"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 40

• 48 177
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
И аз си мислех, че ще забременея от първия път, но не се случи при нито една от двете бременности. Grinning Нормално е в началото, като се настроиш и не стане, да си много разочарован, но след първите няколко месеца слизаш на земята и претръпваш. Така че да не легнете да умирате, ако не ви се случи от първия път... По статистика процентът на тези, които забременяват от първия месец, е много малък.

# 586
И аз си мислех, че ще забременея от първия път, но не се случи при нито една от двете бременности. Grinning Нормално е в началото, като се настроиш и не стане, да си много разочарован, но след първите няколко месеца слизаш на земята и претръпваш. Така че да не легнете да умирате, ако не ви се случи от първия път... По статистика процентът на тези, които забременяват от първия месец, е много малък.

Не и тук.Ако отвориш темата:"от кой опит забременяхте?",ще видиш,че там най-много отговори има в графата"от раз".
И на мен не ми се вярва да е там болшинството , но е факт.Не знам на какво се дължи.Може би момичетата,на които не им се е случило от раз се срамуват и подминават?А тези,които са имали това щастие бързат да гласуват за да се похвалят?

# 587
Вервам, разбирам какво казваш, но не разбирам логиката. Какво, срам ли трябва да ме е, че не мога да забременея или? Че чак някой да се хвали... Хубаво е, сигурна съм, но не мисля, че е за хвалба. Аз пък ще се похваля, че 3 години опитваме.
Пак казвам, разбирам какво казваш, не е изобщо нападение или нещо към теб.
За да не е оффтопик- бременна ли съм?

# 588
Вервам, разбирам какво казваш, но не разбирам логиката. Какво, срам ли трябва да ме е, че не мога да забременея или? Че чак някой да се хвали... Хубаво е, сигурна съм, но не мисля, че е за хвалба. Аз пък ще се похваля, че 3 години опитваме.
Пак казвам, разбирам какво казваш, не е изобщо нападение или нещо към теб.
За да не е оффтопик- бременна ли съм?

Няма как да е нападение,и аз опитвам от 3 години Stuck Out Tongue
Просто тези,на които им се е случило от раз бързат да споделят щастието от това,а тези,които чакат с години подминават такива теми,които се оказват "болни" за тях.
Аз поне така си го обяснявам.
Или просто 70% от жените забременяват от раз(което би било чудесно),но не ми се вярва Simple Smile

# 589
Аз пък да ви кажа честно, не вярвам на всички твърдящи, че са забременели от раз!
Хипотетично да предположим, че са улучили точно овулацията дори, не винаги успеваемостта е гарантирана!
А истории от рода на "решихме, опитахме веднъж и стана" ми граничат малко с научната фантастика!
И все пак съм учила теория на вероятностите и има някакъв процент вероятност да се случи, но то около мен всеки втори твърди, че едва ли не от въздуха се забременява....

# 590
  • Пловдив
И аз съм на тая вълна сега, обаче и на мен нещо не ми се вярва да стане от първия месец...Ще видим.

# 591
Ами,всъщност ,има и доста хора,които наричат първите месеци от раз.
Чела съм не една и две истории как решили да имат бебе,не се пазели 2-3 месеца,не станало и решили да проследят овулация и тогава станало и ,цитирам:"реално стана от раз,още първия месец,в който бяхме по-сериозни".
Би било чудесно да ставаше наистина от раз,но за съжаление не е така и подозирам,че тези истории само могат да подтиснат бебеправещите отскоро.

п.с. за повечето жени ОТ РАЗ е истинска гордост .На мен пък ми се струва и малко стресиращо , защото колкото и да си го искал ,когато стане веднага си е лек шок.
Може би 3-4 месеца е най-добре да минат,за да свикнеш с идеята,че си предприел една наистина важна крачка.

# 592
Честно казано и за мен 3-4 месеца е "от раз". И то не само като ги сравня с трите години, просто 3-4 месеца си е напълно нормално, то има и напълно здрави хора (от репродуктивна гледна точка), които след година забременяват без медицинско основание да не стане от раз.
И аз я четох тази тема и също бях изненадана как се случват тези неща.
И и аз като теб, Вервам, никога не съм си мислила, че ще забременея лесно, даже като казаха, че сме за инвитро ми олекна малко, колкото и странно да звучи.

# 593
Аз имам 3-4 приятелки, които се шегуват, че ако седнат на седалката в автобуса "хващат". В днешно време просто са твърде чести проблемите със забременяване, а не че липсват случаи на "от първия път". Етърва ми забременя след 8 месеца опити и смятаха, че това е страшно много време. На мен до 1година ми се струва приемливо. Все пак това са 12 цикъла.
П.С.: Взех си тест, утре сутрин ще го направя, макар че е от тези по всяко време на денонощието. Просто днес сме на Ивановден и не искам мъжа ми да се изкушава да казва каквото и да е (той не знае, че ще правя тест. Искам да го изненадам в случай, че има с какво)

# 594
Здравейте,
Първо имам 9 дена до М и последно сме правили нещо на 2.1.19 от вчера имам пробождания в яйчниците, диария, главоболие и леко прилошаване на моменти особено сутрин, БТ е 37,2 . Знам че е рано за тест, но какво е вашето мнение?

# 595
  • Пловдив
На тоя етап не можеш да имаш признаци за бременност.
По-скоро си хванала някакъв вирус.

# 596
Само да вметна, че заради резките промени във времето е напълно възможно всички "симптоми" на ранна бременност -  болки, бодежи, течения, сърбежи и тн. да са симптом на настинка. Наистина и аз 2-3 след като бяхме правили опит си мислех, че усещам нещо, но това е невъзможно, защото яйцеклетката не се опложда моментално и веднага да започва делене и всички други процеси на развитие на зародиш.
Средностатистически около 2рия месец започват симптомите като гадене, световъртеж, апетит, апатия, които са строго индивидуални, а може и напълно да липсват.

# 597
Само да вметна, че заради резките промени във времето е напълно възможно всички "симптоми" на ранна бременност -  болки, бодежи, течения, сърбежи и тн. да са симптом на настинка. Наистина и аз 2-3 след като бяхме правили опит си мислех, че усещам нещо, но това е невъзможно, защото яйцеклетката не се опложда моментално и веднага да започва делене и всички други процеси на развитие на зародиш.
Средностатистически около 2рия месец започват симптомите като гадене, световъртеж, апетит, апатия, които са строго индивидуални, а може и напълно да липсват.
Мерси Simple Smile

# 598
  • София
То 2рия месец започва със закъснението. А симптомите рядко се появяват преди 6г.с (средата на втория месец.

# 599
Момичета, то не е само да забременееш бързо, а и да го задържиш след това.
Иначе интелигентните хора, които искат дете не се надяват на от раз и от праз, а посещават лекар, обясняват му какво целят, преглеждат се, правят тестове за овулация и подходящ акт, и се надяват късмета да е с тях.

Общи условия

Активация на акаунт