"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 40

• 48 192
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
А някои имат още от преди овулацията да настъпи. 😉😜

# 571
  • София
Имам 2 бременности, първата до 9г.с., от втората имам детенце. И при двете не съм имала нито гадене, нито повръщане, нито вкусовете ми се промениха....

# 572
Дните на цикъла винаги се броят от първият ден на М, а не след нея. Продължителността на цикъла е броят на дните от първия ден на М до първият ден на следващата М.
     При цикъл с продължителност 28 дена, овулацията настъпва около 14ти ден от началото на М , така че няма вероятност да си забременяла от контакт на 8ми ден. , освен ако поради някаква причина овулацията ти не е подранила този месец.
     За да си спокойна, утре с първа урина си направи един тест за всеки случай, и занапред използвайте контрацептиви, тъй като прекъснатият полов акт не е най-надеждния начин за предпазване от бременност.
      За симптоми е твърде рано, ако има такива , те се появяват след закъснение, а не на следващият ден от акта. По-скоро болката в гърдите се дължи на хормоните.

Послушах съвета Ви тази сутрин направих тест с първа урина, показа една чертичка - отрицателен.Цикалът ми трябва да дойде след 5 дни. Гърдите не ме болят, но са уголеми зърната.Дали подраних с теста?

Посъветвах те да направиш теста 14 дена след рисковият контакт, тъй като денят на О понякога се променя, а според нея и продължителността на цикъла. Щом тестът е отрицателен 14 дни след контакта, вероятността да си бременна е в действителност нищожна. Успокой се и си изчакай М и занапред използвай по-сигурни методи за контрацепция за да нямаш повече такива главоболия  Peace

# 573
Просто съм в шок, Та ние пробвахме за първи път миналия месец..Не вярвах, че ще стане толкова бързо и просто не знам какво да правя сега... 😮

Здравей и аз съм в същото положение, това ми е теста от тази сутрин. Предишните  бяха с доста по бледи черти. Аз също не мога да разбера кога е станало. Последната ми М беше на 01.11.18 имам доста нередовен цикъл , защото съм т Поликистозни яйчници иникога не знам кога ще ми дойде пак, първия път стана след 2 години опити. На 01.12 започнахме да правим опити с мъжа ми и колкото и странно да ми звучи, към края на месеца започнаха страшно много за ме болят гърдите и определено пораснаха,за това реших да си направя тест и беше с доста бледа черта. Днес е доста  неситена. Ще изчакам още малко и ще отида на лекар и се надявам да потвърди прекрасната новина на това чудо станало от първия път. Успех на всички!!!

# 574
Честитоо!
[/b]
Просто съм в шок, Та ние пробвахме за първи път миналия месец..Не вярвах, че ще стане толкова бързо и просто не знам какво да правя сега... 😮

Здравей и аз съм в същото положение, това ми е теста от тази сутрин. Предишните  бяха с доста по бледи черти. Аз също не мога да разбера кога е станало. Последната ми М беше на 01.11.18 имам доста нередовен цикъл , защото съм т Поликистозни яйчници иникога не знам кога ще ми дойде пак, първия път стана след 2 години опити. На 01.12 започнахме да правим опити с мъжа ми и колкото и странно да ми звучи, към края на месеца започнаха страшно много за ме болят гърдите и определено пораснаха,за това реших да си направя тест и беше с доста бледа черта. Днес е доста  неситена. Ще изчакам още малко и ще отида на лекар и се надявам да потвърди прекрасната новина на това чудо станало от първия път. Успех на всички!!!

# 575
Здравейте мили момичета! След като прочетох доста по темата реших и аз да пиша. Имам детенце на 9г. От този месец опитваме да имаме второ детенце.Първия път стана случайно,непланувано и почети на магия след като по стечения на обстоятелсвата бяхме правили само веднъж секс и уж се пазихме😀. Така че не мога да кажа ,че имам много опит в бебеправенето. Та...за последно ми дойде на 12.12.2018. Бебеправихме на 18,20,24,26,27,31 декември.Присъщо е за мен да ме болят гърдите 5-6 дни преди М. Но този път се случва нещо много странно... Те запичнаха да ме болят адски много още от 27ми,та до момента вече не мога да ги докосна...Болката е точно каквато беше когато трябваше да кърмя. Може да звуча глупаво,но не си внушавам със сигурност ,защото не храня някакви надежди,че хоп и бебето ще стабе веднага! Имам 5 дни до М. Знам че е прекалено рано но от нетърпение направих днес тест,който е отрицателен. Кръвен в момента нямам възможнист да правя. Не искам да гадаете дали съм бременна или не... Не очаквам това от вас. Просто исках ей така...да споделя с вас. Много искам това детенце....Пожелавам късмет на всички,които очакват като мен,защото е ужасно ужасно мъчително!

# 576
Твърде рано си направила теста. Най-добрият съвет е да изчакаш закъснение и тогава да направиш тест. Но ако си твърде нетърпелива може да пробваш и ден-два преди датата. Peace

# 577
  • Sofia
Когато при мен се появиха толкова рано тези нетипични за ПМС болки в гърдите, след около седмица тестът беше положителен.
Разбира се, не искам да давам напразни надежди, само споделям.

# 578
Здравейте! И ние с моя съпруг пробвахме да си направим бебе предния месец, та сега чакам да ми дойде (или да не ми дойде). Последния ми цикъл беше на 11.12, предполагаема овулация на 24-25.12. Опит правихме на 23.12. По принцип имам редовен цикъл с изразено ПМС. От около година буквално мога да усетя кога съм в овулация, по една специфична болка, която трае 2-3 дни. Гинеколожката ми каза, че е нормално предвид това, че съм във фертилна възраст.
2-3 дни след опита за бебе имах много странни "симптоми" - виене на свят, стомашни болки, умора. Естествено, че съм си въобразявала, няма начин да е било свързано. Единственото странно от тогава до сега, което не си въобразявам е много обилно течение, но то също може да е причинено от доста други неща.
Очаквам цикъла си утре (макар, че според мен овулацията беше на 23-24 и би трябвало да ми подрани). Този месец за разлика от другите гърдите не ме болят изобщо. Единственото ПМС е болка в кръста и яйчниците от 2-3 дни.
Лошото е, че ако се е случило чудото, ходих на сауна и пих доста вино този месец (по принцип не пия, но заради празниците)...
П.С.: Просто ми се искаше да споделя с някой, който е минал или минава през това, не очаквам да сте ми тестове Simple Smile

# 579
Можеш да направиш тест още днес, щом си нетърпелива. Най-ранните симптоми на бременност могат да се появят около датата на очакваната М, но те са като симптоми на ПМС и трудно могат да се различат. След О няма как да има симптоми на бременност, защото и да има оплождане, бременност все още е настъпила. Тя настъпва, когато оплодената яйцеклетка се прикрепи в матката. Успех!

# 580
Цял живот съм имала усещане, че при мен нещата ще станат от първия път и за това съм се пазила много през годините. Сега обаче не искам да се разочаровам и да изпадам в крайности и макар да съм много нетърпелива ще изчакам няколко дни и така ще направя тест (в случай че не ми дойде).
Искам да попитам защо не може да се забременее извън овулацията? Имам позната която твърди, че е забременяла броени дни преди месечния й цикъл и такава, която твърди, че е забременяла непосредствено след като е свършил цикъла й. Всички знаем, че има и нищожен 1% шанс да се забременее дори и по време на цикъл. Разбирам доста добре самия механизъм на зачеването, но яйцеклетката не се ли заформя още с умирането на неоплодената такава? Какво значи "доказана овулация"?

# 581
  • София
След като ти е ясен механизма на зачеване, значи знаеш, че за да се получи оплождане е необходимо да има зряла яйцеклетка. Просто телата ни не са швейцарски часовник, съответно овулацията не се случва винаги по учебник, понякога може да подрани, а друг път да е късна, съчетано с потенциалния живот на сперматозоидите (в общия случай 48часа, но има такива, които оцеляват до 5 дни), ето ти го обяснението за забременяване извън стандартната "овулация".

По твоя казус-направи си тест, не боли. Минали са достатъчно дни. Всички преди да започнем опити си мислим, че ще стане "от раз", ама реалността е друга, стискам палци!

# 582
След като ти е ясен механизма на зачеване, значи знаеш, че за да се получи оплождане е необходимо да има зряла яйцеклетка. Просто телата ни не са швейцарски часовник, съответно овулацията не се случва винаги по учебник, понякога може да подрани, а друг път да е късна, съчетано с потенциалния живот на сперматозоидите (в общия случай 48часа, но има такива, които оцеляват до 5 дни), ето ти го обяснението за забременяване извън стандартната "овулация".

По твоя казус-направи си тест, не боли. Минали са достатъчно дни. Всички преди да започнем опити си мислим, че ще стане "от раз", ама реалността е друга, стискам палци!

О,не е така,аз винаги съм си мислела,че няма да стане доста дълго време.
Без да имам причина за това,просто си го знаех.Нито съм знаела майка ми кога е забременяла,че да направя връзка,нито съм имала дори минимални проблеми през годините.
Знаех си го още преди да почнем да правим опити и когато не стана още първия месец ревах много , всички ме упрекваха,да се стегна,че е минал едва един месец,но аз предчувствах,че пътят ще е дълъг.И така и стана-3 годни вече минаха Simple Smile

Относно въпросът за овулацията-тогава се отделя зряла яйцеклетка,живее няколко часа до дни и след това отново не може да бъде оплодена.За това оплождане може да се случи само при доказана овулация Simple Smile Няма яйцеклетка-няма бременност .

# 583
Пожелавам успех на всички момичета! След моето дълго закъснение в крайна сметка се оказа, че наистина не съм бременна. Посетих лекар (д-р Димитров) , който се натъкна на киста в левия яйчник. Започвам лечение пък дано скоро то да приключи успешно. Дано бързо се спука и скоро да започнем бебеправенето.

# 584
Здравейте! И ние с моя съпруг пробвахме да си направим бебе предния месец, та сега чакам да ми дойде (или да не ми дойде). Последния ми цикъл беше на 11.12, предполагаема овулация на 24-25.12. Опит правихме на 23.12. По принцип имам редовен цикъл с изразено ПМС. От около година буквално мога да усетя кога съм в овулация, по една специфична болка, която трае 2-3 дни. Гинеколожката ми каза, че е нормално предвид това, че съм във фертилна възраст.
2-3 дни след опита за бебе имах много странни "симптоми" - виене на свят, стомашни болки, умора. Естествено, че съм си въобразявала, няма начин да е било свързано. Единственото странно от тогава до сега, което не си въобразявам е много обилно течение, но то също може да е причинено от доста други неща.
Очаквам цикъла си утре (макар, че според мен овулацията беше на 23-24 и би трябвало да ми подрани). Този месец за разлика от другите гърдите не ме болят изобщо. Единственото ПМС е болка в кръста и яйчниците от 2-3 дни.
Лошото е, че ако се е случило чудото, ходих на сауна и пих доста вино този месец (по принцип не пия, но заради празниците)...
П.С.: Просто ми се искаше да споделя с някой, който е минал или минава през това, не очаквам да сте ми тестове Simple Smile
                                                                                 Аз съм в същото положение. Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт