Консултация с Класически Хомеопат

• 175 237
  • 996
  •   1
Отговори
# 780
Александър здравейте,

бих желала да Ви попитам възможно ли е приемайки дадено лекарство човек да доближи  "типа си " до типологията на това лекарство- не говоря за симптоми, а за типология ( не знам , дали това е точната дума). Например да започне да предпочита сладки храни пред солените, които е предпочитал преди това, да започне да спи по корем... 0и други такива неща, които са в типологията на лекарството. Въпросното лекарство покрива характера на дъщеря ми около 70 %- поне аз така преценям, след като след прегледа сравних с Материя Медика от немски сайтове (нямам претенции да коригирам хомеопата ни, но винаги проверявам всичко- мисля, че имам това право).та говоря за тези останалите 30 %, при които не съм намерила съответствие- с всеки изминал ден виждам, че тя се приближава към тази типология. Възможно ли е това или в следствие на това, че съм прочела особеностите на лекарството, прекалено се взирам.
Благодаря Ви !!!

# 781
  • София - Варна - Бургас
Александър здравейте,

бих желала да Ви попитам възможно ли е приемайки дадено лекарство човек да доближи  "типа си " до типологията на това лекарство- не говоря за симптоми, а за типология ( не знам , дали това е точната дума). Например да започне да предпочита сладки храни пред солените, които е предпочитал преди това, да започне да спи по корем... 0и други такива неща, които са в типологията на лекарството. Въпросното лекарство покрива характера на дъщеря ми около 70 %- поне аз така преценям, след като след прегледа сравних с Материя Медика от немски сайтове (нямам претенции да коригирам хомеопата ни, но винаги проверявам всичко- мисля, че имам това право).та говоря за тези останалите 30 %, при които не съм намерила съответствие- с всеки изминал ден виждам, че тя се приближава към тази типология. Възможно ли е това или в следствие на това, че съм прочела особеностите на лекарството, прекалено се взирам.
Благодаря Ви !!!

- Интересен въпрос, но...
 - Не бих могъл да ви отговоря, без да знам колко често и в каква потенция се приема  хомеопатичното л-во.
 - Възможно е някои симптоми да бъдат т.н. "доказани", но това е временно, стига да няма чести повторения на л-вото.
 - Ако пациента покрие 100% от всичките (Хиляди) симптоми на хомеопатичното л-во, то пациента е ... вече мъртъв.
 - Достатъчно е да покрива от един - до няколко симптома от главните групи:  Умствени, Физически, Модалности, някои т.н. "ключови" симптома и др.
 - За това се и казва - Симилимум = Най-близко Подобие.  smile3529

# 782

- Интересен въпрос, но...
 - Не бих могъл да ви отговоря, без да знам колко често и в каква потенция се приема  хомеопатичното л-во.
 - Възможно е някои симптоми да бъдат т.н. "доказани", но това е временно, стига да няма чести повторения на л-вото.
 - Ако пациента покрие 100% от всичките (Хиляди) симптоми на хомеопатичното л-во, то пациента е ... вече мъртъв.
 - Достатъчно е да покрива от един - до няколко симптома от главните групи:  Умствени, Физически, Модалности, някои т.н. "ключови" симптома и др.
 - За това се и казва - Симилимум= Най-близко Подобие.  smile3529
Възможно ли е наистина само по един ?

# 783
  • София - Варна - Бургас
lorka barborka

Цитат
Възможно ли е наистина само по един ?

- Възможно е предписване и без симптоми - по медицинската диагноза,  Mr. Green или само по 1 симптом, както го правят боаронци Sick ... но за резултатите може да съдите по ..... написаното от майките във Форума.  Peace

# 784
  • София
Здравейте, не съм сигурна дали ще успеете да помогнете, но разчитам на вашия отговор. Интересува ме знаете ли нещо за някаква гъба шиитаки и има ли странични ефекти от нея. Предлагат я на капсули за възрастен човек, който има диабед и високо кръвно и пие доста други лекарства. Може ли от това нещо да се получат отоци около очите и повръщане. Предварително Ви благодаря

# 785
Интересува ме знаете ли нещо за някаква гъба шиитаки

По-голям шанс за отговор на подобен въпрос бихте имали по-скоро тук:
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=alternhealt

# 786
  • София
Интересува ме знаете ли нещо за някаква гъба шиитаки

По-голям шанс за отговор на подобен въпрос бихте имали по-скоро тук:
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=alternhealt

Много благодаря  newsm03

# 787
Здравейте Александър.
Аз съм майка на 6месечно бебе. От това , което прочетох , може би нашият проблем не е толкова сериозен, но все пак реших да се консултирам с Вас.
Моето момиче има запушен нос откакто се е родила.Това води до редица затруднрния както за детето, така и за мен. Нарушен сън, лощо хранене. Единственото решение за сега е всекидневното почистване на нослето, но мисля, че това няма да реши проблема.
Ако не Ви затруднява,дайте ми съвет или поне насока как да процедирам.
Предварително благодаря  bouquet

# 788
Александър, Мила диша носово от известно време, дори през повечето време през устата. Определено дишането е затруднено. При лабораторни изследвания първия път имаше стафилококи, сега пък бактерии от групата хемуфилос. Изписват ни антибиотик...По-точно бисептол/тримезол. Може ли с хомеопатия да се излекува подобен проблем? Имахме и бактерии в урината, които преодоляхме, но все с антибиотици...

# 789
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Александър.
Аз съм майка на 6месечно бебе. От това , което прочетох , може би нашият проблем не е толкова сериозен, но все пак реших да се консултирам с Вас.
Моето момиче има запушен нос откакто се е родила.Това води до редица затруднрния както за детето, така и за мен. Нарушен сън, лощо хранене. Единственото решение за сега е всекидневното почистване на нослето, но мисля, че това няма да реши проблема.
Ако не Ви затруднява,дайте ми съвет или поне насока как да процедирам.
Предварително благодаря  bouquet

- Има и друго, хомеопатично решение на проблема, но трябва да се избере само едно от многото показани хомеопатични л-ва. Ако желаете, ще ви пратя на Лични, координате на Класически Хомеопат в Пловдив.  Peace

# 790
  • София - Варна - Бургас
Александър, Мила диша носово от известно време, дори през повечето време през устата. Определено дишането е затруднено. При лабораторни изследвания първия път имаше стафилококи, сега пък бактерии от групата хемуфилос. Изписват ни антибиотик...По-точно бисептол/тримезол. Може ли с хомеопатия да се излекува подобен проблем? Имахме и бактерии в урината, които преодоляхме, но все с антибиотици...

- Едното вече сте го направили - Война на бактериите!
 - Другото е Мила да стане НЕВЪЗПРИЕМЧИВА към бактериите, с помоща на Хомеопатията.
 - За сведение, в човешкото тяло има Милиарди бактерии, които на брой са дори повече от човешките клетки. Освен това бактериите много бързо мутират и след време започвата да се хранят с Антибиотиците, така че Хомеопатичния метод си остава по-перспективния и естествен отговор на дилемата Човек-бактерии  smile3529

# 791
Много благодаря.
Чакам отговора ви на лични  bouquet

# 792
Благодаря за отговора. Все още се двуумя дали да започнем с хомеопатия или не...Май ще трябва да почета повече, за да реша.

# 793
Благодаря за отговора. Все още се двуумя дали да започнем с хомеопатия или не...Май ще трябва да почета повече, за да реша.

На детето ми са изписвани антибиотици 3 пъти, до сега не е пил нито веднъж, благодарение на хомеопатията. Това е нещо като отговор на въпроса "може ли хомеопатията да излекува толкова сериозно състояние, за което според традиционната медицина единственото решение е антибиотик?"

# 794
Здравейте отново !

Възможно ли е хомеопатичните средства да се приемат с алкохол- притеснявам се да изпия дори чаша вино ...  newsm78
Благодаря Ви !!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт