ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 39 889
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Извинявам се , но защо сте решила , че д-р Снаменов е най - добрия? 11 опита за 5 години мисля, че наистина ви е време да помислите за нов специалист. Това са адски много нерви , пари и надежда! Аз , когато тръгнах да се боря за детенце също смятах , че по - добър от него няма! До него не се доредих , но след година и нещо чакане да ми дойде часа попаднах на Персенска. Веднъж сме се срещали , изобщо такива ми ги наговори , че се отказах. После ходих ив кленика Афродита и там нещо не се харесахме. Направих избора си , макар и там да имах някои съмнения. Има вече достатъчно клиники в БГ , може и в чужбина да опитате. Не мисля , че при вас става въпрос за ЕМ, но пък нищо не е сигурно. Успех в борбата ви желая!

# 151
Здравейте, извинявм се , но пак ще задам въпроса на 21.09. Ми беше последвана инжекция золадекс. На 1.11.2018 година ми дойде цикъл. Ходих на лекар уж всичко наред, чаках го да дойде след 28 дена, но още го няма. ДАЛИ ви се е случвало,    дали е от золадекса ?

# 152
Цвети,прочети малко стари теми.Много пъти е коментирано,че някои момичета чакат дори повече от 60-70 дни след последната инжекция.Не се притеснявай,ще дойде цикъла.Има и момичета,които забременяват преди да е дошъл първия цикъл.Ако това е твоята цел ти го желая от сърце.Бременноста е най-доброто лекарство срещу ендометриозата.

# 153
  • София
Цвети,прочети малко стари теми.Много пъти е коментирано,че някои момичета чакат дори повече от 60-70 дни след последната инжекция.Не се притеснявай,ще дойде цикъла.Има и момичета,които забременяват преди да е дошъл първия цикъл.Ако това е твоята цел ти го желая от сърце.Бременноста е най-доброто лекарство срещу ендометриозата.
Тя вече веднъж е имала цикъл.

# 154
Здравейте,момичета!Нова съм в темата и след като я изчетох цялата реших да ви попитам за съвет относно моя случай.
От 5 години с моят мъж правим инвитро и вече имаме 11 неуспешни опита. Правени са ми 2 цветни снимки и една хистероскопия,при която е премахнат малък полип. Докторът не е забелязвал кисти,нито е споменавал въобще нещо за ендометриоза,но след като сме правили толкова много неуспешни опити,смятате ли,че е необходимо да се направи и лапароскопия? Имах завишени Нкт клетки в матката,но ги контролираме с лекарства. Също така спермограмата на ММ не е добра,  но за инвитро е ок.Правили сме биопсия на ембриони и казват,че са качествени. Цикълът ми е точен и еднакъв всеки месец. Възможно ли е все пак да имам скрита ендометриоза и това да е причината да не мога да забременея? Не бих искала да правя излишни операции,но вече не знам какво да правя,за това ще се радвам на вашето мнение и съвет!

Аз бях в Надежда с 9 неуспешни опита и се преместих в Мемориал където сега ми беше 6ти опит, но пък имам една бременност до 8 г.с. и една биохимична. Смятам че в Мемориал имам по голям успех защото въпреки че на опит изкарват от една до максимум три Я до 5ти ден с изчерпващ яйчников резерв и ендометриоза, в Надежда при Шефкетова, Персенска и Стаменов съм имала само един два опита с Я до 5ти ден.
Ако имаш ендометриоза качеството на Я най-вероятно ще е влошено.
И накрая искам да добавя, че каквото и да правят докторите, важното ти да се чувстваш добре и да вярваш, че ЧУДОТО ще стане. Накрая всичко е Божа работа! Пожелавам ти скоро твоето чудо да дойде! Hug

# 155
Да вече веднъж след инжекциите иван цикъл затова ми е притеснено....Не съм правила опити за забременаване и не вярвам да е това
..затова питам дали се е случвало.на някоя от вас.

# 156
Пак съм аз с моите открития... Изследвали ли сте витамин Д? Оказах се с тежък дефицит <10 и намерих доста информация за връзката между ендометриозата и vitamin D дефицитът. 
https://peacewithendo.com/2017/02/low-vitamin-d-endometriosis.html
Както и доста други публикации.

# 157
Дъщеря ми е с ендометриоза и също има тежък дефицит на витамин Д. Започна прием на Вигантол.

# 158
  • Sofia
Издледвяла съм го преди време, 16,6 е бил резултатът при норма 20-100. Никога не бях пила до тогава витамин D.
Пак съм аз с моите открития... Изследвали ли сте витамин Д? Оказах се с тежък дефицит <10 и намерих доста информация за връзката между ендометриозата и vitamin D дефицитът. 
https://peacewithendo.com/2017/02/low-vitamin-d-endometriosis.html
Както и доста други публикации.

# 159
ennya, а пи ли нещо за да го вдигнеш? И ако да, някаква промяна? Гледам при мен пише:
Препоръчителни нива: >30 ng/ml
Достатъчност: > 20 ng/ml
Недостатъчност: 10-20 ng/ml
Тежък дефицит: < 10.0 ng/ml
Това поне са реф. стойности на бодимед, не знам колко са правилни, но и моят гинеколог каза, че е доста зле резултатът ми.

# 160
  • Sofia
Предполагам, че всеки човек живеещ в град ще има по-ниски стойности. До колкото бях чела, за да получиш дозата
 от слънцето трябва няколко часа да си под слънчеви лъчи под определен ъгъл. Поръчах от iherb, витамин D3 на Солгар - 1000 IU. Официалната доза е 400IU, но има теории, че и това е малко. Поводът, за да го изследвам беше това, че бях бременна и в крайна сметка пиех по половин хапче. Но не съм повтаряла изследванията. Вече имам бебе и на тях също им се дава витамин D. Педиатърът ни препоръча този на Jamieson, той е на капки. Една капка е 400IU. Сега давам на детето си по капка или две на ден, аз също като се сетя си добавям към водата.  Като цяло трудно се предозира. Гледах клип на една влогърка, живяла в Дания, там на бебетата дават по 5 капки на ден, но са различни метарологичните условия. Моето изследване е в Рамус и референтните стойности са същите. 
ennya, а пи ли нещо за да го вдигнеш? И ако да, някаква промяна? Гледам при мен пише:
Препоръчителни нива: >30 ng/ml
Достатъчност: > 20 ng/ml
Недостатъчност: 10-20 ng/ml
Тежък дефицит: < 10.0 ng/ml
Това поне са реф. стойности на бодимед, не знам колко са правилни, но и моят гинеколог каза, че е доста зле резултатът ми.

# 161
Аз също наскоро пусках и при мен беше 22,5 при същите референтни в Лина. Сега взимам по 2000 на ден. Док. каза че е Ок.

# 162
Интересно,аз никога не съм изследвала.
Ще пусна и витамин Д със следващите кръвни.
Въпреки,че сезонът не мисля,че е подходящ в момента.

# 163
Живеещите в София особено нямаме много шанс за естествен витамин Д, заради замърсяването, поне така разбрах. Аз почнах Вигантол по 8 капки, ennya пише доста лоши неща за предозирането и бременността. Някаква идея на колко време трябва да се пуска контролно изследване, че не е и от най-евтините изследвания?
И също докато го взимаше имаше ли прилив на енергия? Изобщо не съм спала след като пих, а освен всичко почнах да чистя през нощта...  Ще почна да го предлагам по нощните заведения:)

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 11:05 от Анонимен

# 164
  • Sofia
Много трудно се предозира, трябва системно да вземаш много големи количества. Не съм правила контролни изследвания, тъй като имах драми с вземането на кръв по време на бременността и не само. Пък и за да изследвал трябва да прекъснеш приема. Но написах че препоръчителната дневна доза, която пише на лекарствата е 400 IU
 Реално има съмнения, че и това е малко и необходимо по-голямо количество. Витамин D е необходим за плода по-време на бременност, за костната система. Но плодът ще си го получи, за сметка на майката.
Живеещите в София особено нямаме много шанс за естествен витамин Д, заради замърсяването, поне така разбрах. Аз почнах Вигантол по 8 капки, ennya пише доста лоши неща за предозирането и бременността. На колко време си пускаше контролно изследване, че не е и от най-евтините изследвания?
И също докато го взимаше имаше ли прилив на енергия? Изобщо не съм спала след като пих, а освен всичко почнах да чистя през нощта...  Ще почна да го предлагам по нощните заведения:)

Общи условия

Активация на акаунт