"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 40

• 48 172
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
При цялото ми уважение, но не мисля, че е необходимо да посетиш лекар ако нямаш никакви проблеми. Да, необходимо е да се правят периодични прегледи, но да отидеш и да кажеш "искам да забременея", без да си правила нито един опит е като да хванеш златната рибка и да си пожелаеш да спечелиш от тото, а никога да не си играл. Ако и двамата партньори са здрави (до колкото е възможно за нашето поколение), не виждам смисъл да месим медицината в един толкова естествен процес. Нашите предци не са знаели дори думата овулация...

# 601
Ние не сме нашите предци, процента на безплодие и рискови бременности е много висок.
На лекар отиваш, за да се прегледаш и лекар да ти види евентуална овулация.
Ако си правил преглед скоро пропускаш, но има ли 6 месеца е задължителен.

# 602
Цитат на: did0linka link=topic=1071592.msg38004542#msg38004542 date=15468724 т85
При цялото ми уважение, но не мисля, че е необходимо да посетиш лекар ако нямаш никакви проблеми. Да, необходимо е да се правят периодични прегледи, но да отидеш и да кажеш "искам да забременея", без да си правила нито един опит е като да хванеш златната рибка и да си пожелаеш да спечелиш от тото, а никога да не си играл. Ако и двамата партньори са здрави (до колкото е възможно за нашето поколение), не виждам смисъл да месим медицината в един толкова естествен процес. Нашите предци не са знаели дори думата овулация...
Браво! МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!

# 603
Здравейте мами ,
имам следното питане . Последната дата на месечният ми цикъл беше 19.12.2018г. , на 23.12 имахме контакт ( необезопасен , без свършване в мен , но .. ) на 2срещу 03.01.2019 имах необезопасен контакт ( не е имало свършване в мен , но тази пуста Предеякулационна Течност ме притеснява) . На следващия ден погледнах , че според календара съм в овулация на 03.01, но не съм имала никакви признаци . Сверих с онлайн овулац.календар , там ми показва 01.01 ( леко съм объркана) . На 3ти вечерта започнаха едни болки в десен яйчник , ниско в корема , леко придърпване .. та така до днес 07.01 и продължават , не са постоянни , но ги има . Рано е за имплантация доколкото знам , рано е за чуденка дали съм бременна или не , но се притеснявам. И си самовнушавам разни симптоми , за които и от двата пъти е рано. Декември месец ми откриха и бактериална вагиноза , та дали може да ми се е изместила овулацията и какви са шансовете да очаквам положителни резултати .

Знам колко безотговорно звучи, но за съжаление и двата пъти така се случи , за първи път за 25г. ми се случва да не използвам предпазни мерки и затова съм в параноя.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 18:05 от skyfy

# 604
  • София
Лошото е, че и хора при които не се случва забременяване за повече от година, не ходята на лекар или ходят при “кварталното” АГ

# 605

Не става дума да се впуснеш в репродуктивни изследвания,а да направиш едих ехограф,да пуснеш 3 хормона и микробилогия и хламидия.Да знаеш,че си здрав.Защото здрав не се изчерпва с-"чувствам се добре".
И аз се чувствах супер,а се оказах с ендометриоза и киста ,висок пролактин и неподходящо за забременяване ТСХ Simple Smile

# 606
Момичета, то не е само да забременееш бързо, а и да го задържиш след това.
Иначе интелигентните хора, които искат дете не се надяват на от раз и от праз, а посещават лекар, обясняват му какво целят, преглеждат се, правят тестове за овулация и подходящ акт, и се надяват късмета да е с тях.
Аз подкрепям  densi , за да създадеш нов живот трябва да знаеш на какво ниво е здравословното ти състояние , а ако имаш високо ТСХ  или хормоните не са както трябва , или пък нещо съвсем малко не както трябва , което да попречи на забременяването или да причини загубата му след като си забременяла... Имам две деца и отидох за най-елементарен преглед и съобщих на АГто какви са намеренията ни , микробиология , ЦМ и кръвни изследвания, и когато каза че всичко ми е наред тогава започнахме да творим. Сега когато реших да имам трето пак бях на преглед , но ми се наложи да направя много повече изследвания и процедури.

# 607
Аз смятам, че отговорния човек поне веднъж годишно си прави профилактични изследвания, а това дали всяка система и орган е безупречна няма как да се прецени. Аз съм една идея хипохондрик и 1-2 пъти годишно си проверявам разни неща защото личния лекар смята, че изследвания се правят при симптоми (аз смятам, че тогава вече е късно).
Та и аз така случайно, отивайки на гинеколог преди няколко месеца, с цел да споделя за намеренията ни открих, че имам раничка на шийката на матката и без да споменавам нищо, гинеколожката ми каза да се пазя задължително.

# 608
Момичета, а фолиева киселина пиете ли?

# 609
Аз пия от 2 месеца.

# 610
Според мене ПАП теста и микробиологията са задължителни, ако не като профилактични прегледи, то поне преди да се започнат опити за забременяване. Една бактериална инфекция по време на бременност може да предизвика аборт. А надали на някоя от вас и се иска това да се случи. А често се случва една инфекция да се е превърнала в хронична и на практика да няма симптоми, или те да са толкова слаби, че да не се разпознаят. Особено при хламидиите, а те причиняват и сраствания и запушване на тръбите.
      Аз даже си направих цветна снимка преди да започнем. Просто бях вече на 35 и сметнах че нямам време да пробвам цяла година докато разбера дали всичко е наред.
       За съжаление въпреки добрите резултати, вече 4 години не забременява,  като до момента се смята че сме с  МФ.
       И на времето е имало хора с репродуктивни проблеми. Просто тогава не е имало статистика, било е нещо срамно, и са наричали жените ялови. Имало е и жени със множество аборти, имало е и такива които не са забременявали с години. Имало е и семейства които са оствали бездетни, или са осиновявали дете.  За нещастие познавам доста възрастни жени, които са имали проблеми.  Та не мога да кажа че едно време е било много по-различно. Може би процентът е бил малко по-нисък, но без реална статистика няма как да се твърди.

# 611
Направих тест - отрицателен е. Ще си чакам цикъла и продължаваме следващия месец. Явно няма да съм в статистиката "от раз". Ако пък случайно не ми дойде близките дни ще повторя.
Малко е разочароващо, но и облекчаващо наистина.

# 612
Цитат на: did0linka link=topic=1071592 6.msg38007246#msg38007246 date=1546928627
Направих тест - отрицателен е. Ще си чакам цикъла и продължаваме следващия месец. Явно няма да съм в статистиката "от раз". Ако пък случайно не ми дойде близките дни ще повторя.
Малко е разочароващо, но и облекчаващо наистина.
Kissing Heart Днес ли трябва да ти дойде?

# 613
lorencheto, да днес трябва да ми дойде.

# 614
    Щом не ти е дошло шанс винаги има! Стискам палци! Аз имам още 3 дни до МЦ. Едвам се сдържам да не направя тест 😂

Общи условия

Активация на акаунт