Консултация с Класически Хомеопат

• 175 362
  • 996
  •   3
Отговори
# 75
Чак сега да видя тази тема... newsm78

Въпрос относно антидотирането:

Била съм пациент на Марио Бояджиев и сега на Екатерина Чамурлийска. Първият се вманиачаваше толкова в това антидотиране, че си имаше листче със "забрани", като не позволяваше даже да се гримирам, боядисвам, дори да плувам в обществен басейн, че имало хлор в него и всичко това му пречело на лечението. Чамурлийска, пък обратното - дори не ме предупреди за кофеина и ментата, а като я питах ми каза - глупости, няма нужда от съобразяване с тези неща, ще пиеш безкофеиново кафе и толкова.
Иначе съм доволна от лечението и на двамата.
Сега, обаче съм на няколкомесечно лечение, като всеки месец ми дава еднократно теренно лекарство. Чуствам подобрение, но по някое време ми избиват разни неща и се чудя дали не антидотирам лекарството. По принцип избягвам антидоти само първите 2 седмици и после много ме изкушават кафе, кола, бира...

# 76
Здравейте, Александър!

Искам да задам следния въпрос: имам син ан 4 месеца, който когато беше на 2 м. около 20-25 дни имаше остра диария и изключително силни колили (но не нормалните бебешки колики, а жестоки болки в стомахчето). След всичките педиатри, които обиколихме, потърсих и съвета на хомеопат, но понеже съм малко Тома Неверни, се консултирах с трима такива. Тримата ми изписаха РАЗЛИЧНО лекарство за бебето и за мен (за стимулиране на кърмата). Аз, както можете да се досетите, не последвах нито едно предписание, след това, защото се страхувах от обратния/вредния ефект. Как е възможно такова разминаване, при положение, че съм разказала абсолютно едно и също и на тримата? В тези ваши програми не пише ли едно и също? КАк мога вече да се доверя на хомеопат, че ни е избрал ТОЧНОТО лекарство?

НЕ приемайте този постинг като лична нападка към Вас/Вашата дейност, а като съмнението на препатила майка....
Може да ми отговорите и на лични. Предварително благодаря!

# 77
  • София - Варна - Бургас
Цитат
като всеки месец ми дава еднократно теренно лекарство.
?... - "теренно" лекарство - този термин от къде дойде? - това е боаронски термин...

Цитат
Чуствам подобрение, но по някое време ми избиват разни неща
- Какви неща ви "избиват" - уточнете.
Цитат
Била съм пациент на Марио Бояджиев и сега на Екатерина Чамурлийска. Първият се вманиачаваше толкова в това антидотиране, че си имаше листче със "забрани", като не позволяваше даже да се гримирам, боядисвам, дори да плувам в обществен басейн, че имало хлор в него и всичко това му пречело на лечението. Чамурлийска, пък обратното - дори не ме предупреди за кофеина и ментата, а като я питах ми каза - глупости, няма нужда от съобразяване с тези неща, ще пиеш безкофеиново кафе и толкова.

- Когато хомеопатичното л-во е ТОЧНО предписано и е Симилимум - НИЩО не може да го антидотира (Освен друго хомеопатично л-во, разбира се!)
 - Аз препоръчвам на "заклетите" кафеджии, да минат на 1 кафе сутрин, но Арабика а не Робуста, каквото е "нова бразилия" например! и да избягват ментата и камфоров спирт.
 - Шоколад, кола - умерено - може Simple Smile
 smile3529

# 78
имам въпрос към алекс:

от десетина дена детето ми ( на 3 години е) пищи за щяло и нещяло. като иска да каже нещо първо пищи, като някой поиска да го погали пищи, като му се противоречи пак пищи. въобще пищи за всичко и при това не от страх , по-различно пищене е. и освен това се хили насила и постоянно гледа да се разсмива

преди месец и нещо, може и два да са станали еднократно пи ликоподиум 200 CH

# 79
  • София - Варна - Бургас
Ако в това пищене долавяте заповеднически тон, и изобщо се "улавяте" че то е успяло да обърне отношенията родител-дете, т.е. то да ви "нарежда" и се налага, а вие да изпълнявате, значи предписанието е точно, при условие че и други умствени, общи и физически и модалности отговарят на неговата индивидуалност.  smile3529

# 80
ами да, точно заповеднически се държи. благодаря за отговора

# 81
  • вкъщи
здравей александър!въпросът ми е следният:на детето ми днес му извадиха трънче от стъпалото на крака,има още 3 малки.мога ли да му давам хомеопатично лекарство да изхвърли останалите трънчета и антидот ли е йода и тетрата,с която ни препоръчаха да и правим промивки.последното и хомеопатично  лекарство е туб 1м

# 82
  • София - Варна - Бургас
Може да му даваш Силика = Sil. (Silicea terra) 6-C или 9-С три пъти на ден по 1 или 2 гранулки, и не ти препоръчвам йод за нежната детска кожа, по-добре си купи от аптеката на ул. Чаталджа тинктура Callendula  Hug

P.S. Светла1 в бързината написах Силика с латински букви, защото се произнася: Силика, но се пише Sil.

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 20:33 от Aleksander

# 83
Може да му даваш Silica 6-C или 9-С три пъти на ден по 1 или 2 гранулки, и не ти препоръчвам йод за нежната детска кожа, по-добре си купи от аптеката на ул. Чаталджа тинктура Callendula  Hug
Аз само да добавя, че в аптеката не са чували за Силика, питай за другото наименование на Силиката, а именно Силицея. Callendula я има и във формата на маслен извлек (кремче) на Чаталджа, аз я предпочитам пред тинктурата.

# 84
"теренно" лекарство - този термин от къде дойде? - това е боаронски термин...

Не знам така ли е правилно да се каже, не съм го чула от хомеопата, а от други места, може би не е точно, но имах в предвид, че ме е определила като тип Фосфор и ми дава фосфор, не знам в каква потенция, досега 3 пъти, горе - долу всеки месец, след кратко интервю (първото не беше кратко, разбира се)

Цитат
- Какви неща ви "избиват" - уточнете.

Усещам подобрение като увеличаване на енергията, след като преди бях ужасно отпаднала, вече не ми се спи постоянно, не изпитвам непрекъснато някакво нервно напрежение като преди, доста по уравновесена съм, не ми пука от дреболии, както преди. Обаче имах 2-3 нервни изблици за 1 месец, в които се тръшках и реагирах доста бурно и истерично. Освен това ми избиха жесток пърхут (който винаги съм имала умерено, но сега е непоносим), сърбежи като екземи около носа (които също имам от години, но не бяха така ярки и дразнещи).
Може ли това да е от антидотиране, Правилно ли е това, че 2 седмици след приема на лекарството започвах да си позволявам и кафе, и алкохол 1-2 седмично, даже ментови дъвки. Трябва ли до края на месеца, до следващото происледяване да се ограничавам?
Тези сърбежи, които ми избиха, означават ли подобрение?

# 85
  • София - Варна - Бургас
AQ , -  Да, от това което пишеш, излиза че..... трябва да черпиш Хомеопата си Grinning

- Лекарството ти е точно:  "отместило" е болеста, която досега е "потискала" енергията ти
 и сега собствената ти енергия е отскочила като пружина! Peace

- "Не ми пука от дреболии" - това означава:  - Здраве!

"Обаче имах 2-3 нервни изблици за 1 месец, в които се тръшках и реагирах доста бурно и истерично" -  Спряла си да Потискаш гневът си! Laughing

"Освен това ми избиха жесток пърхут (който винаги съм имала" .... "сърбежи като екземи около носа (които също имам от години,"
 - Понеже Жизнената ти сила вече е дотолкова силна, че може да изтласка болеста в Периферията - и тази периферия е кожата около носа и скалпа - Сега погледнах в моята програма - PHOS e на 3-та степен при пърхот! значи търпение и до 1-2 седмици трябва да изчезне  newsm78

# 86
Ами не съм точно Фосфор, а Фосфор А.... нещо си, дето все не мога да го запомня, ще я накарам да ми го запише най-после!
Много се радвам, и аз го усещам като подобрение и съм чела, че "избива по периферията, отвътре навън", ама се чудех...
Дано по-малко ми се налага да изразявам гнева си, че днес замерих мъжа си с една възглавница и сигурно целия блок ми е чул крясъците, обаче след това така бързо ми мина, такова спокойствие ме обзе, че чак се очудих на себе си. Добре, че след 1 час с мъжа ми си общувахме, все едно нищо не е било.  Grinning

Хубаво е да има някой да ти обясни тези работи! smile3525

Обаче преди 2 вечери не издържах и направих нещо лошо - зачервяванията ми около носа се увеличиха, залющиха се и така жестоко ме засърбяха, че направо ме побъркаха. Часове наред ги търпях, намазах ги с разреден Цитросепт, от което съвсем взеха да щипят, измих ги и тъй като не се успокоиха, не можех да заспя от тях и накрая се предадох - намазах ги с малко хидрокортизон. Щях да откача просто, не можах да се преборя с това. И естествено така потиснати, веднага спряха да сърбят. Лоша работа, ама какво можех да направя?

# 87
Не успях да прочета всички мнения за което се извинявам, ако се повтярям.
Детето ми направи тежка алергична реакция (уртикария), бяхме приети в Пирогов за 3 дни. Там бяхме на Урбазон и Кларитин.
Реакцията стана след лечение на стомашен вирус със Смекта и Ентерол. Според двама алерголози възможно е реакцията да е следствие на това. Организмът беше много изтощтен, на диета 7-10 дни. Няколко дни висока температура (39С) и разстройство.

Алергична реакция  е правила след като беше включена на кухня, реакцията беше под формата на лишеи по лицето и на сгъвките на ръцете.
След консултация в Александровска болница ни посъветваха да увеличим приема на белтъчна храна, защото в тази възраст (1г. и 4м.) белтъците са от изключителна важност. Млякото което пием е ХА. Днес забелязах лишей на бузката...незнам какво да предприема... ooooh!

# 88
  • Варна
Здравей, Александър!

Благодаря и аз за консултациите тук.
Имам следния въпрос: препоръчваш ли даване на някакъв препарат профилактично на дете, когато около него има болни?
Хомеопатичката, при която ходим, счита, че ако дам нещо, то би потиснало евентуалното заболяване и то може да избие по-късно.

# 89
Здравейте Александър!
Имам следния въпрос: синът ми има голям проблем с ухапването от комари - реално кожата му не реагира като при останалите хора - пъпка, която минава/завяхва на 3-4 дни - а по следния начин - ухапването става на едра многоточкова пъпка ( с много малки връхчета) - която явно много го сърби и дори и на сън се чеше - при разчесване лесно се подува и напълва с прозрачна течност, която забира и реално може а се подува и спуква многократно. Самото ухапано място се подува и става като твърда бучка. Най-гадното е че целия процес по минаване на пъпката, след като стане на раничка, тряе поне 10-15 дни! И милия целия си ходи нахапан - може и месеци после да се вижа нещо като белег на ухапаното място. Мажа го с репелентен крем...но ефекта е само успокояващ...не лечебен... или превантивен, т.е. да го хапят по малко. Водили сме го на кожен лекар, но поради твърде силните лекарства, които ни изписа (поначало съм привърженичка на не-вземането на лекарства, в крайни случаи лекувам с хомеопатия) се отказах да му ги дам.
Има ли хомеопатично лечение/превенция на този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт