Консултация с Класически Хомеопат

• 175 322
  • 996
  •   1
Отговори
# 90
Не съм Александър, но бих изкоментирала, че хомеопатията не се ползва за первенция, а служи за помощ на организма, когато сам не може да се справи с дадено неразположение. Ще ми е интересно и неговото мнение.  Grinning

За това нашата хомеопатичка отказва да ни даде лекарство за увеличаване на апетита. Детето е много злоядо, ужасно ми е трудно на всяко хранене, нито майка ми, нито свекърва ми, или друг може да го нахранят, не огладнява по 12 часа, но жената ми каза докато е такъв жизнен, весел и енергичен, няма да се намесва с лекарство, защото злоядството му очевидно не му влияе по никакъв лош начин на здравето. Казала ми е да го оставя на мира, ако ще и 1 на ден да яде, да не го насилвам, но ас все още не мога да се преборя със себе си.
Другия случай беше болен, с темп. 38,0, сополи и кашлица. Тя ни каза - ако до 1 ден не се подобри сам и не се пребори сам с болестта, ще му дадем лекарството. Ами мина му темп. на сутринта и не сме му давали нищо. За 4-5 дни съвсем се оправи и със споплите, само физ. р-р..

# 91
Здравейте Александър!
Имам следния въпрос: синът ми има голям проблем с ухапването от комари - реално кожата му не реагира като при останалите хора - пъпка, която минава/завяхва на 3-4 дни - а по следния начин - ухапването става на едра многоточкова пъпка ( с много малки връхчета) - която явно много го сърби и дори и на сън се чеше - при разчесване лесно се подува и напълва с прозрачна течност, която забира и реално може а се подува и спуква многократно. Самото ухапано място се подува и става като твърда бучка. Най-гадното е че целия процес по минаване на пъпката, след като стане на раничка, тряе поне 10-15 дни! И милия целия си ходи нахапан - може и месеци после да се вижа нещо като белег на ухапаното място. Мажа го с репелентен крем...но ефекта е само успокояващ...не лечебен... или превантивен, т.е. да го хапят по малко. Водили сме го на кожен лекар, но поради твърде силните лекарства, които ни изписа (поначало съм привърженичка на не-вземането на лекарства, в крайни случаи лекувам с хомеопатия) се отказах да му ги дам.
Има ли хомеопатично лечение/превенция на този проблем?
Напиши топло или студено е мястото на ухапването и от топли или студени апликации се подобрява болката и сърбежа. Така Алекс като се появи, най-точно ще определи лекарството. Аз си мисля за едно лекарство за случая, но Алекс ще каже най-добре.

# 92
Оф ами сега.... Мисля че е топло - зачервява се кожата около ухапаното като се чеше... и се подува, иначе не съм пробвала да правя някакви апликации - като цяло всякак му е гадно на детето - единственото което го моля (но не успявам) е да не се чеше - защото след чесане картината е още по-лоша... Sad

# 93
  • София - Варна - Бургас
Цитат
След консултация в Александровска болница ни посъветваха да увеличим приема на белтъчна храна, защото в тази възраст (1г. и 4м.) белтъците са от изключителна важност. Млякото което пием е ХА. Днес забелязах лишей на бузката...незнам какво да предприема...
- Добре, увеличете ги но за да установите към какво е алергично, изключвайте за няколко дни някои подозрителни храни и наблюдавайте - вие най-добре познавате детето си.
 - Млякото - по-специално лактозата и казеина съдържащи се в него, също може да причиняват алергична реакция.
 - С обривите по кожата внимавайте! Те са опит на Жизнената му сила, да изтласка проблема в периферията, затова не ги третирайте с мазила на кортизонова основа. Peace

# 94
  • София - Варна - Бургас
Цитат
препоръчваш ли даване на някакъв препарат профилактично на дете, когато около него има болни?
отговора е - Не! Единствено неговото хомеопатично Конституциално лекарство.
  - Напротив чистата стерилна среда води към алергии, а и нали неговата имунна система сега усилено се обучава.  Peace

Цитат
- Имам следния въпрос: синът ми има голям проблем с ухапването от комари ... в крайни случаи лекувам с хомеопатия...Има ли хомеопатично лечение/превенция на този проблем?

- Без да се познават Модалностите - от какво се облекчава, какво го влошава, не се назначават хомеопатични л-ва - иначе може да се влоши - вместо да се подобри. Да, сега видях, Тонито добре го е казала.
 - Но нали ходите на хомеопат - той да прецени. Peace

Съобщение: - От утре - 26 - до 30 Юли съм на международен Хомеопатичен семинар в Банки и в Понеделник се връщам пак при вас  Hug http://bghomeopathy.org/bg/news_bg.php

# 95
Съобщение: - От утре - 26 - до 30 Юли съм на международен Хомеопатичен семинар в Банки и в Понеделник се връщам пак при вас  Hug http://bghomeopathy.org/bg/news_bg.php
Да, сега като се юрнете всичките, ние простосмъртните - да мрем. Crossing Arms Smile Сега като един себеуважаващ се хомеопат, трябва да си оставиш заместник, който да ни консултира!  thumbsup

# 96
  • София
Поздравявам Ви, че отговаряте на майките, въпросите при лечение с хомеопатия понякога са безкрайни, както и притесненията...  newsm10

# 97
Понеже виждам, че тактично сте пропуснали моя въпрос, аз държа да го повторя: как е възможно трима хомеопати да определят различно лекарство за сина ми и за мен (и да отричат категорично предписаното ни от предния), при положение, че са получили една и съща информация от мен? Как да повярвам, че са ми избрали точното лекарство?

Дано този път ми отговорите...

# 98
Понеже виждам, че тактично сте пропуснали моя въпрос, аз държа да го повторя: как е възможно трима хомеопати да определят различно лекарство за сина ми и за мен (и да отричат категорично предписаното ни от предния), при положение, че са получили една и съща информация от мен? Как да повярвам, че са ми избрали точното лекарство?

Дано този път ми отговорите...

Човека отиде на семинар. Като се върне, надявам се ще отговори.

Аз не разбирам колкото него, но мога да ви дам пример с моето дете:
Определен е като хомеопатичен тип "Сулфур", което означава, че винаги когато има някакъв проблем или неразположение, ако му се даде Сулфур в точната потенция, той ще се подобри. Обаче до сега сулфур не е пил. Давани са му други вещества, според острите му състояния - бронхеолит, хрипове, рефлукс и т.н.  Помагали са му мигновено. Хомеопата определя, според кадърността си, кое точно трябва да даде.
Когато трябваше да спре хроничното му повръщане, се колебаеше много м/у 4 лекарства, като всяко от тях можеше да му помогне в по-голяма или малка степен. Окончателния си избор направи, като се обадихме на таткото, за да го пита как точно му се пие вода и ожаднява, тъй като детето е наследило неговия хомеопатичен тип и са доста сходни.
Сложна работа  Grinning Сега въпроса е как да определиш кой от 3-мата хомеопати е най - добър.  Grinning

# 99
AQ, благодаря ти за доразяснението.... Може би не съм се изразила точно - имах предвид, че сина ми беше определен като различен тип - единият ХАмомила, другият - Фосфор, а третия дори не сси го спомням... И съответно за състоянието, в което бяхме, ни даваха различни лекарства...

Сега видях, че Александър го няма, но ще чакам да се върне - аз не бързам...

# 100
Аз и това не мога да обясня, но имам пример с моето дете.  Grinning Както казах, той е Сулфур и досега Сулфур не е пил. В един от случаите страдаше от тежък рефлукс, направо хронично повръщане. След всяко ядене задължително, ако е само част, а не всичко което е изял си беше чист късмет. През нощта, след като беше заспал от 2-3 часа, се будеше и започваше да повръща на фонтани в кревата. Антирефлуксните млека не му помагаха въобще.
Та дадоха ни Ликоподиум, според състоянието му. Очаквах повръщането да намалее постепенно, но не - спря моментално от първия прием на лекарството, още на следващото му хранене.
По-късно прочетох, че и Ликоподиума е хомеопатичен тип.
В момента от 2-3 седмици се е лепнал за мен като гербова марка, лигави се реве със сълзи сърцераздирателно и иска само да го гушкам, както никога не е било. Любопитна съм дали ще му дадат Пулсатила, която също определя хомеопатичен тип (лигав и глезен  Grinning )

Така, че хомеопатичния тип на даден човек се променя, но наистина е странно за едно и също състояние да го определят различно.  Thinking Аз си мисля, че някой от хомеопатите, на които си попаднала, просто не е достатъчно добър.

# 101
Така, че хомеопатичния тип на даден човек се променя, но наистина е странно за едно и също състояние да го определят различно.  Thinking Аз си мисля, че някой от хомеопатите, на които си попаднала, просто не е достатъчно добър.
Един хомеопат би видял детето в една светлина, друг в друга... за това се получават разминавания в предписанията. Единия е отдал по-голямо значение на едни черти и симптоми, друг на други... За това не е лесно да си намериш 'СВОЯ' хомеопат.

# 102
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Любопитна съм дали ще му дадат Пулсатила, която също определя хомеопатичен тип (лигав и глезен  Very Happy )

- Как така, по едно изречение определи че детето има нужда от Пулсатила?!...
 - После това изречение, не е хомеопатично, няма такова понятие в хомеопатията: "лигав и глезен" - това е резултат от нечие субестивно възприятие на "другите", на това което е "не-Аз"...

- За сведение Ликоподиум е пълен със страхове и има нужда от някой до него за подкрепа - в случая майката Simple Smile
Цитат
През нощта, след като беше заспал от 2-3 часа, се будеше и започваше да повръща на фонтани в кревата. Антирефлуксните млека не му помагаха въобще.
Та дадоха ни Ликоподиум, според състоянието му. Очаквах повръщането да намалее постепенно, но не - спря моментално от първия прием на лекарството, още на следващото му хранене.
По-късно прочетох, че и Ликоподиума е хомеопатичен тип.

- Какво по-добро предписание и чудесен резултат?!
 - Щом едно хомеопатично л-во работи така добре, то не се сменя, освен ако няма сериозни основания за това.
 - Освен това Класическата хомеопатия не предписва спряма черти на характера, а спрямо нарушеното равновесие на Жизнената Сила.

Последна редакция: пн, 31 юли 2006, 15:47 от Aleksander

# 103
  • София - Варна - Бургас
Цитат

- Възможно е, и това се дължи, както на степента на подготвеност, така и на лични качества на хомеопата, като ерудиция, "да бъде независим и непредубеден наблюдател" - както го е формулирал преди 200г Ханеман, и т.н.
 - Важното е, когато л-вото е близко по подобие, но хомеопата не е абсолютно сигурен, първия път да не го дава в потенция по-висока от 1М и още по-важно - да не упорства и повтаря приемите, въпреки очевидното му несъответствие.

# 104
Цитат
Любопитна съм дали ще му дадат Пулсатила, която също определя хомеопатичен тип (лигав и глезен  Very Happy )

- Как така, по едно изречение определи че детето има нужда от Пулсатила?!...

Не съм определяла, че детето има нужда! Писах, че съм любопитна. Просто започна да се държи точно като едно друго детете на неговата възраст, което е определено като Пулсатила, чиято баба ходи на курсове по хомеопатия и си говорехме с нея, че доста натам започва да клони и моето дете. Ясно ни е че има и много други фактори.
Ей така от любопитство си коментираме просто лаишки. Не виждам нищо лошо в това, никой не е тръгнал да дава самоцелно на детето лекарства, нито пък определяме нуждата от такива.

Общи условия

Активация на акаунт