, че не може първо да се предполага определена дата на О, нито с БТ, нито с ФМ доказана или мерена, а след това да определяш ситуацията за изключение от научността!

Просто се зарадвай! Ама истински! Едно честито и от мен! Пухкав финал желая!

# 561
Просто съм в шок, Та ние пробвахме за първи път миналия месец..Не вярвах, че ще стане толкова бързо и просто не знам какво да правя сега... 😮

# 562
Чети на глас последните три коментара, дишай дълбоко и не скачай много ^^ Всичко ще бъде наред!

# 563
Heyly

Според мен момичетата по-скоро са се изсмели на факта,че имаш симптоми на бременност 3 дена след овулация.
За протокола-недей да казваш,че си знаела,че си бременна,защото ти се и спяло и тн.Толкова скоро след "опита",не е било от бременността,а просто съвпадение Simple Smile Казвам го с добро.По този начин се заблуждават много момичета и почва на бременността да се преписват всякакви симптоми-от болки до запушен нос.
За протокола-моя цикъл върви с твоя,ние също правим опити,и аз усещах този месец тъпа болка и много ми се спеше от рано ,но не съм бременна Simple Smile

# 564
Heyly

Според мен момичетата по-скоро са се изсмели на факта,че имаш симптоми на бременност 3 дена след овулация.
За протокола-недей да казваш,че си знаела,че си бременна,защото ти се и спяло и тн.Толкова скоро след "опита",не е било от бременността,а просто съвпадение Simple Smile Казвам го с добро.По този начин се заблуждават много момичета и почва на бременността да се преписват всякакви симптоми-от болки до запушен нос.
За протокола-моя цикъл върви с твоя,ние също правим опити,и аз усещах този месец тъпа болка и много ми се спеше от рано ,но не съм бременна Simple Smile

Най-интерестото сега е, че нямам никакви симптоми... дори нямам подут корем..не ми се гади.. нищо..нищичко..освен тъпа болка ниско долу..която я имам винаги преди М или от студеното време..
На теб успех...

# 565
Дните на цикъла винаги се броят от първият ден на М, а не след нея. Продължителността на цикъла е броят на дните от първия ден на М до първият ден на следващата М.
     При цикъл с продължителност 28 дена, овулацията настъпва около 14ти ден от началото на М , така че няма вероятност да си забременяла от контакт на 8ми ден. , освен ако поради някаква причина овулацията ти не е подранила този месец.
     За да си спокойна, утре с първа урина си направи един тест за всеки случай, и занапред използвайте контрацептиви, тъй като прекъснатият полов акт не е най-надеждния начин за предпазване от бременност.
      За симптоми е твърде рано, ако има такива , те се появяват след закъснение, а не на следващият ден от акта. По-скоро болката в гърдите се дължи на хормоните.

Послушах съвета Ви тази сутрин направих тест с първа урина, показа една чертичка - отрицателен.Цикалът ми трябва да дойде след 5 дни. Гърдите не ме болят, но са уголеми зърната.Дали подраних с теста?

# 566
Heyly

Най-интерестото сега е, че нямам никакви симптоми... дори нямам подут корем..не ми се гади.. нищо..нищичко..освен тъпа болка ниско долу..която я имам винаги преди М или от студеното време..
На теб успех...

До колкото знам,гаденето започва към 2-ри месец,като пак е строго индивидуално.Трябва ли да е подут корема?Това дори не го бях чувала.
Същата ли е болката,абсолютно,съвършено същата?
Ей това винаги съм се чудела като казват,че е симптом на бременност Simple Smile

# 567

Здравейте не знам за тая тема ли съм или не но отдавна чета вашите публикации.Значи искам да попитам ние с моя мъж вече 8/9 месеца се мъчим за бебе но нещо не се получава....... пък от както имам цикъл винаги преди да ми дойде 7/8 дена преди това имам болки в гърдите . но сега остават 4 дена и никакви болки нямам. на какво може да се дължи това.

# 568
Vervam, втори месец започва някъде след закъснението, т.е. жените разбират, че са бременни в началото на 2ри месец. Гаденето най-често започва 6-8г.с., т.е. между средата и края на 2ри месец, когато вече хормоналните промени са големи и съответно предизвикват гадене. 

# 569
Vervam, втори месец започва някъде след закъснението, т.е. жените разбират, че са бременни в началото на 2ри месец. Гаденето най-често започва 6-8г.с., т.е. между средата и края на 2ри месец, когато вече хормоналните промени са големи и съответно предизвикват гадене. 

Да,наистина,като се замисля втория месец си е някъде след закъснението при повечето жени.На мен цикъла в момента ми е доста кратък и за това си го смятам спрямо мен мааааалко по-натам.
А пък някои жени изобщо нямат и гадене. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт